Majki na kakvo AD ste i dali ima grcevi od mlekoto. Nie sme 4 meseci na Hipp ama ima grcevi i gasovi, sakam da go smenam..
Ова е тоа за алергии така? Тоа знам дека го има, баш кога барав ни кажаа сите врсти што ги држат. Види бројче на гугл од некоја аптека, Зегин, Еурофарм небитно, прашај си пак за сигурно.
Edna molba do onie sto koristat Bebelan . koja voda ja koristite za mlekoto ..jas nera kritis od zegin. Koga i da ja prevrijam mi pravi talog. Plus koga go pravam mlekoto slucajno poglednav na dnoto ima kako troski sivi.... Dve kutii otvaram na dvete go primetiv ova... Na hartija go procediv be mozev nisto da najdam... Ve molam pri prigotvuvanje na mlekoto da poglednete i spodelite dokolku zabelezite nesto . Mislim deka e alaminium ili zelezo, ama ne sum sigurna...
Мајки моето бебе е старо 1 месец уште од првите дена ни дадоа дохрана со аптамил бидејќј слабо цицаше а и мелеко слабо имав почна да губи на килажа и ни дадоа аптамил по 30 мл да пие плус да го дојам. Ама за доење не сака да влече го мрзи многубедонствено кога градите ќе ми се наполнеа убаво знаеше да цицне тогаш повеќе. После ни рекоа ако сака да јаде да му даваме и по 60мл. Се уше му давам по 60 мл ама сега веќе ич не цица и еве веќе неколку дена изгуби ред со јадење пред некој ден јадеше на два саата ама сега почна да бара на саат некогаш на пола саат а па некогаш и на подолго или па знае и да остави да не допие. Незнам дали да мј зголемам доза на 90мл да видам дали ќе го држи подолго? Незнам дали мх е малку по 60мл на два саата? Мислење и искуство да споделите
Најубаво да пратите некој да ви провери во аптеки затоа што јас двојката ја користам и досега пре немам сретнато. Купувам во Зегин и Еурофарм. Барем во мојот град нема.
И ние сме на измолзено млеко плус дохрана и користиме аптамил, јас се водев според препораките за количината на кутијата што се, ама секое бебче е различно, пробај дај му поголема доза и види дали ќе го изеде, самото дете ќе ти покаже. Ама штом викаш дека не цица веќе најверојатно му треба поголема количина моево на месец и по 100мл јадеше
Да, тоа и направив и по се изгледа го нема ПРЕ, имаат некои други мене пре ми го препорача бабицата да продолжам да го давам, вика дека 1 и 2 содржеле шеќери поише, врска немам..
Koristi si ladna ne pravi talog po vrienjeto isto i izvorskata. Drugive hipp babylove itn site mi stvaraa talog.
Која вода ја користите за подготовка на млрко? Јас ја земав од зегин нера критис за бебиња и не ја превривав ама сеа земавме еден пакет нера критис ама дома видов дека пакетов не е бебешка вода ама аптекартака вика немало врска и му давав од ваа ама исто не ја превривав. Ги превривате ли и овие води?
Jas ja prevrivam pisuva posle 24 h da se prevrie dokolku se otvori ne se upotrebi no jas ja prevrivam...