@mariz вчера и јас специјално за НАН отидов и тоа чудо да го пробам. И пак е исто. Абе детето е непијач и толку. Ќе се помирам.
Јас и дадов да пробам баш дали ке пие козјо (воведено ми е со каши, десерти), со малку вода разредено дека тоа е појако и како соленко малку. Ти се верува дека цело шише го испи од 250мл? Ад повеќе од 150мл ако испие е премија, кога ке прочитам дека пијат бебиња и по 210+ се чудам
Уште тоа ми останува да пробам после годинка. Ама ако не сака , здравје. И дома кај нас никој не пие млеко.
Dali nekoja majka ima koristeno mleko bebelan 1 kaj bebinja i kako se napreduvale dali se javuvaat nekoj nesakani efekti kako povrakanje ili neredovna stolica
Jas koristam od ragjanje.. Moeto bebe ok go podnesuva, zemi probaj pa ke vidis se e do meseto na bebeto
Само моево ли е единствено што не пие млеко пред спиење Инаку,бевме на контрола, педијатарот ми рече до 18 мес требало да внесува барем 500 мл млеко дневно. Јас му давам нан3, ама обично утрински, со некоја житарка, бисквита, зошто не пие од шише, го "јаде"со лажичк а другото надополнуваме со други млечни производи...
Мојот е многу помал па не испива толку. Искрено не се потресувам повеќе. Никогаш не пиел според некои мерки. Еднаш на ден има млечен оброк. Кисело млеко секој втор ден, сирење грицка. Доста му е. Не сите деца сакаат млеко. И јас не пијам млеко. Не ми фали, а не го ни сакам.
M Моите до 5 месеци пиеа прематур . Така ни рече докторката. Сега 1 само еден месец и ќе преминат на 2
Уште давам насабајле со лажичка (ама со некоја житарка,бисквита) нека крка Совет од педијатарот откако пробавме се, беше на шишето од кое пие вода да му го прошириме отворчето и да му додадеме некоја житарка што ја сака ( колку да го осети вкусот) ама не пројде. Што дете ќе беше, од лажиче срка а од шише истото-не
Матичниот педијатар ништо не спомна за храна , и ги влечев зборовите од уста ( кога се запишувавме , од тогаш не сме се виделе) ама палчевска во систина ептен ни води сметка за се и тоа сама си кажува кога што.
Јас не сум во мк ке прашам тука или докторот или бабицата што ми доаѓа дома ние сме месец и три дена па мезнам кога треба да му го сменам мислев дан е од вториот месец друго млеко нели одат со бројки
1 е од раѓање до 6 месеци, 2 од 6 до 12, 3 од 12 до 24 месеци. Така од прилика одат млеката. Конкретно Аптамил ама мислам и кај другите е така.