Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Мајки тие што користите АД 3ка, колку мл дневно давате? Купив ХИП Јуниор на кутијата пишува препорачано е 300 - 330 мл дневно. До сега малата пиеше околу 500мл, што значи сега треба да пие повеќе вода зашто ќе и се намалат течности. Сок не пие, само млеко, чај и вода

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Колкава е? Јас до 2 години давав 3 пати по 240 Аптамил 3. Многу е, знам, но и мојата пиеше само млеко, чај и вода. Од млеко беше зависник. Сега е две и пол години пие 2 пати по 240 адаптирано се уште .

3. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Една година, само што ја префлив на 3ка. Ич не е пијач на млеко се тепаме едвај 150 да испие, затоа ако е доволно 300 мл би било супер

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.784
    Допаѓања:
    202.704
    Доволно е. Нема потреба од повеќе.

На DuchessAnn и НМарија им се допаѓа ова.
  5. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Баш и јас сакав да прашувам, протестира за млеко пиење мојов 250-300мл вкупно пие, насабајле и навечер по 120-150мл, а слаби сме со пиење вода, а чај и сок нејќе да смисли. Јаде млечна ужинка и млечна вечера, ваљда доволно е, но со течности сме слаби.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.784
    Допаѓања:
    202.704
    Ќе пропие летово, кога ќе е потопло, без грижа. Нема дете што останало жедно.

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мислења за хип комбиотик 1 ? Јас до сега користев Аптамил но врќе подолго време не ми го сака гладен е сака да јаде му давам млеко се лути го плука и разговарав со матичната ми рече да пробам со хип комбиотик. Денеа го земав ама сеуште му немам дадено да го дотрошам аптамил па сакав мислења ваши да видам која е разликата кое млеко е подобро. Незнам ни дали ќе го сака и ова на хип

8. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    370
    Секое дете индивидуално,но моето има 2месеци и од почеток е на аптамил и супер си го пијаше ама почна да ми повраќа па педијатар ми рече да земам хипп..не сака ни да го проба,една голтка и толку.Пробав и јас,аптамилот е далеку повкусен.Да не е друг проблемот што не ти го пија,мене таков проблем ми праеше кога и беше бело јазичето,се лутеше на сред пијање и го плукаше

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Кај мене е 3 месеци од почеток е на аптамил и се беше супер до пред некоја недела. А аптамилов мене многу гадно ми мириса и една стрина моја баш го мирисна рече мн јако мирисал зш онив на нејзината внука и давале хип рече дека поблаг мирис имал од аптамилов па затоа ќе го пробам. Само се мислам дела да земам утре да му дадам зш ако не сака да си купам аптамил бидејќи е недела после тоа да не останам без млеко па да не сака ич да го пие хаха. Ќе смета ли нешто ако утре ми дадам ос хип а другиден да го дотрошам аптамил?

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    3 месеци има малото?
    Скок во развојот е, не дека вкусот или млекото ќе променат нешто. Се е поинтересно од цицањео. Пробај во затемнета просторија, додека спие, смени положба.

11. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    370

Не нема да има гајле,види пробај кога веќе сакаш..
    Само внимавај,кај мене со аптамилот супер си какаше а бидеќи повраќаше зедов аптамил АР формула,па потоа новалак АР формула..Од промена на млекото доби запек ии болки во мешето и си направив поголема беља,сега враќам повторно ад аптамил..и јас мешам,педијатар ми рече нема гајле и то е млеко и то е

12. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Женски, ја превривате ли Бејби Лан водата? маж ми за секој оброк ја преврира, ја сметам дека не треба, само се караме... (wtf)
    И ве молам споделете искуство како најбрзо спремате АД оброк?
    Фалаааааа!:l:

13. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    5.731
    Баш Бебелан 48 часа може да стои непревриена, само заради топлово чувај во фрижидер.
    Јас во ѓезве посебно само за него затоплувам.
    На почетокот за вечерта си спремав 2-3 шишиња АД, брзо изладени под чешма со ладна вода и во фрижидер стоеја на најгорната комора најладно каде е. Кога беше време за млеко под топла вода затоплував. Ми рекоа од болница дека може АД да седи така спремено во фрижидер до 24 часа, ама јас за 00, 03 и 06ч така правев, шубе ми беше за повеќе.
    Можете и да затоплите вода однапред во термос да седи спремна, и во шишињата чисти, суви да ставите веќе измерено АД, кога ќе дојде време само ставаш и мешаш.

На mal.ecka, Emma2 и duffi им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Купи си дозерки од Зегин или било која аптека. Вода во термос и нареди шишињата. Кога бараат само им мешаш. Истураш водата и од дозерката АД. За 2 мин се е спремно.

На mal.ecka, pa_stel и Emma2 им се допаѓа ова.
  15. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Фала на предлогот :l::hug:

16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Ќе ги побарам дозерките,фала!!! поздравче :*

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Дозерка мислиш за водата или за млекото???

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    За Ад.

19. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Мамички ние сме само на ад моментално хип комбиотик сакам да сменам со аптамил.Кое аптамил препорачувате има 3 недели.

20. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Ако и одговара зошто би мењала?