Јадранка не. Нас ни рече 60, како 45 се чудеше... @Feodora среќа што на време ја сменив Спасова. Бебе гладно цела недела од неа ми беше. По телефон ме нервираше. Ништо не објаснуваше ни вежбите за бебе не ни ги кажа.
@eli25 малку офф сум но кој педијатар тогаш ми го препорачуваш од ремедика. И мене оваа спасова не ми се допадна, но дали морам баш кај нејзе редовниот преглед за 1 недела да го направам? Нели можам да си бирам од другиве. Една ми се допадна, но не и запамтив име, слаба, висока.
Со виткана плава коса? Јадранка Живковиќ. Јас кај неа сеуште го носам. Посветува доста внимание, на телефон секогаш достапна и сослушува. Мене она на пораѓај ми беше ама Спасова не испушти и она не затера. На закажана контрола не отидов кај неа ( ја откажав ) презакажав кај Живковиќ. Марина е супер ама нема да ти е достапна на телефон и многу ќе чекаш и на закажано и на незакажано
@Feodora И мене Јадранка ми е по ок, сослушува што имаш да кажеш и нас лично многу ни помага за да ја дојам малата. Марина мене досега секогаш ми одговорила ама некако се брза често и форсира дохрана ама не можам да речам дека не е добар педијатар. Спасова ни беше во болница, а не испушти Јадранка, па не водеше Марина некое време, сега сме пак кај Јадранка. @eli25 епа почнала да дава 45 ки оти од неа ни беше првичната насока.
Баш ти објасни како да направиш 45 или ти рече 45 да пие? Ти кога се породи? Лани ова време она не поправаше од 45 ките
Девојки, тие што се на хип комбиотик, дали децата ви се вечно гладни? Кај мене не издржуваат 3ч, зголеми доза пак исто, на 120мл сме со 3.5кг, почнав да давам и пред 3ч (некогаш се случува и после цуцацње по 1ч па да се гладни). Лошо ли е тоа? На хипп пишува ко мајчино да се дава, педијатар вика на 3ч, ваљда не се луди на декларација да стават така ако е лошо...
На три саата пошто толку време му треба да се преработи во организмот. Или смени млеко или појачај доза
Во Ремедика сите педијатри советуваат 45мл. И за првото, и за второто така беше. Јас правам 60мл и ако го испие цело, на здравје нека ѝ е Инаку Спасова според мене е одличен педијатар, барем моето искуство е такво. И мене на почеток ми делуваше ладна, ама скоро 4години ја носам големата кај неа, а сега и бебето. За поставување дијагноза кај неа утка нема.
Близначиња се, 2ипол месеци, родени 7месечиња. Денес се меревне 3700г се. И матичниов ми го форсираше мн Аптамил. Демек тој е подобар, и мајка ми му вика а да проба Хипп антирефлукс и он ама и Аптамил има тоа, тој земете го... а пред една нед неговата замена вика добар избор сте напраиле со Хипот..
Nie hipp combiotik koristime, nie sme 23 dena rodilna tezina 4.880 kg, bebe pie po 90ml plus cicka iako nema mn mleko ne golta m samo cucka, e sea za edna nedela sme naprednale 350 grama I dok ne iskara da mu namalime na 60 ml e sea probav deneska ama bebe place ne spie..ne znam sto da pravam :/
Давај колку сака бебе! Нема гладно да го држиш. Што им е на педијатрите и ,,диетите., за бебе. Мојот првите месеци беше ненаситен. И на шиша и на града. Напредна над 1500г првиот месец.
Охооо одлично си напредуваат, мојов на 3 месеца 3.33кг беше, со проблеми рефлукси, па на комфорт млеко. Нека си јадат, чим нема поголеми проблеми со бљуцкања, повраќања, грчеви, и сл. Ако ептен мислиш дека им е многу млеко можеш со малку чајче да ги залажуваш, ама мислам нема потреба, ќе дојде период кога ќе стагнираат и/или намалат со млекото, еве со џивџи се молиме деновиве.