Моето бебенце од прв ден го дохранувам со ХИП 1 Комбиотик и си кака редовно секој ден, најчесто кака по 2 пати дневно, а еве вчера и три пати ми се искака,ама така по малце. Каката му е жолта како сенф, и само 2-3 пати во овие 2 месеца ми се искака зелено помешано со жолто. Јас не се потресувам многу, и мене педијатарот ми кажа дека или од железото од млекото е или ако нешто се прехладило па го болело мешето. Иначе млекцево го обожаваме, не сум пробала со некое друго.
od eden mesec pocnavme so dohrana po preporaka na pedijatar pocnavme so hipp organic no bebeusot voopsto ne go sakase.potoa preminavme na humana no istoto se sluci so nea i mnogu povrakase.potoa preminavme na humana ar onaa protiv povrakanje nejze ja prifati no mnogu malce kacuvase na kilaza od nejze,potoa preminavme na aptamil no i od nego povrakase,,sega sme na hipp combiotik veke 7 dena povraka od nea no pomalku od drugite...stvarno neznam veke kakva hrana da zemaamm....
Се работи за дете склоно на повраќање запази неколку принципи и повраќањето ќе се намали но немада исчезне ( ваков случај беше ќерка ми ) хранење потпрена на рака во што поисправена положба многу поиправена отколку при доење , душекот кај главата подигнете го за 45 степени со ќебе свткано како ролна после јадење ждригање на тој начин што детето ќе биде потпрено на вашите гради со неговиот грб на обратно и целото ќе биде право ниту навалено нанапред ни наназад . пресоблакњњИСКЛУЧИВО ПРЕД ЈАДЕЊЕ детето ќе повраќа од секое млеко до 6 месеци така да џабе менувате ако и со ова многу повраќа за ова разговарајте да давате помали а почест оброци п.с немој да го префрлувате детето од рака на рака меѓу баби тетки и сл по јадење зашто и таквото вртење може да доведе до повраќање. Видов до другата тема дека добро напредувате така да нема потреба од многу грижа околу повраќањето
mamicki dali nekoj od vas go ima koristeno hipp ar toa e formulata protiv povrakanje kako e pakuna mislam kolku grama ima vo edno pakovnje i cena ako moze?odnapred blagodaram
здраво мамички сакам да прашам колку млеко е доволно за еден оброк за бебе од месерц ипол.го користиме хумана1 и плус мајцино
А јас сакам да прашам дали од 6 месеци да продолжам да го користам Хипп 2 или како што ми кажа педијатарот во Мк дека може слободно и тетрапак да му давам. Е сега, јас не сум многу за тоа дека од 6 месеци да му давам тетрапак млеко, некако не ми иде баш...па размилсив и си викам ќе си продолжам со Хипп 2. Само да прашам тие мајки што користите млеко Хипп, зошто не можам да го најдам по аптекиве од 800 гр.? Има само од 300 гр.паковање, а некаде го нема воопшто? Ај нека ми каже некоја каде можам да го најдам и колку пари го земате вие од 300 гр. а колку од 800 гр. Јас го земам поголемото паковање оти повеќе се исплаќа..
Од 300гр е 300 ден поточно 299ден, а од 800гр мислам дека е 696 ден ама не сум сигурна. Поисплатлива е дуплата кутија. Ние такво купуваме нон стоп. Имаш 800гр за 700ден, а вака 600гр за 600ден... Јас до сега сум немала проблем со наоѓање на дуплата кутија - во скоро секоја аптека сме го нашле
Да, да и јас го земам толку и не сум имала проблем до сега да го најдам, ансекаде го има па дури и во супермаркетите ама збориме за Хипп 2 дека го нема, а не Хиип 1
јас имам кумови и тие кога им рече педијатарот да почнат да му даваат тетрапак несакаа продолжија со вештачко и сега бебето е веќе 1 година и освен вештачко несака ни едно друго млеко пробај постепено да му го уфрлуваш
И јас сеуште давам Аптамил2, тетарпак пробавме но не сака, само во кашички го јаде. На мисла сум сега да земам Аптамил3 , пишува дека е од 10месеци нагоре, но ако најдам ќе го пробам.
Тогаш ќе му давам Хипп 2 и плус по некој пат ќе му воведувам и тетрапак, јас во Гр. живеам и тука не е исто млекото тетрапак како во Мк, има на Nou-Nou, Neslac и си има од која до која возраст, на пример од 6 месеци има, па од 12 месеци, т.е. 1 година , па од 2 години и пишува на него дека е богато со витамини, минерали, железо и се што е потребно за развојот на вашето бебе.
и ние исто како вас бевме јас и давав по 90мл првин хумана па после на цицка зосто не бев сигурна дали ке се најаде пошто имав мн.малце млеко
сакам да прашам...ние сме на ад млеко а има 4 недели..е сега не ми е јасно мене педијатарот ми вика дека требало да миа размак од оброк на оброк од 3 саати зашто не е убаво млеко врз млеко..се е тоа во ред она и станува на 3 саати ама некогаш знае и порано затоа што претходно не го испила целиот обро малце само и нормално гладна е.. не можам да ја држам гладна морам да и дадам.исуства?
Додека да направи син ми месец пиеше адаптирано млеко на секои 2 часа. Ако бебето станува порано, нема никаква врска. Млекото нема да му наштети. Не чини доколку на бебето му се дава стоено млеко.
Како така млеко врз млеко не може да се свари. Нашите педијатри немаат појма. Прочитај на интернет и ќе видиш дека не е проблем ако се дава млеко врз млеко.
По правило, адаптираното млеко се дава на растојание од три часа, за да се свари убаво, бидејќи во основа е преработено кравјо млеко збогатено со витамини, минерали и други хранливи материи за правилен развој и раст на бебињата. А мајчиното млеко може да се дава кога и да посака бебето, бидејќи е лесно сварливо и прилагодено за самото бебе. Може да не плаче за јадење секогаш, може од други причини да плаче. Грчеви, покакано, помочкано, жешко, ладно... ќе научиш кога за што плаче, не се секирај. Башка што бебето не знае да разликува глад од жед, па може и жедно да е. Штом сте на ад млеко, давај по малку превриена и оладена водичка на жештиниве, потребна и е. А ако претходно не го испила целото млеко, може да дадеш и на растојание помалку од три часа, слободно.
Да да и давам и чајче и вода... ама кога шмука раце не сака ништо освен млеко Сега пие 110мл ми е страв да и зголемам иако бара некогаш на 120 деа 2 пати ми поврати од 120 и тоа многу..
и јас на почеток многу внимавав да има разлика од 2 и пол- 3 саати кога му давам млеко, ама синко мој пиеше по малку и сакала некела почнав поначесто да му давам по помалку млеко, ова по искуство на други мајки и навистина немаме до сега никаков проблем, се случува и на нецели 2 саати да испие по 130 мл, двата пати па гајле нема а и сега плус рзбира и одма почнува да плаче ако не му дадам пробај давај му измегу чајче , малку да се засити , јас така правев на почеток, зада ја имаме таа разлика од саатите е сега невидов дали цицате, ако е да, јас прво го ставав да цица а после одма му давав ад млеко, и не се плаши ако не цицате дај му 120мл, не значи дека пак ке ти поврати