Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. wings

wings Популарен член

Тек мајчино млеко да пробаш да видиш што е поим за грозно :)
    Муабетот ми е, тоа што на вкус не ти се допаднало тебе, не значи дека не е добро за бебето, во случајов далеко подобро него кравјо млеко,дури и од домашна крава.

Mama993, PrettyG, NarCis@ and 4 others like this.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

за првото така беше. Немав никакви проблеми и сама решив да давам кравјо зашто ад млеко е за бебчиња, а кога веќе јаде оброци и други вкусови сметав дека нема потреба веќе од адаптирано. За второво сум во план да го дојам здравје боже ако се може,со првото имав млеко ама мали брадавици и не можеше да цица се мачевме месец дена и со цицање и со молзење и се откажав. Ад како дохрана и покрај цицање сметам дека е во ред. зависи и од тоа колку количински цица ако е во ред нема потреба. Ама мислам дека од 8-9 месеци повеќе не би му давала. А слушав педијатри препорачуваат ад до 2рата година. Само сега знаеме малку е сведено на фармацевтски продажби земање процент за препорака бизниси така да такво млеко за таа возраст.... :?:

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Јас имам голтка пробано адаптирано, ме фатија киселини, ова најсериозно. :worried: мајчиното е поблаго.
    Инаку кравјо до 2год не би давала со оглед на тоа што и ја сум интолерантна на млечни.
    Исто како и Бекутан, во болница го бришеа, дете исфрлени како што се исфрлам и јас. Ако има некоја мајка проблем со алергии како мене, нека внимава.

4. abc1234

abc1234 Популарен член

Ve molam ako ima majka da spodeli iskustvo so Hipp AR mlekce
    Dali go pravi mlekceto i go dava na bebe posle 7 min.kako sto pisuva na kutijata ili go dava vednas.
    I kako kaka bebe so ova mlekce i kolku cesto
    Mene bebus mi kaka cesto i tecno no gustvo zolta boja sakam da znam dali e toa vo red

5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Ние го користевме 10тина дена. Давав како обично АД. Синко какаше течно, жолто, мислам на секои 10мин. Испаничена бев, до гуша беше искакан ама буквално секои 10-20 мин. Ми стагнираше со тежина и вратив на хипп орг.комб. Обавезно консултирај се со педијатар пред да дадеш.

abc1234 likes this.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Знае ли некој дали го има ова во Дм во Скопје? Планираме наскоро одмор,па ако го има истово да не носам многу од овде...

51iNaXY4wfL._SY445_.jpg

7. Annath

Annath Форумски идол

Не, нема вакво во ДМ. Мислам дека го нема воопшто кај нас.

Minnie 1 likes this.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Kravjoto mleko dava anemija, alergii. Moeto e 20 meseci I uste davam ad. Kravjo nema sansi da dadam. Za po vtorata godina ke vidime. Ako saka uste mleko, pak ke davam adaptirano. Ne gledam nikakva korist od kravjoto.

9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас чекав барем 5 минути. Моево имаше запек од тоа млеко, со тешки маки какаше.

abc1234 likes this.
  10. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Malata e skoro 2 meseci i sega sme na Bebelan lacta 1 (prethodno probavme Humana i Nan ne gi prifati) Od pocetok kolicinski piese dovolno no poslednite nekolku dena ne saka da pie kolku sto treba. Na pakuvanjeto pisuva vo 2ri mesec 5 merici na 150ml voda i tolku si piese ostavase po 10-15ml vo siseto, a sega pie po 120ml a ponekogas i samo po 100ml
    Pocnav da se zagrizuvam, mu se ima li sluceno ova na nekoj i sto da napravam?

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

По колку пати на ден пие, односно колку вкупно мл на ден? И колку килограми има?

12. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Skok vo razvoj ke pomine normalno e...

13. Dusica24mkd

Nie sme recisi 4 meseci i mojava seuste poe na 3 casa i toa razlicno .. Nokjnite okolu 110, na pladne po 60 ml a poslepladne, po 100... Okolu 6 kg sme i naoreduvame orosek 600 g mesecno... Se probav neodi . Ednostavno si pie kolki saka ni kapka povekje...

14. Dusica24mkd

By the way vie sto ste samo na adaptirano VE MOLAM kazete mi po kolku d3 davate... Jas po preporaka na pedijatar davam 1 kapsula d3 so omega i 1 vigantol... Ama mnogu mi se gleda ..... Znaci ve molam uste ednas....

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Д3 со омега плус две вигантол директно во уста. Не е многу во зима. Ако рекол така педијатар, така правете.

Dusica24mkd likes this.
  16. melani@

melani@ Истакнат член

За АД млеко користите превриена флаширана вода или само замлачена флаширана?
    И дали користите термос за превриена вода да ви стои топла и од кој производител на термост сте задоволни?

17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас користам Ладна (брендот) ја превривам и ја ставам во стаклено шише. Мора водата да биде превриена. После кога ќе се олади може да ја затоплиш. Јас имам загревач за шишенца и отприлика пола саат пред да треба да пие млеко, ставам вода во шишенцето, па тоа го ставам во загревачот на 40 степени наместен.

PrettyG and melani@ like this.
  18. Dusica24mkd

Koristam od Zegin voda za bebinja od Krit, 40 den sishe, do 24 h ne se prevriva, posle da i mora da ja cuvas vo frizider. Termos imam obicen od Vero go zemav... Vodata mi e potopla nekade okolu 60 c dobro da se rastvori mlekoti a potoa go ladam siseto vo sad so ladna voda.. Mojata go saka poladno ne toplicko mlekoti

melani@ likes this.
  19. melani@

melani@ Истакнат член

Термосот е метален внатре или пластичен? Прашувам зошто имам со дебела пластика но водата замирисува, купен ми е од Џамбо.

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол