Po kolku mleko treba da pie bebe od eden mesec? I davam 90 ml I bara uste da I dadam 120 mislam deka ke GI ispie a mislam deka e mnogu ja zalazivam so cajce nekogas edvaj se smiruva. Inaku si cica I po dva pati nekogas I tri I davam hipp combiotik,mozno li e da ne ja zasituva mlekoto ili site se isti.
Женски мојот бебуш цица и плус и давам ад НАН ама многу ми го повраќа, мислам дека све што ќе испие повраќа. Сакам да и го сменам со Аптамил читам добро било ама сега незнам дали одма од утре да почнам да и давам Аптамил, мислам така наеднаш да и го сменам или?
Kolku kg ima? Primer 3000 grama bebe × 180ml mleko = 540 ml mleko deka treba da ispie za 24h otprilika e sega podeli si go toa zavisi na kolku casa cica ...
Вака сега, имам една молба, не е ништо итно, но ако може би било супер. Некоја мајка што е од Скопје и користи ХИПП Комбиотик 2ка, ако сака да направиме една замена, јас да и дадам ХИПП Комбиотик 2 800грамско пакување со искористени 2 оброци, а она да ми купи едно мало 400грамско пакување ХИПП Органик 2. Греота е да стои така цело млеко, син ми има многу грчеви од комбиотикот, исто имаше и од комбиотик 1, па продолживме само со органик, и фрливме едно цело млеко, мене не ми текна тогаш да прашам овде. Ако некоја од вас сака, супер, ако не, да сте живи и здрави
Па така прво и на нас ни рекоа, и да, такво е млекото што го купивме ‘‘Органик Комбиотик 2‘‘, па после во друг Еурофарм кога кажавме дека има грчеви ни рекоа ‘‘не, не, тогаш само Органик 2 ќе си купувате‘‘. Не знам и јас веќе, сега имаме Органик 1, тоа го пие, да го допие ќе бараме или Органик 2 или некое друго ќе пробаме.
Инаку те прочитав за купувањето вода од аптека за Ад млеко... Добра инвестиција би ти било бокал со филтер наместо скапава вода.
А идејата со бокалот не е лоша. Оти јас и таа купечката бебешка ја превривам. Кога му кажав дека може ад направено 24часа у фрижидер оти се случува 90мл да направам и да не го душне оти и со цицка , а јас го замислувам вечно гладен. Кога ми срипа, не се чувало тоа. Па сега скришно чувам кога е на работа.
Dafi, nie od bokal davame na golemiov, ama toj ne go cisti bigorot. Provereno. Slobodno davaj kupceka Jana, ne vriena.
Бебелан купувам и ја вријам после 48часа. Така пишува. Оти не ја искористувам за толку кратко време. Не е стално на Ад, дохранувам по потреба.
Немаш потреба да ја превриваш купечката, но чисто ради тоа што е пакувана во пластична амблажа која не се знае во какви услови е чувана, јас на пример и за нас избегавам да купувам вода во пластика. Незнам кој е тој бокал што го имате, ние користиме Аквафор со години, и баш кога ќе поминат 2 месеци за да проверам дали му дошло време на филтерот за менување, процедувам вода па ја ставам на вриење да видам дали ќе исталожи. Во меѓувреме све живо филтрира, само патогени бактерии мислам не.
На самите шишиња пишува да се преврива по 24 т.е. 48ч од отворањето. Имаш мерач на квалитет на вода? Пријател наш мерел квалитет на флаширани води, на филтрирана и од чешма. Меѓу чешма и филтрирана нема голема разлика. Флашираните имале значително подобри резултати. Некоја вода од Зегин, не и знам име, знам дека била доста добра.
Како мислиш дали имам мерач? Другите сите имате мерачи по дома? Јас кажав за еден тип на филтер, за кој знам со сигурност дека е добар, не сум ги анализирала останатите, тоа го правела свекрва ми на времето, работела со овој тип производи, и знам што користам, не се сите филтри исти.. Доволно е што гледам што све има нафатено во филтерот после два месеци. Можеби квалитетот на водата е добар во некои флаширани, но ако не е пакувана во посебна пластика која не испушта отрови (а поголемиот дел од флашираните се во лоша пластика, онаа за една употреба, просто кажано), тогаш бар за мене не е на еднакво ниво со филтриранава. Можно е да е во подобра пластика онаа на Хип по аптекиве, гледано по високата цена, но не сум проверила. Но сепак неекономична е. И нашата вода од чешма е со добар квалитет но полна бигор, песок, 'рѓа...Флашираната при долго стоење на сонце испушта отрови во водата...затоа, ја бирам филтрирана.
За водата од Зегин и јас имам слушнато дека е од подобрите. Нера Критис. Јас ја конзумирам секојдневно. 21 денар е големото шише од 1.5л мислам. Општо грчките води се со висок квалитет. Во веро исто така Никос вода. Со срце на сликичката. Висока ПХ вредност. Оваа од зегин има 8. И ознака No toxic plastic на шишето.