Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

А да пробаш без пробиотик (биогаја). На моето дете сеуште од пробиотик му се прави запек. Јас давам пробиотик само кога пие антибиотик и дури и тогаш му прави запек.

2. SevenHeaven

SevenHeaven Активен член

Zdravo majki. Imam bebce staro 12 dena. Maka macime so doenje, koga saka ke fati koga ne ne. Mu davam dohrana humana, celo vreme mu pravam po 60ml, na nea pisuva deka od 2 do 8 nedela se dava 90 ml, me interesira iskustvo po kolku pati na den smee da pie ad, i dali postoi nacin za dobivanje poveke mleko osven so hip cajot za doilki

3. mamma88

mamma88 Активен член

Мамички здраво.Имам бебче старо три и пол месеци, од вчера направивме промена на ад млеко од хип комбиотик во аптамил комфорт.Причина за промена е што многу малку става на тежина само 200 грама овој месец.Убаво го пие аптамил комфорт, меѓутоа денес има дури 5 потечни столици што со хип не беше така, столица имавме еднаш денот.Дали некој има слично искуство со аптамилот ми е страв да не е вирус нешто.

4. DuchessAnn

DuchessAnn Популарен член

Самото млеко прави потечна столица, јас го давав кога беше во период на грчеви и плус запек имаше, за 1 ден се среди запекот, од топчиња суви еднаш во ден или на 2 дена, стана жолта потечна столицата по неколку пати на ден, плус пртките му корнеа, од километар се осеќаа. :D

5. didisi

didisi Популарен член

Бебе е 18 месеци на аптамил од почеток е, веќе не пие само за ноќна каша користам млеко, аптамилот голема кутија не можам да ја потрошам за 3 недели сакам да сменам на друго ад , ваш предлог? Некое со мала кутија, видов во дм бејби лав од тоа искуства или некое друго?

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Во НАН имаш 2 мали кеси.
    А има и мало пакување ама ретко го наоѓам.
    Секако големото има две мали внатре.

didisi likes this.
  7. Emma2

Emma2 Популарен член

Хип Комфорт многу ретко наоѓам а се друго има, хип пробиотик и останати... Знаете ли каде да барам? и ќе смени ли нешто ако давам пробиотик место комфорт?

8. duffi

duffi Форумски идол

Најдобро педијатар ќе ти каже.
    Инаку можеш да нарачаш во било која аптека , да не бараш секогаш.

9. ikame

ikame Популарен член

Ад млеко се дава на 3 часа односно зависи од бебето можеш и на 2.5 часа. Ти направи 90 мл.колку му се пие нека пие,а тоа што ќе остане фрли го. А за повеќе мајчино млеко треба повеќе течности.
    Јас и со двете деца првин ги ставав да цицаат па ад им давав одма ,бидејќи беа мрзливи за цицање

SevenHeaven likes this.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Најдобро е да пие ад на 3 саати. Порано од 3 саати не се препорачува. Понекогаш може да побара на 2-2 и пол саати, но ако е ретко не е страшно. А штом си на комбиниран начин со доење сигурно не даваш на 3 саати.

SevenHeaven likes this.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Мој совет штом не пие, за каши пробај користи слободно 3.2 тетрапак. Штом е 18 месеци не би требало да имаш никаков проблем.
    Или па земи Хумана половично паковање од 300г

didisi likes this.
  12. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Синчето ми е 11 месеци, после роденденот планирам да го тргам од употреба АД млекото. Арно ама пд кога е роден е слабокрвен, Хб секогаш 100ка. Е сега, прашањето ми е од кравјото може ли уште повеќе да ослабне крвта и дали воопшто да прекинам со АД дохраната или не?

13. NovemberStar

NovemberStar Истакнат член

Здраво мамички бебчето ми е старо 3 недели и од сам старт е на Хип комбиотик 1 е сега забележав дека ми огладнува на саат, саат ипол пробав да давам поголема доза ама не ја допива. Читам по форумиве како демек Хипот бил послаб па сакав да пробам да и ја сменам со Аптамил. Ме интересира ваши искуства, ако има некој кој преминал од Хип на Аптамил..?

14. Black girl

Black girl Форумски идол

So kravjoto beter ke napravis problem. Poradi tie pricini ne se preporacuva voopsto. Probaj preku ishranata da go popravite hemoglobinot.

Sandrin4 likes this.
  15. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Пробувам мајка, секој ден откако почнавме со каши ама неќе да мрдне. Сите совети ги послушав и од патилци и од педијатри, и со храна и со сирупи и нема резултат. Дури од 107 му падна на 100. Ме знам веќе што да чинам...

16. pa_stel

pa_stel Истакнат член

Од кога се почнува со Hipp 2 ?

17. duffi

duffi Форумски идол

6+ .

18. Bella*

Bella* Популарен член

На 6+ месеци на колку саати давате Ад и по колку мл?

19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

За некој ден 7м прави отприлика 120мл на три часа ама веќе има два оброци, ад оброк ад исто со растојание од 3 часа

Bella* and Gaga.sk like this.
  20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

На ексклузивно доење сме и почнавме и сп цврста храна. Да ми препорачате на кое адаптирано дс преминувам полека?
    Доењето останува, и треба адаптирано само за каши и евентуално некогаш ако решам да се разделиме на повеќе од 2 часа :D инаку 7+ сме.
    Ги разгледував аптамил, нан, хип и не можам да им влезам во шема, комбиотик, комфорт, сензитив, optipro....