Запек во смисла има сува тврда столица или топчиња? Ако е нормална тогаш не е толку проблем. Може треба време да се регулира. Ако веќе мешаш млека можеш да земеш Аптамил комфорт и за запек и грчеви е тоа, бар Аптамил се и двете.
Малиов кога го префрливме од Пренан на Нан никако не го прифати, па и период кога почнаа грчеви, страшно беше.. Плус запек на 2-3 дена по еднаш суво брбушки. И го префрливме на Комфорт и запек се среди и грчеви се смалија ептен уште следниот ден се осети разлика, само пртките му беа поинтензивни. Брзо и капки за грчеви отфрливме, само на млекото беше околу 1.5-2 месеца. После го префрливме на обичен Аптамил ама мешано беше еден период, на 4 лажички Аптамил обичен, 1 Комфорт ставав (за 150мл дозата), заради столицата. Кога почна со дохрана веќе нема проблем, си тера мали по 3 пати на ден во просек.
Да на почеток недела-две додека се навикне меше на млекце давав 3 пати на ден (Еспумисан јас давав). После ги скратив на 1-2 пати на ден неколку дена и видов како реагира па ги укинав.
majki po kolku ml se dava od hipp combiotik malata mi e 6 nedeli.na kutijata za taa vozrast pisuva 120ml a od sedma nedela i 150ml.do sega davav apatmil i pravev po 90ml pisuvase na kutijata i kilogrami pred 4 dena ja merev bese 3700 po kolku ml sega od hipot da pravam ne znam.
Јас и давам hip organic на малата што има разлика меѓу ова и тој другиот combiotik Јас дење ја дојам ама ноќе и давам ад по 60мл или 80 дење понекогаш и давам кога ќе заплаче многу а јас мислам оти е гладна па затоа иначе ја дојам.
Јас го Во комбинатот има пробиотик Јас сакам да поминам од хип на Аптамил, вие од која причина го сменивте?
Pred nedela otvoriv kutija hipp organik ama ne go pie, ako sakate da vi go pratam 400 gr e a samo 3 pati e iskoristeno
Малиот пиеше нан1 ама имавме проблем почна многу да повраќа и зелена столица Педијатарот ни рече да смениме млеко, зедовме хип. Е сега ме интересира дали цело време да давам хип или постепено еден оброк нан еден хип
2 недели бевме само на доење, ама слабо напредваше само 230гр за две недели и ни дадоја и дохрана. По препорака на педојатар зедовме хумана 1 и ни рече 3 пати по 30мл да пија, попладне и навечер после доењето да давам ад. Се надевам добро ќе напредваме сега оти мн се загрижив
Од денеска почнав да и давам вакво ад млеко ми рекоа дека е подобар од хип па решив да сменам..Од хип имаше многу грчеви па затоа решив да сменам
Ова е тоа шпанското, тазе на нашиов пазар што е? Ми го спомна некој пред некои ~3 месеца. Дај боже да ви се погоди.