Дали некој знае,дали утре има автобус за поаѓање од Скопје за Штип,многу ке ви бидам благодарна,многу ми е важно
Да може. Лани имам идено околу 400 -450 денари ме фати. Сега може да е поскапено. Веројатно има значење и од каде тргнуваш. Можеш да се јавиш во такси компанијата да прашаш
Od Vero Jambo do Djorce Petrov koj avtobus odi? Znam 22 odi do city mall dali posle produzuva do tamu?
22 врти лево на семафорите после Сити Мол и продолжува преку Хром до Ѓорче. 2 вози од Автокоманда/Хиподром до Ѓорче, 5 вози од Ново Лисиче до Дексион. На апликацијата на ЈСП ѕирни си за најточни постојки.
22 е до Волково, не врти низ хром у никој случај. Оди право по Партизанска. 2ка е Сарај-Автокоманда 2А Сарај-Железара Те поправам чисто ради тоа да не се збунат луѓево.
Број 22 на семафорите кај Сити мол на Партизанска врти лево и доаѓа позади студентскиот Гоце, го поминува Реплек (Долно Нерези) и мостот на Вардар, го поминува Тинекс, го поминува Стокомак и доаѓа пред семафорите оние пред кружниот тек во Ѓорче кај Лептокарија. Број 22 вози на Васил Чакаларов, паралелно со Партизанска. На улицава лево е Хром, десно е Влае/Тафталиџе. Ова го знам по старото место кај што беа крофните.
На 24 да не мислиш? Она врти лево од сити мол, од Партизанска се префрла на Московска. 22 никад не вртела кај сити мол.
Ама што ќе ми е слика? У живо јас имам доказ, сведочам кога се возам. Над 100 пати сум се качила у овој автобус и сигурно, 100% ти тврдам дека ниту еднаш овој автобус не скршнува од Партизанска. Ја извозува од почеток до крај. Цело средно го поминав со овој автобус, ноу веј дека врти баш кај сити мол. И прееска спомна Лептокарија? Тоа е к3, освен ако не отвориле уште една нова, па мене да не ми кажале. Или тоа нешто жаргонски е? Некое местенце?