Приходи од УЈП? За 2026? Ако имаш ддв апликацијата, отвори, мсилам дека тука можеш да си сибнеш. Ти рекоа дирек во УЈП да се појди. Треба нешто печат и потпис?
Дали беше во ујп? јас поддадов сегде документи и во ујп и нов извод јас ова првпат го слушам искрено не беше вака порано и пречудно ми е. Да, јас пополнав еден лист и чекам да ми дадат некој лист за со приходи од цела година :/ и иститр се доставуват во фондот сите заедно лична карта книшка извод и приходи. Каде во апликацијата?
Имаше едно како прозорче се појавуваше и требаше да отвориш и да потврдиш твои инфо. Е сега мислам дека можиш на сајтот на ујп да се најавиш, ако си регистирирана..
Да ама незнам дали ќе дај такво нешто на страната пошто сепак те пуштат таму да одиш тие треба да ти извадат такво.
Не сум била сеуште, и јас прв пат слушам дека треба во ујп. Порано од фзом самите проверуваа. Дали истиот ден го издаваат документот за приходи или се чека?
Здраво. До сега се пријавував како невработена во агенцијата во друг град по адреса на лична карта, пред неколку недели сменив лична карта со нова адреса со постојано живеалиште во Скопје. Денес бев во агенцијата во капиштец и ми викаат не може тука да се пријавуваш мора на местото на раѓање кај што првично почнав да се пријавувам демек таму да си го тераш тоа. Дали е тоа можно и стварно така??