Po Poveketo se taka a toa na kutikata nema dopitna tocka so toa kolku pijat voobicaeno bebusi. Kolku mleko isfrlav na pocetok vodejki se po nea. Taka da sega ne go ni poglednuvam .
И јас би правела така, но малку ме загрижува со тоа што овој месец има качено само 160гр. Иако ја хранам сепак и нудам повеќе млеко,но залудно.
Моево до 11 месеци пијаше по 120 мл АД, толку си сакаше. Сега е 13+ и од 150 повеќе не сака. Со сила не може да му се даде повеќе. Кутијата никогаш не сум ја читала. Се водев само по бебе.
Мојава само сабајле пие 150 после тоа 90ки и 120ки. Вкупно има 4 млека дневно. Повеќе не можам ни да и дадам, не ќе и буткам со сила. А јаде, 200гр ко ништо ги изедува, 3 оброци дневно. Напредува по 400гр месечно, што ми рекоа дека е ок ама би можела и повеќе. Колку е толку е.
И моето така правеше баш околу 3 месеци - бевме на Humana 1, и решив да го сменам млекото, зедов Aptamil 1 и престана да прави така.. кај нас беше тоа, ако ти помогнав некако.. кое АД го користите? Јас ја ранам само во сон - инаку не ми го пие! И ако е полузаспана и ако сети дека и го подметнувам плаче... од пред 2 месеци е така, за 5 дена прави 6 месеци.. нерви искинав, и морав со убрзано темшо да воведувам храна посто беше гладна. Дури и гладна не ми го пиеше млекото... Се осипува ..со црвени дамки, точки..
Женски ние сме месец и 5 дена. По колку дававте тој период, доколку бебето не цица туку само на оваа храна е?
Добро е, го фалат многу, ние сме на органското на ДМ од почеток па сега не знам дали да се префрлам на ова..
Na deca nad 2 godini kakvo adaptirano davate? Maliot piese aptamil do skoro 2 ama pa pola go frlav deka go smenija pakovanjeto deka ne pie mnogu mleko samo navecer. Pa smeniv na humana junior i sega go snema toa pa neznam kakvo da davam. 2 god i 2 meseci e.
Епа еве 4,5кг беа докторката рече уште еден месец . Мами апртамил прематур дали се пие на најмалку три часа или може почесто?