Му давам веќе тераме со 120 мл преку ден, а навечер 90 му се доволни, жал ми е да го гледам тажен. Мене повеќе педијатаров ме нервира кога ќе ми рече на секој преглед да го лажам со чај за да не го направиме дебел и во психава ми мава. Не знам која е просечна тежина за бебе од 2 месеци.
Рачунај 150-200мл по кг. Значи ако тежи 4кг×200мл максимум 800мл на ден може да испие. На baby center така пишува.
И мојот педијатар ми даде исти совет да ја лажам со чај. Од кај ги вадат советите незнам Да ги збунат мајките само.
Zdravo,skoro pa 1mesec sme,do pred nekoe vreme cicase sega e na ad mleko,no ima problemi so kakanje ,celoto se napnuva i place ,na HIPP sme ,dali treba da smenime mleko?
Kolku ml mleko davate na bebe od mesec ipol I na kolku casa. Go pieme aptamil. Seuste I davam 60 ml no mn brzu ogladnuva, dali treba da ja zgolemam dozata.
I moeto e na hipp od start ama redobno e so probiotik i nema maka. Davaj si slobodno i ti ke vidis kolku podobro ke e za bebe. Ako dobro me drze sekavanje e deka vo bolnica koga se rodi piese po 60 na 3 casa po dve nedeli zgolemivme na 90 ne go drzese sito. Probaj zgolemi den dva moze ke frlis a moze e i gladno bebe.
nie koristime HIPP ORGANIC se mislam nareden pat dali da mu zemam HIPP COMBIOTIC,inaku mu davam probiotik i plus gas bimbi Jas na moeto mu davam po 90ml skoro mesec dena e,koga mu davam 60ml ,place za uste a 90ml mu se dovolno
zdravo mami4ki sakam nesto da prasam. Kerkami se rodi 3100kg 46cm i nemav dovolno mleko pa vednas pocnavme so hipp hrana. Sega e 29 dena i e 52 cm dolga no koga ja nosevme na kontrola mu kazav na doktorot deka odvreme navreme koga saka da kaka gi sobira nozete i pocnuva da place pa rece deka hipp hranata i pravela problem. Taa porasnala dovolno za eden mesec no doktorot rece da ja smenam hranata i mi preporacna aptamil. Pa ako zne nekoj da mi kaze dali ima razlika pomegu ovie dve hranii dali navistina treba da ja smenam hranata bidejki na cena se tuka nekade.
Истото се случи и кај нас - малата плачеше додека се покакаше, додека бевме на Хипп.. преминавме на Аптамил и немаше никаков проблем.
Моите и двајцата се на аптамил едниот се грчеше така за какање а другиот не. За таа состојба освен биогаја ни препорача докторката и инфакалм капки затоа што велеше дека се грчеви.
Докторката кога ни кажа. Прво биогаја и колиеф давав и кога не помагаа дадовме и инфакалм. Не се сеќавам која возраст беа.
Majki devojkata mi e 13meseci.Na Aptamil 3 sme. Dr kaza moze da smenime veke.Sveki ima koza, dr vika super moze da davate kozjoto mleko e zdravo. Arno ama ke ja fakalo kaj da e period da se pari (neznam kako se vika za koza) Pa neznam so da pravime, ke nema kozata mleko.
Во зима обично нема козјо млеко. Нека помине тој период, па тогаш почнете, дотогаш терајте со Аптамил.
А да молзете од козата и замрзнуваѕе додека има, за после да си комбинираш еден оброк козјо и еден ад.
Sepak koza e ne dava koj znae kllku mleko. Kolku bi mozele da zamrzneme za da ima cela zima. I tolku dolgo da stoi mlekoto ne mi se dava. @Annath i jas mislam da pocekame
Неколку месеци се во прашање. Немам искуство со смрзнување млеко, па не знам. А вака, свежо ќе даваш на пролет.