Novalac site se po 400gr a cena nez tocno, sekaden razlivno od kaj 450/460 do kaj 500 den. Poveke od 500 dosega ne sum platila. Super e mlekoto ne e tesko, dobro go prifaka. Koristevme IT protiv zapeg, sega AR zas pocna posle sekoi obrok da povraka. Da se regulira malku pq ke go zemam Novalac 1 .
Kako prigotvuvate AD? Dali sekogas prevrivate voda pa posle ja ladite? Jas ne sekogas imam vreme za taka, skoro sekogas kupeckata voda ja zatopluvam malku.. nekogas i ne ako ispadnam taa e veke izladena.. I kakva voda koristite?
Ладна вода користам секој ден превривам по 1 .5 литри за близнаци и ја чувам во стаклено шише на собна температура се лади и ја користам 24 часа.
Jas zovrivam 500ml voda ja ladam kolku treba ja stavam vo termos i imam za 3 obroci.Termosot si ja odrzuva temperaturata na vodata i mi e spremna koa treba da pravam mleko.Koristam ladna.
Да треба,оние бебешките може да се користат во првите 24 часа а некој и 3 дена пишува на нив па после пак се преврива,обичната купечка вода се преврива.Јас навечер ја превривам и другиот ден ја ставам во стаклено шише и на собна температура.
јас така почнав со првото дете,да зовријам па да ладам па бебето за тоа време да откорне од плачење за да сватам дека така не бива. После земав вода ја превровав и ко ќе требаше да правам млеко само ја загревав превриената и додавав млеко. Побрзо е и бебето не чека многу додека се приготви. Инаку ни бебешки ни купечки ни никакви. Обична вода од чешма вриеш. Зошто да се купи? Џабе трошење пари. Никогаш вода не сум купила,уште тој трошок ми фали, па мака никаква не сум имала.
Jas neznaev deka treba da se prevrie pa da ja ladam, a pisuvalo. Jas kupeckata sako ke ja stoplam malku ako sum doma. Ako sum ispadnata nekaden malo sisence voda si nosam ni zovriena ni toplena. Mi se ima sluceno i od trfika ili market da kupam ako zaboravam ili od kafik da naracam ako sedam nekaden.. Se nadevam ne e strasna mojata postapka. Ne sekogas mozam da prevrivak ili toplam. Bebka oci otvara i vriste za jadenje
Јас само ја превривам и ја ставам во стаклено шише на собна температура каде не е многу топло и не е многу ладно.И не ја топлам еве 11 месеци се така им ја растварам.
Pisav i vo dr tema pa i ovde. Da se citiram...Majki kaj da najdam dispanzer za mleko vo prav. Edni vo apteka mi gi kazaa na Tommie tippe no kako kutivce u za eden obrok ibtteba da nosam.primer 3 takvi. Sakam od onie 3 vo 1 so se. Edna kutivka so 3 pregradi.
не само што не секогаш можеш да превриваш туку и сигурно нема цел живот да му вриеш. Јас мислам дека до крај на 6ти месец на првото му превривав вода,после давав од чешма. Мислам за пиење а АД давав до 6ти после кравјо домашно задавав
Ne si napravila nisto pogresno. Moeto dete e skoro 2 godini I e na aptamil otkako e roden. Za rastvaranje na formulata koristev na pocetok voda Hipp, a potoa voda Bebelan, ne gi prevrivav nikogas ni dvete, samo gi toplev vo grejac za sisinja. Posle 1,5 god, aptamil go rastvaram so voda od cesma. Nema potreba od vrienje na voda, akoe kupacka. Isto taka mozes da koristis I voda Ladna, ova e se od iskustvo.pozdrav