Od 6meseci ama ne ti preporacuvam da go zemes oti moeto od hipp combiotic dva ne kaci cel mesec ni gram posle preminavme na bebelan dva I odma kaci 800grama za eden mesec
А да сменам од Хип Комбиотик 2 на Аптамил 3 дали би ми препорачале? Во недоумица сум скроз. Ми е страв да не фати запек ако му сменам млеко.
Ве молам за мислење, ние сме на хип комбиотик 1 имаме 4+ месеци, дали можи да даваме козјо млеко од холе наместо хип?
Здраво јас со двете керкички користев Нан и приметив ако им го растварав во вода на собна температура имаа запек и затоа ја затоплував, сега имам трета керкичка но овој пат и дојам што сум пресреќна ама кога не пуштаа од болница бидејќи немав тогаш мн млеко по препорака на педијатар користиме Бебелан 1 и Бебелан вода сега за сега за овие две ипол недели супер сме пиеме по 60мл и цицаме...
Многу е 60 мл. Првин давај да цица, после адаптирано, 30 мл, ако има потреба. Ама настојувај да цица. Со секое шише си подалеку од успешно доење. Особено затоа што е мало, може многу лесно да се научи со шишето, и да почне да одбива града.
Прво цицаме цицаме и од двете по неколку пати ќе ја сменам и веке почнува да вика не плаче туку вика гласно пие ад млеко ќе ждригне и одма продолжува да бара да цица пак нонстоп сме на цицка млеко има дури се закашлува кога цица ама дали не и држе ситост нз
Мало е. Не бара секогаш града оти е гладно. Близината твоја, допирот кожа на кожа му треба, му дава сигурност. Со тек на време ќе си направи ред.
Мајки една пријателка ме праша за совет ама јас незнам па фа ве прашам вас. Со бебушко се само на ад нс кутијата пишува да му дава 90мл имаат неполн месец меѓутоа бебчо не се најадува па му дава повеќе околу 120 некогаш 150. И некогаш барало да јаде и пред да поминат 3 саати дали може да биде проблем некаков? И мн ретко и мн малку пиело бебето чајче и вода ги плукало и плачело
Секое бебе е приказна за себе, моите ниту првото ниту второто не беа бебиња според учебник или упатство. Двете јадеа повеќе отколку што беше предвидено на кутијата со ад, инаку и двете пораснаа и уште расти синко со ад. И кога беа гладни и беше мала количината, плачеа на два часа и пиеја дупла доза од предвидената млеко. Нека не се секира другарка ти, нека се радува што сака да јаде бебко.
Моите се на Ад но дозата не е според кутијата туку педијатарот што ги следи.9 месеци се и од пред 2 недели пијат по 150мл.Рефлексот за цицање му е посилен и затоа бара да цица а не е гладен.Ад млеко мора да се даде на 2 ипол ,оптимално е 3 часа,потешко се вари,ќе го боли стомачето или често ќе повраќа.Подобро да се консултира со педијатар.