Девојки, од кога се преминува пр. Хип 1, на Хип 2? Др рече за месец ипол да почнеме со вкусови, па дали тогаш се преминувана и на 2?
Да знам и тоа, но ми објаснија дека ова млеко го нема веќе во продажба бидејќи не го произведувале. Зборувам кај нас го нема веќе во мк. Во зегин ми кажаа го нема веќе во продажба и како замена на тоа ми го дадоа тоа што го сликнав.
Ќе и земам денпвиве .. никако да го дотрошам затоа што едвај ми пие 200-300мл и тоа во сон морам да и давам од млечбите каши за да внесува ад млеко
Денес земавме на Хип комбиотик1 читам за подгптовка но сакам да ве прашам за совети при подготовка, во аптека само со млака вода ми велат подготовка гледам упатство зовриена си пишува. Уште сум во паника имаме 5 недели веќе до сега на мајчино бевме но некако ми се намалува млекото и земавме за бебе да не биде ненајадено. Незнам као да почнам со подготовка пред да се разбуди ли? Дали може да ми стои на собна температура или во фрижидер? Колку време може?
Зовриена, па оладена. Јас не би оставала повеќе од пола час да стои. Според мене, практично е во термос да чуваш млака вода и одма кога ќе стане да правиш и даваш.
Прво килажата на бебето ли вика дека немаш млеко? Ако почнете со шише, после тешко ќе го вратиш на цице. Од цице на шише е лесно, тешко е да се адаптира на дојка. Инаку нема потреба да спремаш млеко од порано. Кога треба да му дадеш ќе си спремаш. Имај си провриена и оладена -млака вода во термос и купи си дозерка , има низ аптеките. За секунда си готова. Ставаш вода во шишето, од дозерката прашокот и промешаш. Чувај околу пола час. Иако мојот и по 45мин некогаш го пие.
@Верче4 за над 2 год НАН4 има. Јас на големава до скоро и давав сабајле и навечер АД млеко. По 600гр се продава во кутија со 2 ќесички по 300гр посебно спакувани значи не мора да се мислиш за рокот. И поефтино е од Аптамил, околу 600 ден е.
Почнавте ли да го давате ? И дали си продолжи со цицање. Колку што можам да видам исти случаеви сме ахах па ќе си се тешиме. И јас го земав хип комбиотик да ми стои дома за секој случај и мене ми се намали млекото и ние 5 недели сме . Поздрав.
Колку грама е една дозерка од кутиа адаптирано што е ? @kukla21 мисл имаше еднаш пишано или грешка сум , sry ..
Ми дојде млекце, дефонитивно се е од умор и пропратната нервоза, сега го дојам меѓутоа тука ми е дохраната за секој случај. ♡
Мислам да од 18мес е НАН 4. Така ми рекоа во аптека. И јас почнав да го купувам , практично е и помалку фрлам. Аптамил пола кутија одеше во ѓубре