Нее подобра. Хјундаи е далеку подобар и поквалитен и завршната обработка е 10ка доверлив. Овај мотор е безсмртен. Корсата е по лична само ама убавината не го прави и добро. Моторот е од Пежо т.е се носи од Пежо 208. Моторот промаршена инвестиција, тужби имаше против Пежо.
Откако додадов хјундаи како опција приметив дека низ Скопје скоро никој не го вози. Едино tucson се наоѓа по некој и getz што верувам дека е прастаро.
Деновиве кога ќе шеташ низ град баш загледај се колку нови Корси ќе видиш. Толку ќе ти е доста за да се одлучиш.
Шо се вози во Скопје и Македонија најмногу ако гледаме така? Германски половни возила. А кое е највозена кола во Скопје? Голф. Зборуваме за нова кола. Најпродавана нова кола во Македонија е Тојота, Хјундаи и Киа и Шкода. Ипак како сакаш, ти си одчулуваш, желби секој различни има. Јас зборувам за квалитет. Корса се продава само во Европа, а И20 во цел свет.
Ааа за yaris жива ќе се изедам што толку се мислев. Додека го смислив ги снемаа на лагер и немало да произведуваат бензинци веќе.
Corsa normalno. Hyndai nitu bila nitu ke bidi kola salam na pazarot za zal. Opelot e ecoflex cisto na opel. Dizelot 1.4D e na pezo samo eden motor. Ostanatite dizeli se na fiat.
Јас би ти рекол мадампуф тојота корола хечбек обичен бензин без хибрид до внуците ке стигне королата редот да ја возат аи убава е
Јас би да си ја купам новата Астра или Маздичка, ама се да продадам пак нема да соберам пари да си се усреќам. А и реално најголемиот проблем е во нереалните цени.
Секое второ/трето SUV возило на семафор барем во Скопје е Tucson (од различни генерации). Се наоѓаат и I30 од Ц сегмент. Во Б нема многу коли од Хјундаи. Од Б кај нас најмногу доминира Пежо 208 и Цитроен Ц3 па се друго. И20 ретко има. Ние не сме ни репер за коли тука. Претежно се возат стари коли увезени од ЕУ и тие се најчесто Европски брендови (тоа бара пазар кај нас).
Нема јапонско или кинеско возило што е премиум класа. А и мора да копираат пошто дизајнот му е нула. Хонда цивик 2015 возиш над 120 внатре се слуша бучава и од моторот и од ветерот. Изолација нула башка амортизација како во воз да се возиш. Влегуваш во bmw 530d од 2005 година разлика во квалитет и удобност далеку подобра. Незнам дали во иднина ќе излези нешто јапонско што ќе извади ем удобност ем да не корозира.
За жал нее достапна веќе на Европскиот пазар.. Хонда последниве години речиси и да не се продава во Европа, многу мали бројки, дури и Сивик.. Жално, Мицубиши, Хонда, полека заминуваат од нашиот континент.. Ова е лошо, го изела солта и влагата. Секое возило корозира чим е постојано изложено на влажни услови за жал, али океј азијативе се познати по тој проблем шо корозираат повеќе, мада новиве не корозираат тпчѓу, среден е тој проблем, пример Киа Сид ГТ 2024 е топ. Прво ич не ми се свиѓаше али од ден на ден повеќе ме привлекува моментално, посебно црна боја и ГТ опрема, фарови, штопови вау..