@DuchessAnn мојот нормално напредува. И покрај тоа што имало денови бил на 2 шишиња млеко. Они си ја земаат потребната доза. @kostarika да таа е апликацијата.
Ах ве изнапрочитав за скокови не ги разпознавам само знам дека мојот мора да спие коа ќе му се приспие иначе друго чаре нема и тоа ќе заспие на 5 мин и после е ко одморен. Иначе сеа тераме 3 м и 12дена дали е тоа тоа ? Како ги распознавате ? ја немам апликацијава и не знам за ова.
Мајки како се водите со зголемување на доза? Како знаете кога треба да се зголеми? Јас давам по 45 мл кои не се секогаш испиени, ставам по едно и пол лажиле од прашакот. Мислам точно дозирам или?
Така ми рече педијатар да им давам, но вчера пробав дека се 2 им направив со 3 лажички и 90 мл и им го поделив.
Цицаат и плус дохрана или само Ад се? Прави така подобро. Барем ќе знаеш дека е точната доза. Вака малку повеќе или помалку да ставиш, не е исто.
Како би измерила точно пола лажиче кога се протресува лажичето и се израмнува. Плус на кутијата никаде не постои дозата. Ако штедат вака низ болници, јас не би вака дома.
Зар доктор ќе советува на ризик? Има линија на пола на аптамилот. Јас моиве така ги хранам и ништо не им е .
@Feodora и нашиот прв педијатар не советуваше така. Нормално ја слушав нели она знае. И така и правев. Спасова да не ви е педијатар?
Да, совет од Спасова е. Нели секој ден различни педијатри во ремедика врват, нас она ни се падна пред излез. Она советува на 4 часа од аптамил и успат доење, а на болница на 3 часа ги хранеја. Јас вчера прв ден па почнав на 4 часа, но сабалјево им сменив на 3 3ипол и некако поспокојни се. Успат се измолзив 50 мл, а време за јадење беше и наместо ад на едново близначе дадов мајчино... нз дали исправно направив.