Користам Аптамил 2 бебуш има 11 месеци млеко пие 2-3 пати дневно другото му се тврди оброци. Планирам да му давам до годинка од Аптамилот, бидејќи не сакам да му давам кравјо сакам да земам некое дуго млеко за после година од Аптамилот не ми се исплати толку. Од кое млеко сте задоволни за после годинка?
Се извинувам што се мешам бидејќи бебе ми е 6+, но моја другарка многу го пофали хумана јуниор. Детенцето и е 15 месеци.
Не би можела да се одмолзуваш за да ги спремаш со мајчино? Оти било кое ад и да го земеш ќе биде многу поинакво од мајчиното. Како што знам може да се измолзиш и да замрзнеш твое млеко и после со тоа да ги правиш кашичките.
Јас сеуште давам аптамил 1+, ама исто, не ми е исплатлива класична кутија бидејќи пие 1-2 на ден само. Купувам од 400гр., не 800. Гледај мало паковање да е кутијата за да е исплатливо, да не го фрлаш.
Ако е само на ад, хип е скапа опција. Јас земав исклучиво хип, ама за мала количина не ми идеше скапо. Можеш Јана и ладна, а има и уште една бебешка бебелан. Знам @wannaBeMomma не ја преврива Јана. Јас не би вриела на прво отворање, после би.
Јас купувам Јана или Бебелан. Бебелан е околу 65ден, а Јана 180 мислам пакет, значи 30ден. На Бебелан пишува после 48часа од отварање да се врие. Така и правам. Јана врие маж ми.
И јас давав бебелан, ама и таа не е ефтина. Со оглед на тоа дека пола литро е 37-40 денари, зависи каде ја купувам. Се мислам и јас да прејдам на јана, ама ќе ја превривам, па во стаклено шише ќе чувам, зошто има висока минерализација за разлика од бебелан. Јана мислам околу 470, а бебелан само 75.
И јас користам hipp. На шишето пишува дека треба да се преврива после 24 часа од отворањето. Дали ја превриваше? Како ја превриваш Јана? Поголема количина? Колку стои така превриена?
Превриј ја и оставија неколку часа ќе видиш. Со ладна не ми се десило такво гезве да видам иако не ја превривам.
Мaми,oд пoчетoк сме нa хип кoмбиoтик,нo педијaтaр ни сменa нa aптaмил кoмфoрт нo oд негo нaутрo пoврaќaше желудoчнa киселинa.Гo врaтив oд вчерa нa хип кoмбиoтик нo бебе е глaднo бaрa млекo нa сaaт и пoл,безрaзликa штo претхoднo истилo пoгoлемa дoзa.Некoј ми кaжa декa хипoт е пoслaбo млекo. Аптaмилoт гo пиеше сaмo 2 недели.Мoжеби хип веќе не гo зaситувa.Дaли сте имaле сличнo искуствo? Дaли дoкoлку сегa му сменaм млекo би билo мнoгу нaбрзo менувaње,дa не е штетнo? И штo мислите зa хумaнa? Бебе имa 2 месецa.