Gledam sega ima za sisinja specijalno da se topli siseto go stava i odma za 1 min zatoa prasuavav dali da go toplam mora malku toplo kako ladno taka
Па ако е соодветно за возраста, да. Адаптирано и прилагодено за возраста. А јогуртот исто го топлиш пред да го дадеш?
Ne go izvaduvam na sobna temperatura pred jadenje polovina cas mene za noke mi e problem ladno kako da go pie taka
И за јогуртот не треба да правиш така. Ќе му направиш проблем на детето понатака во животот. Учи го на ладно, оти за грлото ладното е најдобро. Тоа е мој совет, дали ќе го примениш, на тебе останува.
Decki pls advice! Nie sme 3 meseca i 5 dena na hipp combiotik sme i vekje bebe pie 180 ml na jadenje navecer bara i povekje. Kakvi se vasite iskustva? Bevme na dr kaza deka toa e mn da namalime. 6.500 sme teski ama imame pogolemo glavce. Kako sega da mu namalam dr dade predlog da nudam voda i ok ke probam ama dali samo moeto bebe jade volku mn? Na upatstvoto na hipp pisuvase uste pred 3 nedeli da pocneme so 180 i ja mislev deka e ok ama na denesnata kontrola dr me nasekira... fala na sekoj sovet i izvinete na dolgiot post
На колку саати пие млеко и колку оброци во денот има? Мојата беба на таа возраст пиеше 150мл,и дали имаш пробано да смениш друго млеко да не не го заситува тоа доволно
Pie 5 pati vo 24 h dali nekolku dena fakjalo 6 ama togas ne dopival. Sega se mislam da smenam aptamil taka kaza i doktprkata toa edino preostanuva i da ponudam vodicka pa toa da go zasiti... se plasev da smenam formula se iznacitav deka e loso i moze da napravi problem ama definitivno ke moram. Fala majka
Pie 5 pati vo 24 h dali nekolku dena fakjalo 6 ama togas ne dopival. Sega se mislam da smenam aptamil taka kaza i doktprkata toa edino preostanuva i da ponudam vodicka pa toa da go zasiti... se plasev da smenam formula se iznacitav deka e loso i moze da napravi problem ama definitivno ke moram. Fala majka
Јас мислам дека и не е многу 5пати по 180, мојата пиеше 6пати некогаш и 7 по 150мл но сепак смени формула.. Јас на почеток давав аптамил но ми го повраќање па бевме на анти рефлукс и сеа од 6м веќе еден месец сме на новалак.. Пробај и смени и јас мислев дека не треба да сменува па на почеток си го изнамачив детето
Fala majka definitivno ke probam da smenam samo da istrazam so.. dr mi kaza aptamil ama citav deka aptamil e mn hranliva i decata kacuvaat kolaza mn nie kako so imame pogolemo glavce nz dali sme bas za aptamil. Kako i da e ke baram resenie
Nie bevme na d3 i k1 svelrvami e farmacevt i bese mn protov k1 za malo dete iako kaj nas gi davaat radi prevencija protov krvarenje nedaj boze. Na 2 m na kontrola kaj Palcevska ni kaza da isfrlime k1 bas zaso ima mn vo dograna i som e na kombinirano ne morqlo ama ni smeni d3+ omega i samo cist d3.
Po kolku ml mleko na eden obrok pijat vasite bebenca od 4meseci i na kolku h? Ili po kolku ml na den vi se faka sevkupno?
Mojo mojot e 3 m i pocnavme do 180 na dohrana probuvame da bide 5 pati vo 24 h ama koga ke stane za hrana vo 3 sabajle e nevozmozno da ima samo 5 dohrani ... vo toj slucaj kako sega ni se fati vkupno da ispie 940 ml so toa sto ne iskritikuva pediatar deka ne treba da davame po 180z a na hipp pisuva use pred mesec dena deka teeba po 180 ml za negova vozrast.
Ne se vodite po tie tabeli. Sekoe dete e prikazna za sebe. Sekako pisuva da e toa okvirno dato kolku treba da ispije, a vie sami treba da pratite kolku bebka saka. I moite okolu 4-5 meseci pia poveke od pisuvano, pa nisto ne im fali.
Kaj mene bebka pie 3 do 4 pati po 90ml i ednas 120...brzo smuka i od so se izmoruva se prezasituva. A sme 4 mesecj i 1 nedela
Iskreno Goga.sk ima pravo ako deteto napreduva ako se e ok mn e individualno kolku jade... mene mi e prvo ama vnuk mi isto jadese mn povekje od drugi bebinja eve si go super e uste malce 2 godini aktivno dete normalna kilaza se. jas ja poslusav dr i 2 dena probuvam da namalam ama bebe stanuva nervizno navecer mn se budi ne spie mirno i iskreno ke si go slusam bebe i mojot instinkt. Normalno ako si napreduva super i ne stane gojazwn. Nie sme sega 6.400 a 63 cm visoki so e ok