Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адам и Ева или еволуцијата?

Дискусија во 'Религија' започната од LoVeR, 2 јули 2011.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Нејзиното мислење беше од сарказам.
    А за цитираново, иди прашај и други луѓе, министри, директори, професори, полицајци. Се кладам дека 10 души ќе знаат да ти одговорат.
    Професијата нема никаква врска со религија или ете како што вие кажувате "еволуција".

Едит: Кога веќе се правиш интелектуалец, јас би те псоветувала да го подобриш вокабуларот. Имаш печатни грешки. За твое добро ;)

На Kimberly11 и Vitaly им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    So znaat be tie doktori ministri policajci... glej kakvi naucnici sme imale vo drzavava na femina se kriele

На edna_malecka и Vitaly им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.629
    Допаѓања:
    39.251
    Еволуција - мајмун.

Читано, недочитано, разбрано, недоразбрано, расипан телефон...:worried:

Иначе еволуција опфаќа еден куп работи, со сите нејзини докази и дупки, ама прво да се тргнеме од создадени од мајмун.:worried:

На FVP, ElenaOfRivendell, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Па и во мајмунот ги има сите елементи што ги има во човекот де.:D

5. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Во научниот свет терминот теорија има многу поразлично значење отколку во секојдневниот живот.
    Очекував еден таков креационистички научник ко тебе да го знае ова.

A scientific theory is an explanation of an aspect of the natural world that can be repeatedly tested and verified in accordance with the scientific method, using accepted protocols of observation, measurement, and evaluation of results. Where possible, theories are tested under controlled conditions in an experiment.[1][2] In circumstances not amenable to experimental testing, theories are evaluated through principles of abductive reasoning. Established scientific theories have withstood rigorous scrutiny and embody scientific knowledge.[3]

The meaning of the term scientific theory (often contracted to theory for brevity) as used in the disciplines of science is significantly different from the common vernacular usage of theory.[4][note 1] In everyday speech, theory can imply an explanation that represents an unsubstantiated and speculative guess,[4] whereas in science it describes an explanation that has been tested and widely accepted as valid. These different usages are comparable to the opposing usages of prediction in science versus common speech, where it denotes a mere hope.

Така што сине за да нешто биде научна теорија, треба да исполнува повеќе критериуми, да може да се тестира повеќе пати и да се верифицира користејќи научен метод, прифатени протоколи на набљудување, мерење и проценка на резултати. Не зборуваме за теорија во лаичкото значење на тој поим као у стилот теорија дека англиската кралица е рептил.

Колку од ова може да се направи за научнофантастичните случки од Библијата?
    ГоспоТ прво создава светлина, па дури после сонцето и ѕвездите, па имаш змија што зборува, мртовци што оживуваат...абе хаос пичке лудило.

На Bezimenka90 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  6. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Мислам дека немаш поим што е сарказам, а уште помалку теорија на еволуција.

На FVP, ElenaOfRivendell, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Тоа во сатанистичка наука само. Почнувајќи од биг бенг па се друго ви е хиндуистичко верување ама нема кој да провери...
    Батали не им се замарај. Како зомби се кога ќе се закачат за некој.

На Orthophill, Аргентина *, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.682
    Допаѓања:
    168.135
    Океј, за постоење на еволуцијата можи да видиме моментални ефекти на еден пребавен процес - постоењето на Нанулак т.е. сеуште не постои финална верзија на Нанулак ама ќе биди ново мече од гризли и поларна пошто им се споија териториите. Тоа е еволуција 101. Ептен бавен процес е. Делови од нас се менуваат ( примерот со умниците, животни од ист вид одделени просторно по долг период се разликуваат ради промени во околината исто така јер се прилагодуваат и сл) и исто така спојување на различни мечиња пример, и излегување на нешто скроз ново. Природно е. Убо е. :inlove:

Ич не ми се коментира религија ама сте зборале еволуција и си реков да го спомнам Нанулакот, голем фан му сум. :lol:

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702

Смири страсти женска ај..
    Незнам, затоа дојдов тука да барам одговор за еволуција од некој паметен а не од некој што меша професија со религија и еволуција.
    А сарказам многу добро знам што е. Под таква ѕвезда сум родена.
    Научила 4 реченици ќе ми се праи научник.

