@kostarika мислам никој не мењаме пелени во ноќта. Ако држат добро, гајле немаат. Јас од старт навечер не мењам. Не расонувам бебе.
Јас знам дека АД млеко ако веќе е почнато со пиење се фрла, но ново шише нечепнато убаво затворено може да се стави во фрижидер до 24часа да седи и да се затопли во топла вода, иако е најубаво тазе да биде. Во болница за цел ден млеко правеа стоеше во фрижидер. А дома на почетокот за вечерните пиења правев така, во 21, ќе направев шишенца за 00 и 3ч.
Nie si pravime stalno svezo topla voda vo termos i za minutka e gotovo mlekceto. Posekako se stanuva dali bilo prethodno napraveno mlekceto iki ne samo sto so prethodnoto mora da se stopli. Vaka najdobra opcija
Работата е кога се ставаат капки и се чека 15 минути ,другото е песна. Абе види , патронажната од систина ми рече да не ги соблакам на секое затоа што се тормозат децата и навечер ми рече 6 саати можат да седат без проблем . Ама мајка...
Јас не ја будев. Битно ми беше пелените да држат и да не е утоп. Никогаш не била мокра сабајлето. И така слабо спиеше преку ден, уште да ја расонев во ноќта
Исто. Повеќе ми беше жал да го расонувам и расоблекувам. Само ако имаше каки тогаш. Ете и овие две вечери ми кака во 4. Ова од авокадото е.
Nie si koristime proven probiotik a i da se ceka 15 min se znae od prilika koga ke jade bebus se pravi alarm bar 10-15 porano Do skoro i nie menjavme zosto uste vo 5 znaese da e prokisnat ama toa samo ednas vo tekot na nokta. Sega veke ne se prefrlivme na pogolemo brojce
Кај нас водилка е реченицата “Не дирај лава док спава” Браво штом ти јаде толку точно. Кај мене спијат еднаш три саати, еднаш четири а и бавно јадат (по саат време се молиме), ќе ми помине времето на млекцето.
Tocen e do sekunda da ne recam i stotinka inaku i kaj mene taka go piese na pocetok mlekceto posle smenivme cuce so pogolem protok i nema ni 10 min ispieno e. A za presoblekuvanjeto koga rucka sisenceto na pernice potpreno i za doa vreme dodeka ruckase nenjavme pampers. I site srekni i zadovolni beba rucka i nane
Купив нан3 за понатаму... се надевам ќе немаме проблеми единствено ќе ни се наоѓа за приготовка на млечни кашички
И зголемив на беба на 90мл Аптамил, и она после точно 2 и пол часа е гладна пак. Значи и 60, и 90, исто сита ја држи повеќе од 2 и пол часа не издржува, а табелата вика размак 4 часа. Цицањето очигледно не ја заситува, оти и после цицање кога хистерично вришти ја пие цела количина на шишенцето. Мене ми изгледа многу ова, да не и го преоптоварам стомачето ако давам на 3ч 90мл? Има денови кога ми го повраќа во млаз цело млеко, има денови кога и после тие 90 бара и цице плус.. *Прашувам педијатар ми вика труди се да цица.. Се трудам ама паѓа во вода трудот, не ми објаснуваат ни они колку и како да дадам. Прават да се осеќам ко најНемајка што не дојам активно туку шише давам.
Ти си совршена мајка. Околу доењето и дохраната. Мислам најубаво би било на 3часа да даваш дохрана, а меѓу да биде на цице. Пробај така. Најважно од се е бебе да е сито и задоволно. Јас пак од друга страна, никогаш нема да си простам што девојчето го изгладнував поради моите упорни очајнички обиди за ексклузивно доење.
Има група на фејсбук подршка на доењето се вика. Можеш да побараш совет и од советничките лично, бесплатно.
Majka kolku mu se rucka tolku davaj, a okolu povrakanjeto ne mu ja misli mnogu dokolku si napreduva bebus.