Да. До кај 9-10 месец беше на рамна површина. Потоа сам појави интерес за перница. И сега си спие на перница и така си пие АД.
Mamicki jas pak so problem . 4,5 meseci sme... Uste na 3 casa AD davam... Ubavo pocnavme po 100 ml 120 ml, zavisno kolku ke izede no toa traese 1 nedela. Pak pocna po 60, 90 ml da pie edvaj 2 obroci se po 100 ml... I toa nokje. Ke poludam. Vekje 2 nedeli e taka.. Vo ponedelnik ke odam da ja meram. Inaku sme mnogu aktivni i veseli, muva da projde mora da se vidi. Nema sto ne napraviv za da jade. Inace so mokrakja pampers poln. Pocna pocesto da kaka po malku. Pieme Bebelan 1.Se plasam da ne pocbeme nadolu da odime. Uste nemam kasi pocnato ni vkusovi. Sto da pravam...
Да не почна да јаде на пократок временски период па затоа и попомалку да пие млеко? Да е гладна сигурно нема да седи мирна, претпоставувам дека полните пелени сеуште е знак дека не е гладна. Кажа дека ќе ја носиш на мерење,ќе видиш како е, секако веќе можеш да почнеш со воведување цврста храна,ќе те советува педијатарот што и како понатаму.
И кај нас е слична ситуација.. Уште една недела полни 3 месеци, но сеуште пие по 60мл+доење, а ноќе некогаш кога ми се празни градите пие по 90мл (некогаш ни толку не пие) Столицата ѝ е редовна, мокри пелени има на секое пресоблекување. Педијатарот рече сама ќе си побара кога ќе биде време, со сила не може да се даде. И јас чекам следен преглед да видиме како напредува. Инаку штом сте 4,5 месеци каде и да е ќе можете и да ја дохранување.. Ќе ви каже педијатар кога може да се почне .
13 месеци сме од почеток на ад, последнава недела одбива да пие едвај навечер само по 100ml Можно ли е да се одбие само, на таа возраст по колку пијат вашите
Ние сме скоро 4 месеци и до пред некој ден малата пиеше 90мл на секои три часа. Сега почнавме сода 110~120мл, кога го допива, кога не. Си напредува добро и наскоро почнуваме со вкусови. Знам дека секоја мајка го знае најдоброто за своето бебе, ама мое мислење е да не се преоптеретувате премногу со количината и да споредувате. Сѐ додека има напредок и е весело детето, сметам дека е во ред. Па и ние не сме секој ден исти, ниту со однесување, ниту со јадење. Пуштете тие души малку послободно
Ние сме 2 месеци и јаде по 120мл 6 пати во 24 часа, на 4-5 саати. Секое дете е различно, битно да напредува. Некаде прочитав дека долна граница на испиено млеко е 500мл во едно деноноќие.
Кога беше патронажната кај мене, два дена од кога се породив, ми кажа дека за секој кг на бебе по 150мл, за мојата тоа тогаш беше 600мл дневно (4кг се роди).
Здраво мајкички. Бебе е скоро 7 месеци, од точно 6стиот месец преминавме на хип комб. 2ка. Веќе 2 дена ми одбива млеко пие чај јаде каши, меѓутоа млеко не сака. Дали е до млекото дали е со него нешто,? Да ја барам ли педијатарката
Некоја мајка користи Аптамил 3? Да може да ми чкрапне дозирање и колку пати на ден треба? Уште малку треба да се префрламе на 3ка. Однапред благодарам.
Возраст на дете: Над 12 месеци. Број на оброци во тек на 24 часа: Количество на вода 240мл. 8 дозерки.
Мајки го има ли аптамилот ха пре во мк? За кратко ќе одиме за мк па да знам дали треба и со млекце да се обезбедам.