Pocituvan-a, na 25.07.2023 vo 11:00, javete se vo CV ********, kaj sluz. ******* zaradi ucestvo vo obuka. Javuvanjeto e zadolzitelno po zakon Што со ваквата порака? На одмор сум и не можам да отидам
Има ли некој инфо/искуство какво е тестирањето за графички дизајнер, оној курсот што го нудат преку биро за вработување? За 2 дена имам тестирање а поима немам од што да учам, не дадоа никаков материјал ниту, пак, објаснија што да научам.
Zdravo,jas ziveam vo Skopje no adresata na licna karta mi e vo drug grad,dali kje mozam da se prijavam vo Agencijata za vrabotuvanje vo Skopje ili kje moram da idam vo centarot vo mojot grad?
Па по логика на нештата,дека се носи лична карта при пријавување,би требало да се пријавиш во твојот град. Ама во секој случај можеш да ги пратиш огласите за Скопје на страната на Аврм.
Дали некој знае дали после прекин на работен однос од 9 месеци ми следува некаков месечен надоместок од завод?
Само ако се работи за истек на договорот за работа. За 9 месеци до година и пол стаж следува еднократна помош.
Дали има некој бенефит ако се пријавам како дипомирана, на пример дека ќе мора платата да ми биде покачена или не?