Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Тек мајчино млеко да пробаш да видиш што е поим за грозно :)
    Муабетот ми е, тоа што на вкус не ти се допаднало тебе, не значи дека не е добро за бебето, во случајов далеко подобро него кравјо млеко,дури и од домашна крава.

На Mama993, PrettyG, NarCis@ и 4 други им се допаѓа ова.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    за првото така беше. Немав никакви проблеми и сама решив да давам кравјо зашто ад млеко е за бебчиња, а кога веќе јаде оброци и други вкусови сметав дека нема потреба веќе од адаптирано. За второво сум во план да го дојам здравје боже ако се може,со првото имав млеко ама мали брадавици и не можеше да цица се мачевме месец дена и со цицање и со молзење и се откажав. Ад како дохрана и покрај цицање сметам дека е во ред. зависи и од тоа колку количински цица ако е во ред нема потреба. Ама мислам дека од 8-9 месеци повеќе не би му давала. А слушав педијатри препорачуваат ад до 2рата година. Само сега знаеме малку е сведено на фармацевтски продажби земање процент за препорака бизниси така да такво млеко за таа возраст.... :?:

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас имам голтка пробано адаптирано, ме фатија киселини, ова најсериозно. :worried: мајчиното е поблаго.
    Инаку кравјо до 2год не би давала со оглед на тоа што и ја сум интолерантна на млечни.
    Исто како и Бекутан, во болница го бришеа, дете исфрлени како што се исфрлам и јас. Ако има некоја мајка проблем со алергии како мене, нека внимава.

4. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Ve molam ako ima majka da spodeli iskustvo so Hipp AR mlekce
    Dali go pravi mlekceto i go dava na bebe posle 7 min.kako sto pisuva na kutijata ili go dava vednas.
    I kako kaka bebe so ova mlekce i kolku cesto
    Mene bebus mi kaka cesto i tecno no gustvo zolta boja sakam da znam dali e toa vo red

5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.180
    Ние го користевме 10тина дена. Давав како обично АД. Синко какаше течно, жолто, мислам на секои 10мин. Испаничена бев, до гуша беше искакан ама буквално секои 10-20 мин. Ми стагнираше со тежина и вратив на хипп орг.комб. Обавезно консултирај се со педијатар пред да дадеш.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Знае ли некој дали го има ова во Дм во Скопје? Планираме наскоро одмор,па ако го има истово да не носам многу од овде...

51iNaXY4wfL._SY445_.jpg

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    Не, нема вакво во ДМ. Мислам дека го нема воопшто кај нас.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.669
    Kravjoto mleko dava anemija, alergii. Moeto e 20 meseci I uste davam ad. Kravjo nema sansi da dadam. Za po vtorata godina ke vidime. Ako saka uste mleko, pak ke davam adaptirano. Ne gledam nikakva korist od kravjoto.

На Mama993, PrettyG, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    182.126
    Јас чекав барем 5 минути. Моево имаше запек од тоа млеко, со тешки маки какаше.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Malata e skoro 2 meseci i sega sme na Bebelan lacta 1 (prethodno probavme Humana i Nan ne gi prifati) Od pocetok kolicinski piese dovolno no poslednite nekolku dena ne saka da pie kolku sto treba. Na pakuvanjeto pisuva vo 2ri mesec 5 merici na 150ml voda i tolku si piese ostavase po 10-15ml vo siseto, a sega pie po 120ml a ponekogas i samo po 100ml
    Pocnav da se zagrizuvam, mu se ima li sluceno ova na nekoj i sto da napravam?

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    182.126
    По колку пати на ден пие, односно колку вкупно мл на ден? И колку килограми има?

12. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Skok vo razvoj ke pomine normalno e...

13. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Nie sme recisi 4 meseci i mojava seuste poe na 3 casa i toa razlicno .. Nokjnite okolu 110, na pladne po 60 ml a poslepladne, po 100... Okolu 6 kg sme i naoreduvame orosek 600 g mesecno... Se probav neodi . Ednostavno si pie kolki saka ni kapka povekje...

14. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    By the way vie sto ste samo na adaptirano VE MOLAM kazete mi po kolku d3 davate... Jas po preporaka na pedijatar davam 1 kapsula d3 so omega i 1 vigantol... Ama mnogu mi se gleda ..... Znaci ve molam uste ednas....

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    182.126
    Д3 со омега плус две вигантол директно во уста. Не е многу во зима. Ако рекол така педијатар, така правете.

На Dusica24mkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    За АД млеко користите превриена флаширана вода или само замлачена флаширана?
    И дали користите термос за превриена вода да ви стои топла и од кој производител на термост сте задоволни?

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    182.126
    Јас користам Ладна (брендот) ја превривам и ја ставам во стаклено шише. Мора водата да биде превриена. После кога ќе се олади може да ја затоплиш. Јас имам загревач за шишенца и отприлика пола саат пред да треба да пие млеко, ставам вода во шишенцето, па тоа го ставам во загревачот на 40 степени наместен.

На PrettyG и melani@ им се допаѓа ова.
  18. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Koristam od Zegin voda za bebinja od Krit, 40 den sishe, do 24 h ne se prevriva, posle da i mora da ja cuvas vo frizider. Termos imam obicen od Vero go zemav... Vodata mi e potopla nekade okolu 60 c dobro da se rastvori mlekoti a potoa go ladam siseto vo sad so ladna voda.. Mojata go saka poladno ne toplicko mlekoti

На melani@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Термосот е метален внатре или пластичен? Прашувам зошто имам со дебела пластика но водата замирисува, купен ми е од Џамбо.

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.273
    Допаѓања:
    182.126
    На Dusica24mkd, PrettyG, abc1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.