Агата Кристи (Agatha Christie)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Juicy, 19 април 2011.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.338
    Една од моите омилени автори. Сите книги што сум ги прочитала од прва до последна страна ми држеле внимание. :bow:

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Лејди Гага

Лејди Гага Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    198
    Омилена писателка ми е❤️

3. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    2.457
    Со досега прочитани три четвртини од нејзиниот опус за Поаро и уште 2-3 вон истиот, можам да се самопрогласам за нејзин обожавател. ИАКО, мислам дека подоцнежните писанија (во Поаро серијалот) покажуваат многу послаб интензитет и се забележува форсирање на the element of surprise. Ја имам и автобиографијата (издание на Арс либрис чинам), па откако ќе завршам со серијалот, ѝ се токмам.

4. Лејди Гага

Лејди Гага Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    198
    Јас последен пат ја читав Божиќна приказна. Се работи за еден лош човек коишто го вика целото свое семејство на вечера, а долги години не го виделе затоа што ги шиканирал.... Еден ден го наоѓаат мртов во неговата соба, украден накит. Чудно е што вратата била од внатре заклучена:oне откривам повеќе, мора да ја прочитате

На Novecento му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Novecento

Novecento Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    2.457
    Таа не ѝ беше лоша, некаде кај средина кон подобрите. Пробај ја Трите мали прасиња (five little pigs) или Тажниот чемпрес (Sad cypress), вака од поновите (пишани за време и после втората светска војна). Некниг ја завршив One, two, buckle my shoe - солидна е, но малку крајот ми делуваше префорсиран.
    Дефинитивно не би ја препорачал The labours of Hercules. Као сосила напишано дело - чисто ради реда.