За кој вид на ад станува збор? Малата ми е на доење. Од петокот до денес само 10грама напредната. Два дена со ред цица и малку и е тоа и допрљвувам 30мл хумана. После подој, шише бљуцк или знае обилно да исповрати.. Незнам што да правам се нервирам. Патем, три ипол недели е. Дали да и ја сменам хуманата? Што е разликата во нан и аптамил? Гледам имаат нан за грчеви, за запек, за регургитација.. Како да знам кое да го земам? Има грчеви, бљуцка и повраќа во млаз.
Jas bi se sovetuvala so pedijatar nekoj poiskusen, i toa itno.... Malo e Bebeto... Majka odi sto poskoro na konsultacija...
Катастрофа. Дете повраќаше со млазови 24/7. Грчеви лудило, срце ми се корнеше додека до гледав Земавме од истото АР формула (за рефлукс) бетер грчеви. Се у канта отиде. Читам по странски форуми и пријателки околу, иста мака имале. Плус имаше нередовна столица. Што го мачев скоро цел месец, веќе ни доктор не слушам.
Па демек го препорачуваат како најблиско до мајчино млеко, јас мислев најсобро е. Баш другаркава што го користи рече дека ѝ се нафрлило бебето по лице со бубуљички откако го почнале млеково.
И моето се нафрли демек од мои хормони беше, а ја приметив како бљуцка на таа страна се исфрла. Абе триста глупости од млеково еј! Ми го поремети детево значи...
Jas koristam Bebelan Lakta... Prezadovolna sum... Bebe kaka 2 pati dnevno lesno , nemase grcevi... Ubavo na miris i vkus... Ma da se uste placam Sto nemam majcino... Niedno drugo ne bi smenila za ova... I po sostav e najdobro i najako od site... Gi sporeduvav.. No ne e toklu iskomercijalizirano kaj nas... Nekako Aptamilot trend e a ista cena se...
Ќе им го препорачам ова. Мада другаркава споредувала Аптамил со Нан на Нестле, била помалце калорично од Нанот. @Petra777 вие на кое млеко сте сега?
На Хип комбиотик. Сега за сега е подобро каде , каде. Малиот има рефлукс, јас не очекував чуда да направи млекото, ама нема споредба со Аптамил. Ми се плаче кога ќе ми текне колку се измачи детево. Напредува на тежина, но тоа беше страшно. Најади го, по 4пати млазови и низ нос. Хернија на папачето доби од плачење. Пишувам за да најдат спас сите мајки што имаат ваква мака. Млекото предизвикувало повраќање, запек, дијареа, раздразливост, постојан глад, нервоза и триста чуда што прочитав, коса ми се крена.
Моево со Аптамил од почеток е супер го прифати, ниту запек ни грчеви имаше многу. Еве го 20 месеци уште го пие. Зависи од дете до дете.
Zdravo majki sakam nesto da prasam, do vcera bevme na hipp 1 combiotic organic, i mnogu dobro go podnesuvase od vcera preminavme na hipp 2 no uste koga ja otvoriv kutijata vnatre hranata ne e bas taka meka kako vo hipp 1 hranata e kako da ima vlaga vnatre ni laziceto (dozerkata) koga ke crpnam nemozam da go istresam visokot kako zgrutcena e. Dali nekoj imal takvo iskustvo, neznam.dali da ja frlam ili ne.
да појдеш кај што си ја купила и да им покажеш што ти дале. Не е тоа 100 денара да ако не чини тукутака да се фрли. Ќе си бараш да ти го сменат
Bev od Zegin e zemeno i mi rekoa.na internet na hipp.stranata ima broj kontakt pa.da se javam tamu da se zalam. Utre planiram da se javam
И ние се мачиме со повраќање и бљуцкање, на доење сме. Еден период додавав и формула хумана кога бебе сакаше уште да јаде. Мислев да земам аптамил ар али ми дојде млеко доволно за нејзини потреби. Незнам што ќе правиме со бљуцкањето и повраќањето. Секој подој уживам во доењето ама кога ќе се најади смрт ми е чекам со триста хартии и крпи. Незнам мајките кои имале проблем на кој месец им се намалил, исчезнал рефлуксот. Големо мачење и за двете е. И мојата е на цело лице нафрлана брунчиња, ми рекоа од моите хормони али од нежно бебе на почетокот сегс брунки целс, штета.