Јас така и давав на мојата, ама вчера се измолзев и видов дека едвај 10мл млеко имам, а она си јаде цел оброк од 90мл на секои 3 4 саати.
Која е разликата помеѓу аптамил и аптамил комфорт и ако може да споделите искуства од холе млекото? Бебе мое е 4 месеци и е на доење и едно шише 150мл ад пред спиење, има проблем со какањето не излегува и по 5 6 дена давам пробиотик ама не помага па ме интересира дали е до млекото и кое би ја регулирало столицата?
Комфорт има помалку лактоза, полесно за варење и помага при запек и грчеви. Малиов го пиеше едно време (ама ние целосно на АД сме од старт) зошто столицата му беше сува топчиња, и беше во период на грчеви, и му помогна млекото уште од прв ден. По некое време се стабилизира, се разработеа цревцата убаво, и почна дури да му смета и да оди потечно 2-3 пати на ден, ама таман беше период кога почнавме со дохрана и се префрливме на обичен Аптамил.
Здраво мајки...бебчето ми е скоро 7 недели и целосно сме на АД...хип комбиотик 1...и пие најчесто 6, а понекогаш 7 шишиња по 105мл...сакам да постигнеме помал број на оброци со поголема грамажа ....какви се вашите искуства
Зелена столица имаме 3 дена,му сменив пробиотик,можно ли р од тоа,не е настинат,примавме вакцина во вторникот
Јас да ти кажам искрено кога преминав од моето млеко на ад млеко исто и беше зелена столицата, за кратко и се нормализира. Ај пак да питам нешто, нели сум Миле паника, се надевам дека некој ќе одговори Ние сме 3 недели, на аптамил пишува за таа возраст по 5 до 6 оброци од по 120мл, јас почнав да и давам по 120мл, арно ама некогаш ќе го испие цело млеко некогаш не, и почнав пак по 90мл, како треба да се водам? Исто некогаш сите 90мл ќе ги испие некогаш не, на секои 3 часа јаде.
Синко е 3 месеци и на АД речиси од старт. Никогаш не пиел по шемата од кутијата. Ниту едно дете не е по шема така да не се држи строго на тоа што е на кутијата. Гледај во текот на 24 часа да испие од прилика онолку мерилици колку што пишува. Ако пишува 5 пати по 4 мерилици ти можеш да дадеш 7 пати по 3 мерилици.
Денес на контрола видовме дека за 2недели само 200гр сме ставиле..докторката ми рече да уклучиме дохрана,по 30мл после цицање за да не се одбие скрос.. хипп комбиотик или новалак ? Какви искуства би споделиле кое е подобро ? И каква е разликата у цена ? П.с Најлошо е што се измозив да видиме колку имам млеко и едвај 20мл можев да измолзам
Мами што ке ми препорачате моево бебе е 2 месеци и ад пие по 90 мл и неможе да издржи 3 часа огладнува за 2 часа и и давам мајчино млеко но немам доволно млеко а ако дадам повише од 90 останува неможе да го испие што да правам
Јас на бебушка од сам старт и земав хип и супер го прифати, ни запек ни ништо, јас сум презадоволна од хипот..