Zdravo mamicki Nie sme 3 meseci tocno.Pomala e rodena 2900 grama sega sme 5200gr. Momentalno sega pie po 100 ml AD na sekoi dva ipol casa vkupno 8 do 9 pati so znaci 800 do 900 ml vo 24 h. Ne mozi povejke od 100 do 110 ml da ispie po obrok. Dali e toa dovolno? Nekoe vase i
Доволно е. Околу 1000мл е на 3м. Сепак е индивидуално. 800-900 е океј. Значи на беба толку му е доволно.
Tolku pija ne saka povejke sum probala ne go dopiva ama i sitno bebe e nekoi na tri meseci tezat i po 6 kg i povejke
Со месеци после годинка пиеше бејби лав од дм, откако ми кажаа дека млекото е толку евтино затоа што е сиромашно со витамини и има нишесте во него го сменив во хумана јуниор. Не знам дали е само на муабет или има нешто мене шубе ме фати што толку долго време му го давав
Мајки доколку некоја од вас го користи ова АД за дете за пиење или за кашички и сака да и го поклонам да не го фрлам. Има на самата кутија пишано кога сум го отворила и до кога може да се користи. Дали 5 пати млечна каша сум му напраила ама не му одговара. Скоро полна кутијата е. Од 2јката немаше проблем. Со АД кашичките млечни му ги правам. А еве од кога ја земав 3јкава малиов ми има многу гасови и ужасно мириса и многу течна столица. Со @Lady*Bug ( приватно дружиме ) сега разговаравме и она има неотворена цела кутија па кој сака за да му ја даде. И нејзиниот исто од кога почнала да му дава е со потечна столица. Да напоменам во Аеродром сум.
Мислам дека е глуп муабетот. За да излезе во продажба како храна за бебиња треба да помине одредени испитувања. Дека нишесте би прошло така ми е смешно.
Се што е за бебе поминува низ посебни контроли. Така да ова мене не ми е многу веродостојно. Посебно кога се работи за бебешки производ. Па и храна плус.
и јас истото го мислам ама ме подзамисли тоа што не е прв пат кај нас да има производи со послаб квалитет, истово млеко рекоа дека во Германија било био додека кај нас не е.
Го сефтосав австрискиот хип. Бојата е побела од на нашиов и "прашакот" има друга текстура. Растворив наше 30мл и ова другово и ги споредив. Баш бев скептична, сега не баш. Ццццц Тие деца се "подеца" од нашите?! Ццццц
Лелее :/ Ќе одиме за грција наредена недела, ако и тамошниот квалитет е како австрискиот да земам пет кутии од таму за син ми...сигурно е така и со кашите и со се друго, жално за деца се работи бе.... Има некој искуство со грчко хип? И дали воопшто има хип комбиотик во грција? Среќа што до 9 месеци е доенче син ми....ама па тие што се на ад од старт?? Нели се бебиња како и секаде во светот...немаат душа ни милост ...
Ти не знаеш што се имаше од Хип. Штета со мало куферче бев и не можев да земам. Ама од радозналост земав од млекото. Прво амналажата не е иста. А башка поефтино е!
Страшно Може да сликнеш амбалажа? Чисто да барам низ грција па да земам макар едно да пробам таму и да докупам ако го бива повеќе..
Јас го купував и грчкото ама многу слично е на нашето. Ниту едно не е по рецептура на германското/австриското.
Јас на почеток се пробав. И еве 8 месеци уште нарачуваме млеко Хипп од германија. Бебе спие по цела ноќ и супер напредува.
Daj slika da ja vidime ambalazata Germanskoto e pokvalitetno od naseto? Moze slika ako imas i cena ako znaes za da znam da poracam na lugje ... dali mi se isplati