Напредува супер, 400гр за 8 дена е и повеќе од супер, не ме загрижува повраќањето многу пошо знам дека вишок исфрла, само мислев да не и правам тешко на стомачето ако испие повеќе. @kostarika Ја знам, членка сум таму и читам по цел ден, ама си набивам и комплекси ради таа група затоа што не сме ко што рече @fana на “ексклузивно доење”. Таму се многу против ад, не смееш ни да спомнеш дека си дал. @fana Ќе го следам овој совет, ти благодарам
@Chanell* како јас да се читам плачев и велев дека се осеќам како немајка, па мајка ми ми рече и јас немав доволно млеко тебе да те дојам и немајка ли сум? А таа е најсовршената мајка. И јас сум, и ти си! Веќе ти дале совет, јас само дојдов да ти кажам дека не си сама и не си единствена
Абе остај ги , мене можеш да ме препознаеш во групата кога прашав марама за доење од кај да купам ,ми се нафрлија дека не било срамно тоаи дека сегде треба да вадиш цицка и да доиш.мислам хелоу, дојам сма дека сегде пред селој ќе вадам цицка кога ништо не ме кошта да ставам марама ...
A sto bi dal na primer ako nemas mleko, samo voda? So toj problem se soocuvaat poveketo majki, i da na pocetok ke ti bide malku cudno zosto si na ad. Ama koga ke vidis pa deka bebus pa si napreduva i si e zadovoleno nema da ja mislis.
Луѓе детево нејќе млеко да пие овие неколку дена, демек му се гади, цуцла на уста ставам плаче, пиеше по 700-750мл, сега едвај 600 ако успеам со лажење на 3 саати по малку да испие. Плус овие денови од сабајле во 6 почна го повраќа пола, ваљда што му се слива во спиење во грлце навечер мрсулчиња и плунка па му се згадува. Не знам дал да пробам со млеко од друга фирма ве читав ХИП може на почесто да се дава (комбиотик или органик??). Пиеше Аптамил комфорт, вчера за проба му направив и обичен Аптамил, тој па нејќе ни да го мирисне.
Вика една недела трае. Ако е до скокот да не менувам млеко? Со јадењево ептен зеза. И од сабајле што ќе поврати.
И кај мене два пати по две недели. Побудалев! Еден ден се смени како ништо да не било. Издржи! Ќе мине!
@kukla21 @duffi Што се не сме издржале, па тоа. Туку помалку ако пие, помалку ќе ми се дебелее џивџи. @kostarika Тоа се скокови во физички и ментален развој на бебињата кои се предвидливи и се случуваат во приближно ист период, и тоа по термин на раѓање. Еве ние сме 5 месеци реална (вчера ги наполнивме) но скоро 12 недели корегирана, 3 скок сме почнале. Има апликација WonderWeeks, иако таа објаснува некои работи пак ко теле се чудам за некои промени, зошто му се тресам да не се разболел или сл.