Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    Со комбиотикот да, ама сега не баш. Кака, ама не на три саати.

2. sweet.november

sweet.november Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Мамички синчето ми е 2 месеци, досега сме само на цицање, супер си напредува и имав многу млеко. Последниве два дена чувствувам дека млекото ми е доста намалено, градите ми се меки, и не течат сами како порано:( Се трудам максимално да си го повратам млекото, пијам чај за лактација, јадам редовно, течности доста... Дури и малиот денеска не кака воопшто, а какаше по 3 пати на ден, не знам дали јадел доволно, а инаку е весел прилично. Имам купено кутија Хип комбиотик уште пред два месеци, но досега немав потрена да ја отворам (се надевам нема ни да има). Рокот и е до 2019 година, цело време ја чував на собна температура. Доколку не дај боже дојде ред да дадам ад, дали може да ја искористам или да купам нова кутија? Се надевам дека нема воопшто да имам потреба воопшто од неа но да знам за секој случај.

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    116.644
    @sweet.november дали бебето е весело после сат и пол од доењето? Дали има мочкани пелени?

4. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Да, мочка и прилично е весел, а и кога плаче не му е плачот за јадење мислам, дури и си отспа два саати после јадење. Сепак ке бидам упорна да си остане само на цицање.

5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Колку оброци ад и по колку мл имате на шест ипол месеци?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Мојот има 2 цврсти оброка од околу 150-170gr и 3 ад исто по толку.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    И колку качувате месечно? После 6 се качува помалце?

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    До сега добро напредува. А сега во 6ти не е мерен.
    На крај на месец го мерам.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Kolku ml ad mleko piete na eden mesec I kolku obroci ?

10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Овој аптамил го користи некој?
    20180902_134627.jpg
    Овој е ист како кај нас?

Прикачени фајлови:

11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    На табелата на Аптамил пишува пример 120мл 3-4 пати во ден.
    Не е ли тоа многу малку?
    Се мисли ваљда само на ад кога се, вкупно во текот на еден ден да испијат толку?
    Па мојава е комбинирано доење/ад, и ем цица ем пие по 120мл барем 3 пати на ден.
    Грешам ли??
    Може ли да и е премногу, па да биде склона кон гојазност ради количинава?
    И што е до неа, би пиела и почесто мислам по толку, само што јас ја форсирам да цица колку и да несака.

12. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    Ќе си даваш колку сака бебе тоа што пишува не гледај

13. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Морам мислењево да го цитирам. Минатата недела кога бев ремедика се погоди Розита Хаџиманева. Поарогантно суштество немам запознаено. Падна муабет за ад и ми вика продолжи си со 45, јас и велам ама доктпрке како со 45 кога не постои таа доза. Е така лајче и пол ми вели и и викам тоа половина лајче не е секогаш исто, убаво си пишува 30, 60, 90 итн. Криво ми е што ме направи глупава демек за 45 не знам да измерам лајче и пол. Денеска си ги однесов децата во мојот град кај мн стар педијатар под пензија но се договоривме првата година да ги носам кај него. Прави исклучоци има своја ординација. Ме прашува по колку им даваш и јас 45 и се смее како мериш ми вели секогаш прави им по 60. Исто совети за доење човекот ми даде секогаш прво да нудам цице, па после ад. Конечно денеска некако функционираме. Друга тема за чајот или вода оваа од ремедика ми рече да почнам, а стариов педијатар ми рече нема потреба ако ги дојам.

На Chantal, TeddyGrey и duffi им се допаѓа ова.
  14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    @sweet.november Немој да се нервираш нормално е да градите омекнуваат но тоа не значи дека немаш млеко колку бебе цица тие се полнат. Како ке расте се ке мислиш дали имам млеко но не се секирај пиј течност јади и уживај во доењето не прекинувај и не давај вештачко ако бебе е ок.

На sweet.november му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Сега градите се полни пак ама друг проблем ни се јави, бебе не сака да цица, плаче и се трга, цела недела се бориме. Пробувам во темно, на тивко, во легната позиција... џабе. Единствено успевам кога е во полусон. А млеко имам како млекара. Го оставав гладен дури и 5 часа, и нудам града, плаче. А навечер цица без проблем. Гледам да го избегнувам шишето ама понекогаш се одмолзувам и така го хранам. Мислам дека проблемот е пресилниот млаз, градите ми шприцаат млеко буквално, и се засркнува кога цица. 2 и пол месеци сме веќе а никаков ред немаме фатено:sweat:

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.282
    Допаѓања:
    182.321
    Пробај одмолзи сосем малку пред да понудиш да цица, ќе се намали јачината на млазот.

На karak и sweet.november им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    пробај одмолзи како што ти кажаа или навали се наназад кога ќе цица. Мене вака ме советуваа.

На sweet.november му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    Проблемот е што не сака ни да ја помириса градата, иначе пробував и така да одмолзам малку па да му дадам, иста песна, се врти на другата страна. Еве баш сега го чекав да стане, дури е сонлив некако да фати. Првин имаше плачки, па едвај некако со white noise се смири и цицна малку... Ќе си пукнам веќе, при толку млеко греота е да го изгубам, се надевам дека е период оти ако не млекото тогаш живците ќе ги изгубам вака :whew:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колку е малото?

20. sweet.november

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    3.120
    2м и 10 дена. Уште пред месец дена почна да ми прави проблем при цицање, ама некако малку на десна малку на лева успевав да го нацицам. Сега последниве 10 дена е хорор, плаче и ме гледа во очи, се трга, или ако фати да цица шмукнува 2 пати па се трга и пак шмука и така, секој подој е со молби. Уште шпага што не направив за да цица. А навечер цица без проблем.