Здраво. Ме интересира дали може да ја земам дипломата од средно од факултет или копија? Моментално сум вонреден студент, невработена и доколу ми треба диплома да приложам за работа јас немам.
Здраво,сакам да се пријавам во агенција за вработување,ги имам положено сите испити само ми недостига дипломска работа,дали можам да се пријавам со делумно уверение?
Може со дипломата од средно да се пријавиш, па кога ќе дипломираш тогаш ќе однесеш уверение дека си дипломирана.
Имаш уверение дека си завршила факултет но ја немаш дипломата се уште добиено? Доволно е само уверението.
Членката нема дипломирано, ја нема одбрането дипломската работа, затоа делумно уверение во кое не пишува дека е дипломирана нема да и користи за во АВРМ.
дали знаете во кои населби низ СК, работат подрачните клубови за пријауванје ,во НОВО ЛИСИЧЕ ,НЕ РАБОТАТ,дали има некој инфо?
Само што прекинав работа. За здравствено, дали морам да се пријавам во агенција или друга е постапката?
Pocituvan-a, na 07.04.2023 vo 10:00, javete se vo CV Kumanovo, kaj sluz. Da ne ja imenuvam, zaradi ucestvo vo obuka. Javuvanjeto e zadolzitelno po zakon Добив ваква порака а во агенцијата не сум пријавен 2 месеци веќе, морам ли да одам или немам обврска јас како не пријавен?
Треба да одиш зошто 3 пати мислам дека ако одбиеш сите права од државата ти се кратат зошто одбиваш работа. Затоа најубаво кога се пријавуваш пријави се како пасивен за да не одиш секој месец. Ретко се јавуваат од агенцииве.
Појди таму и прашај дали мораш да одиш. Јас имам одено на таква обука, траеше 4 дена. Ако не работиш и ако си слободна убаво е да одиш.
Ама јас не сум пријавен како било каков барател веќе 2 месеци.. незнам зашто ми праќаат вакви кога јас 2 месеци веќе не сум пријавен никако Ама зашто би морал да одам кога 2 месеци сум одјавен јас веќе од агенцијата.
Бев во работен однос до 25ти минатиот месец, сплет на околности, добив отказ и од тогаш не бев да се пријавам во завод. Сега најдов нова работа и газдата ми рече да одам да се пријавам во завод за од таму да ме земе, дали ќе ми прават проблем во заводот што сега одам да се пријавам а не сум отишла одма после 25ти, и ако може да ми кажете што документи бараат, дали само лична карта?
Нема да ти прават проблем, ако ја имаш таа зелената книшка ноди ди ја ако ја немаш ќе ти издадат нова и лична карта носи си.