Јас 60ка давав на почеток, првата недела. И патронажната ми кажа ако видиш дека од кога ќе го испие уште го смука шишето доправи и уште 30. И така правев. Сега сме 1 месец, 90ка пие ко на шала, некогаш и тоа не и стига. Ние сме 4750гр. Пробај види дали ќе испие и следи реакција после тоа, дали ќе и биде тешко, дали ќе бљуцка.
Значи не е гладен, фала ти!!! А дали може да му ги правам кашите со АД? Ќе почнам наскоро на работа, па сакам да му воведам некоја "замена", додека се вратам... Или да си јаде к.млеко, јогурт?
Може, ако ти ги јаде, зошто да не. Слободно, секако ад млеко е подобар избор од кравјо тетрапак. Нека си јаде јогурт/кисело млеко, ако ги сака. Значи нема никаков проблем, и јас доев кога се вратив на работа, дома си јадеше цврста храна, а штом се вратев од работа, си цицаше колку сака.
https://www.novalac.mk/iskhrana-na-...hivotot/pravila-za-khranee-na-bebe-so-shishe/ Мајки, на линкот што го пракам може да прочитате некои информации околу ад млеко. Начин на подготовка и сл. Мене ми беа корисни бидејки и ние сме на ад млеко.
За сите кои го користат шпанското млеко Nutriben AR. Барав 1 кај увозникот и ми кажаа дека нема да има веќе поделба 1 и 2 туку ќе постоело само едно млеко кое може да се користи од првиот ден се додека е потребно. Сомнителни ми беа информациите па го прашав директно производителот и ми потврдија дела амбалажата е сменета и дека во млекото нема веќе палмина маст и додале пробиотик. Сега кутијата е зелена.
Majki pak jas so istiot problem. Imav pisano pogore za slabo so nakacuvase bebuleto i uste sme taka. Na denesnoto merenje za edna nedela samo 50g.Na doenje sme so dograna Humana no ne ja saka dohranata se gadi pluka place.Sega sme 7 nedeli i 3600.a rodena e 2700 ispustena 2600.Neznam so da pravam dajte sovet dr vika mora dohrana a ona ne saka.
Пробај друго млеко во консултација со педијатарот и јас препорачувам baby nova шишенце да земеш само 140 ден е а мојата од авент томи типи и оваа само со оваа јаде количински убаво, со другите плука се.
Sega vo ponedelnik pak ke ja nosam na merenje i mi sponma za nekoja anti reflux formula za da ne povraka i bila pogusta i pokaloricna smesa.
Takvo ni e sisenceto na baby nova i tolku go kupivme pisese na nego mislam anti colic ili taka nesto. Probav i so spric da i kapnuvam po malku go drzi vo usta i pluka i place. Se mislam da si zemam pumpa za odmolzuvanje pa da probam na toj nacin.
Детето повраќа во млазови? Може и тоа да е причината за слабиот напредок, да има рефлукс (ГЕР) кој се јавува кај не така мал број на деца. Не е тоа ништо страшно, се средува, ама ако не ја прифаќа дохраната, можеби не и се допаѓа млекото. Има различни видови, некои се повкусни, други не. Ќе пробаш повеќе видови, сигурно ќе најдете некое што и се допаѓа.
Da da si povraka non stop. Mlazo Povraka da vo mlazovi. Nejziniot komentar e deka bebeto izgleda ubavo ne e dehidrirano bas e vesela,sega veke pocna i da ni se smee ama kilazata mora da ja sredime.
Ништо од мојот обид со аптамилот.. пробав со шише, со чашка со лажиче и на секој обид нагон на повраќање се згрозува само.што ќе лизне. Па после вел ден несака ни да јаде друго кога ќе ја види лажицата вришти. Се згрозува и од кисело млеко (пробав повеќе видови) и од јогурт и од павлака. Не знам како ќе правам за една недела тргам на работа. Ни сок, ни чај сака по малку водичка со лажиче. Јаде двапати по околу 100 гр и толку. Совет од педијатар Да земам ноќни каши на хип па да се лаже додека дојдам со тоа. Се одмолзав и тоа не сака ни да го проба ни со шише ни со лажиче се залутува и вришти.
Без нервози. Ќе пројаде кога нема да бидеш дома, ќе види дека нема избор. Не се секирај. Моево два месеци не јадеше како што треба кога почнав на работа, ама после се разјаде. Дефинитивно мора антирефлукс млеко. Ќе се среди.
@Independiente јас не ни пробвам со вештачко. Првиот ден кога тргнав плачеше по мене, втор ден тро помалце и веќе третиот ден се помири дека е со татко и, и дека нема цице. Не се секирај и мене срце ме болеше кога ја оставив ама од друга страна нз колку се препородив. Оставам кашички и јас ноќна или некоја овошна ако не јаде зеленчук.
@Independiente така е за жал ретко кое доенче пеифаќа ад. Ама ќе види дека те нема и ќе ручка. Да и даваат измеѓу ручек и доручек од овошниот јогурт на Хип со праска? Ем млечен оброк ем ќе касне нешто. Друга идеа немам , или Хипис смути. Нешто измеѓу помала количина, да не е гладна. Ќе си цица наутро и кога ќе си дојдеш.
Јас пола саат додека беше помала, дека се породив во јуни и беше пекол и не ми се ризикуваше повеќе да го чувам.