Мајки, имам две кутии Аптамил 2 од по 800гр купени од Швајцарија по околу 25 франкови една. Е сега откако се вративме правевме тест за алергија и откривме дека сме алергични на кравјо млеко па се префрливме на специјална формула Aptamil Pregomin Alergy Digestive Care и затоа ги продавам овие 2. Доколку некоја од вас ги сака нека ми пише во инбокс. Може малку глупо звучи постот, но ние неможеме да го искористиме ова млеко за жал, а млекото кое го користиме моментално е далеку поскапо, 400гр се околу 1250денари па за тие пари што ќе ги земам ќе му купам од неговото млеко. Еве слика :
Девојки, кога дојде едното бебче од болница, почнав да му давам мајчино, но не му беше доволно, јас уствари не ни имав мн мн млеко, па свртевме на адаптирано пре Нан. Е сега бебево ми бљуцка. Не успева да подждригне, околу 20 мин го држиме и еве сега измеѓу оброк ми бљуцна 4-5 пати. Може правам грешка со приготвувањето, пишува до 2кг-хранење по спец. Од болница, и јас правам ко за 2-2.5кг - 60мл со 2 лажички. Оно пие околу 40 (така и во болница ми пишаа) и остаток фрлам. Што може да е, каде грешам?
Може му треба време да се навикне на млекцето, и од ПреНанот нас ни требаше 20 мин да шеткаме по дома, и по грбче да тропкаме и масираме дур ждригне, после уште 10тина минути исправен. Ние дома дојдовме со 1770гр. и пиеше првин 30мл вода со 1 лажичка прашок, на 3 часа, па постепено на 3-4 дена му качував по 2-3 мл. од хранење, сам си бараше се повеќе. Не ни гледав што пишува на конзервата на почеток, се водевме приближно 150-160мл на кг. тежина да е вкупната количина на млеко во денот, тоа на 2кг и хранење на 3 часа ќе му дојде 37-40мл од оброк. Да не му е жешко плус? Џивџи кога му е жешко јаде помалку и бљуцка повеќе.
Nekolku dena go ispivase celo i gledav saka uste.Taka ke i napravev poveke.Se poznava koga ne i im e dosta mlekceto.
Да. Всушност можеш да зголемиш и помалку ако сакаш, ама сепак мораш да направиш 30, па ако решиш помалку од тоа да дадеш ќе треба дел од него да истуриш.
Почнав некој ред да фаќам, подждригнуваат понекогаш, понекогаш и по пола саат е џабе стоење исправено па малку ќе бљуцнат. За жешко може и да е тоа, не сум нормална ама си ги покривам, страв ми е мн дека се мали.. Сеа почнаа и да пијат и по 50 мл т.е од 40-50 зависи како се расположени