На Аргентина *, Vitaly и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  10. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Имате ли вие тројца нешто конкретно да пишете, некој доказ да ја побиете теоријата на еволуција, на која се базирани и медицината и фармацијата и генетиката?
    Или само празни муабети за министри, полицајци и сатанисти?

На ElenaOfRivendell, Bezimenka90, Emotional123 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Еве ти одговори ми каква врска конкретно имаат "Еволуција, религија и професија"?
    Чекам да ме едуцираш.
    Признавам: Незнам.

Едит: Ако мислиш дека денес во медицината се учи истото од 18ти век, еве незнам..

12. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Каква врска имаат?
    Медицинско лице нема поим од основите на сопствената професија бре девојко!
    Нема поим што е теорија на еволуција, си мисли дека е тоа си легнал мајмунот вечерта и станал утредента човек!
    Како да ти објаснам дека ТЕ е темелот на медицината, на биологијата, на генетиката, на биологијата...
    Исто како електричар да не знае што е струја...ќе може ли тој да поправи нешто?

И не знам се пишува одвоено.
    Ако сакаш да се едуцираш, земи книга во рака, нема сигурно на фемина да се едуцираш, особено не со тие ментори што си ги одбрала.

На FVP, ElenaOfRivendell и Emotional123 им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Тоа со мечките не е еволуција туку мешање или вкрстување.. Советски научници на времето и шимпанза со луѓе мешаа па тоа не се смета за еволуција нели. Промените кај луѓето воглавно се случуваат поради нездравиот начин на живот, поради радијација која од човек е предизвикана и слично.. Од мали нозе детето го шибаат со вакцини кои содржат клетки од фетуси од животни и разни токсични супстанци. Ама во мали дози нели, здраво е. Од генерација на генерација тоа се наследува, така да не би требало да препишеме се тоа на еволуција. Тоа што животниот век на човекот барем за последниов век е драстично намален и тоа ли е еволуција?
    Респект што може нормално да се подискутира со тебе за било што. Другиве мислам да сме очи во очи со нокти ќе ме распарчат.
    Реков дека ги тера на агресија, не им обрнувај внимание. Бог знае колку кине нерви дома што неможе да те натера да мислиш како неа.

На Аргентина *, Kimberly11 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ти не си научник, нити студираш медицина. :)
    А како ќе положиш физика без гравитација, не знам

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ако две различни популации од два вида (кои патем се генетски блиску) се најдат на иста територија, времето може да доведе до создавање на нов вид постепено преку конвергентна еволуција. Ама тоа тек за стотици години. И тоа Е еволуција
    Спротивно од она што се случило на нојот, емуто и нандуата.
    А намерно вкрстување е друго. Оти со вкрстување очекуваш да биде одма, со оној геном кој го имаат моментално.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ама сигурно електричаров нема да памти како била создадена првата жичка, освен ако не се најде некој паметен "бубалица" што све памти и само бубла нешто.

За едукација на Фемина.
    Се имам прекрасно едуцирано.
    За сѐ што ме интересирало сум доаѓала и тука сум прашувала. Ехее колку пати ми се смееле, ме карале, ме подржувале. :hug:

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Какво мешање и вкрстување?
    Со што се смешале поларните мечки, поларните лисици, поларните волци, поларните бувови за да станат бели?
    И како тоа се смешале само тие што живеат во поларни предели, а не и другите?
    Не се смешале, туку еволуирале односно се прилагодиле на околината за да опстанат, односно да не бидат видливи за предаторите.
    Стај десетина обични волци во поларен предел и кажи ми колку ќе издржат без да бидат растргнати кога се видливи на 10 километри.

На ElenaOfRivendell, martiiinna, Emotional123 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Положив а и ќе положувам се додека имам. Не ни сме спомнале гравитација досега бидејќи се служиме со физика која не исклучува етер. Не сум научник ама не си ниту ти. Незнам со која причина го пиша тоа..

Значи од таа причина имаме 70% иста днк со банана, бидејќи некој наш далечен предок со растение се споил. Кои глупости човече. Тоа е само обично вкрстување било да е природно или намерно нема врска со еволуција.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.629
    Допаѓања:
    39.251
    Колега од чиј труд е извадоков?

Не сум атеист, ама работиве тука што се пишуваат се трагикомични.Трагични повеќе.:worried:

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.988
    Допаѓања:
    179.942
    Како е намален животниот век во последниов век?8-|

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.