Дали Вардар експрес сеуште ја има линијата до аеродром? Треба да одам од автобуска до аеродром, и колку чини картата?
Да ве прашам нешто.Има 19ка што оди по Партизанска и обично се поскапани автобусите и последна е во Карпош 4 мислам, пред некој ден зацепав во државен 19ка ама тераше накај Влае.Прашањето ми е има една приватна до Карпош4 и една државна после Влае или? *лошо објаснив ваљда ме сфатил некој..
Dragi Feminki, potrebna mi e Vasata pomos. Ne sum od Skopje a treba vo eden isti den da odam na GAK (klinicki centar) i potoa vo Ginekologija Cair. Imam prevoz do Klinika ama ne znam kako, so koj avtobus da stignam od Klinika do Ginekologija Cair. Dali nekoja od vas moze da mi pomogne. I uste bi sakala nekoj da mi objasni dali sega so ovie novite bileti moze da se kupi bilet vo avtobus za eden pravec.
Од клинички центар има 9ка што иде директно во Чаир., а за билетите прво треба да ја платиш картичката 150 со која имаш 2 возења и после си ставаш пари за дополнително возење
За приватни возен ред тешко, но има сега нова апликација за телефон Jsp Live што е точна и ти покажува на одредена автобуска о колку саат ќе стигне автобусот, за сите има.
Fala mnogu. Samo uste da prasam, dali ima 9 privatna. I ako nema kade okolu klinicki mozam da kupam karticka? I dali dobro razbrav, ke ja platam kartickata 150 de i imam do Cair i nazad da se vratam, ne mora da dopolnuvam nisto, taka?
Da ne se isklucuval vozacot, posto idat do pozadi city mall sekogas bez razlika dali drzavni ili privatni
Има сега и по автобусите картички, не е криза како што беше на почетокот, ама провери и во трафиката кај последна 9ка т.е карши првата станица на 9ка (спроти клинички) Нема врска во каква 9ка ќе се качиш, всушност одамна немам приметено горе државна 9ка, можно е и да ја нема веќе откако се "споија" со скопскиве картички. Имаш 2 возења (накај чаир и назад до клиника на пример) и не заборавај да ја валидираш
Приватно, државно, тоа се' е сега заедно. Ништо не менува дали ќе се качиш во приватен, истата картичка мораш да ја купиш. Би требало да ја има кај секој возач во автобусите, имаш 2 возења на неа. Кога ќе стигнеш во Чаир ќе мораш да прашаш да те упатат низ уличките за да стигнеш до Гинекологија, автобусот не застанува пред болницата.