Nie ja pocnavne veke 6ta nedela. Bebka e na cicanje...ovie nekolku dena primetiv deka nekoj period najmnogi navecer slapa so usta deka i se jade ke i dadam da cica ke povlece nekolku.pati ke se trgne i ke place. A mnogu cesto cica i si rekov nemoze da mi nadojde mleko pa gladna e. I i dadov aptimil ednas ispi 5mk se uspa.. ednas 30ml se uspa.. sledna nedela sme na pedijatar pa ke vidam so ke kazat dali da i davam dohrana. Drugo, prasanje mi e.. od koga ke se napravi ad mlekoti vo rok od kolku h moze da se pie?
Ако се нема напиено 1 час ако не 30 мин дека е топло.Во зима 2 часа.Шишето се стерилизира или врие и чекате да се олади па се чува во фрижидер,не на собна температура.30мл е доволно,ако цица.
Здраво мајки,малата е 5+ цицаме и Плус пиеме АД затоа што не ни стигнува ептен малку имам млеко и се поретко веќе цица 5-6 пати у денот по малку. Ако нема цицано и давам 120мл АД ако цица тогаш 60 или 90мл,ама многу кратко ја држи за саат ипол пак е гладна Користам новалак...дали да пробам со друго млеко или да зголемам дозата? Убав ден
Не и варирај со ад млекото 90мл ако не цица ама 2.30 до 3 часа треба да помине од едно до друго хранење.Појди на педијатар со килажа како напредува и според тоа ќе се одреди мерката на ад,и можете да почнете и со пробување на вкусови и воведување оброк. Ако веќе е почесто на млеко ад,можете поисплатливи ви се аптамил или хипп 800гр.и ,таман 6 месеци со бр.2 да почне.
Мајки ад млекото аптамил на собна температура веке подготвено колку време може да стои еден саат или помалку
Здраво мајки, малата ми е 2 месеца и е на АД од раѓање сега е на Аптамил 1. До сега си пиеше по 90 мл, сега се обидов да и ја накачам дозата на 120мл ама откако ќе го испие многу ми повраќа и и е тешко. Ваш совет дали да продолжам со 120 и да чекам да и се навикне желудничето или пак да ја вратам на 90мл
Ако брзо јаде со кратки паузи,јас на моите кога им ја зголемувам дозата почнувам со два пати дневно да речеме 120мл а другите по 90мл и постепено зголемувам.
И јас кога зголемувам доза зголемувам преку еден оброк на почеток, ама ако и е многу на крајот се тегни, го млацка и ќе го допие после повраќа. Самото дете ќе ти кажи дали да зголемиш, ако 90 ги допива до капка и плачи и бара уште тогаш зголеми
Рано ви е за 120 мл. Со 120 мл. се почнува од 3+ Затоа ти повраќа, зошто пие лакомо а и е многу. Можно е да ти бара повеќе поради жешково време. Пробај давај чајче измеѓу. Подобро давај млеко на 2,2ипол саати отколку 120 мл да го дуеш бебе уште од сега.
Немора да значи..не е се до упатството и месеците. Си пишува и килажа. На пример на пријателка моја малото на месец дена пиеше по 120 некогаш и 150 плус чајче 100мл и вода нормално во текот на денот
Да но на Аптамил упатството пишува дека од оваа возраст треба да ја зголемеме дозата на 120мл затоа и се обидувам да ја зголемам. Инаку да бебка ми е многу лакома и 150мл да и дадам би ги испила.
Моите од 8 м почнаа со 150мл,важно е како е со килажата месечно.120 мл пиеа може 3 месеци зашто секој месец качуваа по 1200гр. И немаше потреба да се зголемува млекото.
Членката кажа дека ако е поголема количина бебето повраќа. И според тоа дадов мислење И искуство е во прашање