Мајки тие што користите АД 3ка, колку мл дневно давате? Купив ХИП Јуниор на кутијата пишува препорачано е 300 - 330 мл дневно. До сега малата пиеше околу 500мл, што значи сега треба да пие повеќе вода зашто ќе и се намалат течности. Сок не пие, само млеко, чај и вода
Колкава е? Јас до 2 години давав 3 пати по 240 Аптамил 3. Многу е, знам, но и мојата пиеше само млеко, чај и вода. Од млеко беше зависник. Сега е две и пол години пие 2 пати по 240 адаптирано се уште .
Една година, само што ја префлив на 3ка. Ич не е пијач на млеко се тепаме едвај 150 да испие, затоа ако е доволно 300 мл би било супер
Баш и јас сакав да прашувам, протестира за млеко пиење мојов 250-300мл вкупно пие, насабајле и навечер по 120-150мл, а слаби сме со пиење вода, а чај и сок нејќе да смисли. Јаде млечна ужинка и млечна вечера, ваљда доволно е, но со течности сме слаби.
Мислења за хип комбиотик 1 ? Јас до сега користев Аптамил но врќе подолго време не ми го сака гладен е сака да јаде му давам млеко се лути го плука и разговарав со матичната ми рече да пробам со хип комбиотик. Денеа го земав ама сеуште му немам дадено да го дотрошам аптамил па сакав мислења ваши да видам која е разликата кое млеко е подобро. Незнам ни дали ќе го сака и ова на хип
Секое дете индивидуално,но моето има 2месеци и од почеток е на аптамил и супер си го пијаше ама почна да ми повраќа па педијатар ми рече да земам хипп..не сака ни да го проба,една голтка и толку.Пробав и јас,аптамилот е далеку повкусен.Да не е друг проблемот што не ти го пија,мене таков проблем ми праеше кога и беше бело јазичето,се лутеше на сред пијање и го плукаше
Кај мене е 3 месеци од почеток е на аптамил и се беше супер до пред некоја недела. А аптамилов мене многу гадно ми мириса и една стрина моја баш го мирисна рече мн јако мирисал зш онив на нејзината внука и давале хип рече дека поблаг мирис имал од аптамилов па затоа ќе го пробам. Само се мислам дела да земам утре да му дадам зш ако не сака да си купам аптамил бидејќи е недела после тоа да не останам без млеко па да не сака ич да го пие хаха. Ќе смета ли нешто ако утре ми дадам ос хип а другиден да го дотрошам аптамил?
3 месеци има малото? Скок во развојот е, не дека вкусот или млекото ќе променат нешто. Се е поинтересно од цицањео. Пробај во затемнета просторија, додека спие, смени положба.
Не нема да има гајле,види пробај кога веќе сакаш.. Само внимавај,кај мене со аптамилот супер си какаше а бидеќи повраќаше зедов аптамил АР формула,па потоа новалак АР формула..Од промена на млекото доби запек ии болки во мешето и си направив поголема беља,сега враќам повторно ад аптамил..и јас мешам,педијатар ми рече нема гајле и то е млеко и то е
Женски, ја превривате ли Бејби Лан водата? маж ми за секој оброк ја преврира, ја сметам дека не треба, само се караме... И ве молам споделете искуство како најбрзо спремате АД оброк? Фалаааааа!
Баш Бебелан 48 часа може да стои непревриена, само заради топлово чувај во фрижидер. Јас во ѓезве посебно само за него затоплувам. На почетокот за вечерта си спремав 2-3 шишиња АД, брзо изладени под чешма со ладна вода и во фрижидер стоеја на најгорната комора најладно каде е. Кога беше време за млеко под топла вода затоплував. Ми рекоа од болница дека може АД да седи така спремено во фрижидер до 24 часа, ама јас за 00, 03 и 06ч така правев, шубе ми беше за повеќе. Можете и да затоплите вода однапред во термос да седи спремна, и во шишињата чисти, суви да ставите веќе измерено АД, кога ќе дојде време само ставаш и мешаш.
Купи си дозерки од Зегин или било која аптека. Вода во термос и нареди шишињата. Кога бараат само им мешаш. Истураш водата и од дозерката АД. За 2 мин се е спремно.
Мамички ние сме само на ад моментално хип комбиотик сакам да сменам со аптамил.Кое аптамил препорачувате има 3 недели.