Vaka moeto bebe ima 15 dena sme na doenje ama epten slabo imam mleko koga se izmolzuva nemam ni 10 ml mleko plus na dohrana hipp combiotik, e sega bebe ne place ama posle ad mlekoto ne spie moze da se maci I po saat ipol I so glavata mrda I jaziceto, pie po 60 ml na 3 saati, mislam deka malku mu e so ogled na toa deka e roden 4.900 kg Sovet...
Мене педијатарот ми кажа 45 мин трае на собна а јас терам до саат затоа што кога не знаев дека има ограничување и повеќе од саат ги молевме да јадат и еве ништо не им е . Иако пиело бебе од тоа млекцце може да стои 24 часа во фрижидер?
И моето едно така рже ,се напиња ,крева нозе . Си прашала дали е нормално тоа? Мене веќе ме џагрижува , дека не е мирно бебе, не спие убаво.
Будала ја што млеко исфрлив а не ми јаде секогаш исто. Дали правите млекце за навечер смешано со водичка со капки и да го ставите во фрижидер , па после само да го стоплите? Навечер многу ми е проблем, едден занимавадецадруг спрема јадење, па чекаме 15 минути за колиеф да сработи своето а за тоа време бебиња вриштат пиштат , гладни. Вака како што кажувате ми изгледа дека бебињата брзо ви јадат. Мене бебињата ми јадат саат време некогаш . Тоа молење , ждригање, заспивање па пак будење, навечер е посебен хорор филм.
Јас колиефот никогаш не чекав 15 мин да поминат, па еве 2 ипол мес и грчеви немаат веќе...Навечер не ги преповивам (освен ако се какани) и не ги ни будам јас (педијатар така кажа), чекам сами да се разбудат. Обично едно се буди прво и таман него ќе го завршам и друго се буди..Среќа уште не почнале да си сметаат со плачењево.
Пробиотик им даваш? Можеш за навечер да си ги спремиш шишињата со млеко и кога ќе станат само под млаз топла вода затопли ги. Значи повеќе од 24 часа не ги оставај во фрижидер. За со капки не знам дали може види ако пишува во упоството на капките или најубаво прашај си во аптека. Или пак одкако ќе го извадиш млекото од фрижидер стави капки.
Draga ako mislis deka tvoeto bebe e gladno nadoj go izmegju tie 3h od doenjeto nisto nema da mu bide,da moze da place ako e gladno a ako go boli stomaceto se saviva i nozete gi sobira ti najdobro mozes da go primetis tvoeto bebe
Епа кога последно навечер ги соблакаш и сабајле? авам пробиотик и инфакалм плус дека едното бебче се мачеше со грчевите.
Девојки, помош! Едново бебе по секое пиење на млеко се грчи, се мачи и почнува да кенка не може да заспие. Се случува и еднаш во денот да поврати, ама не млаз ( да речам поголемо бљуцкање). Џабе е и да подждригне, пак си има мака. Многу брзо цуца, абе за 1 мин се испива. Викам да сменам млеко (на хип сме) ама педијатар вика џабе е оно пак така ке си цуца. Некој совет?
Ќе се надоврзам на муабетот. На почетокот и јас станував и менував пелена по два пати во текот на ноќта. После 2 месеци престанав. Незнам зошто сум менувала, кога немаше потреба. После и јас ставав навечер и до сабајле со истата.
Сега во 9 им сменив и околу 2 на две хранења им мењам пак и после во 8. Грчеви има и моето така стенкаше цела ноќ и почнавме и со инфакалм покрај биогја и колиеф.
Јас кога и да сменам пелена тешка е пола кило ми се чини од мочкање и жал ми е . Плус ранички имаа на газето на едниот му поминаа а другиот повремено му се појавуваат па му поминуваат. Зошто? Тоа е кравјо млеко , пологично ми е да стои.
@kostarika Ад не е кравјо млеко ,тоа е адаптирана формула за замена на мајчино млеко . И не стои ,се расипува . Совет од педијатар додека пие ад да стерилизирам и шишињата . Баш поради таа причина дека може да се развијат бактерии.