Искрено намалив количина на 90мл зошто пак не издржуваше 3 часа меѓу оброк а доби запек и многу грчеви. Сега давам на 2 ипол саата кога ќе закенка по 90мл и одма омекна малку столицата. Ќе следам како напредува па ќе зголемувам мл. Ти колку мл даваш на оброк?
И давам 90 се уште, 120 еднаш два пати и имам дадено ама тоа немаше јадено 5 6 саати се успа ама си поврати после многу и беше. А коа и давам 60 за саат ипол пак е гладна. Со 90 може да издржи и 2ипол саати. Ама не гледам точно на саат за да и дадам. Коа ке почне да се лути и да прави фаци тажни одма шишето зашо коа ке врисне толку е
Сакам да земам ад млеко , за да го мешам со кашички. Ќерка ми е 6м, се мислам за Hip combiotic 2 или козјо млеко (во прав) , адаптирано секако.. Немам давано до сега, затоа се мислам кое да земам
И моево 3-4 пунеше, но веќе 3 дена по еднаш на ден но квалитетно хехе Дали е некој скок, дали многу млеко му давав па запек фати, ќе видиме како ќе се регулира. Поздрав
Од Аптамил на Милупа, преминавме на Аптамил на Нутрициа. Во второво, во составот пишува лактоза (кравјо млеко), додека во старото пишува само млеко во прав. Незнам зошто сум скептик... Другарка ми во Лондон давала Нутрициа, такво и имало. Кажете тие што сте преминале веќе на новата формула, како поднесоа бебушките?
Здраво мајки ме интерсира искуство дали некоја има користено babylove pre млеко , користиме формула само еднаш дневно аптамил пре досега , ама би сакала до сменам со babylove _
Акo нештo значи 1 гo имам прoбанo задoвoлна сум. Мoетo е на дoење акo немам измoлзенo а некoj jа чува oд тoа давам.
Jas go koristev prvo aptamilot ama mn grcevi imase ne se smiruvase ni so kapki. I go zemav na baby love i sum mn zadovolna. Eve 2meseca sme veke i se si e vo red grcevi nema veke i si go prifati bez problem I kade kade e poeftino od aptamilot Sea i namaleno e 300denari e denes kupiv
Колку грама е бејбилав млекото? Јас аптамил користам некогаш кога не сум дома но 900денари е и пишува до 3 недели да се искористи. Пак треба да го фрлам кога ќе размислам ама педијатарот така кажа..
Maјки едно прашање. Малиов ми е 11дена на АД Аптамил е плус цицање ама слабо. По колку мл е доволно да пие? Пие и по 90 ама не го држи 3 саати макс. 2.5 кога му давам 60 за саат и пол пак бара. Иначе е големо бебе родено 4300
Најверојатно не е гладен. Можеби го мачи меше/грчеви па си бара утеха во млекцето. Не давај на саат ипол, нема време да се свари млекото му го оптеретуваш желудничето.
Ние сме 10 дена и моето се роди 4350 и премногу е лакома...На почеток немав многу мајчино млеко, па сме на АД Новалак...Секогаш правам 90 мл некогаш ги пие скроз некогаш 60 мл...на секој 3 саати бара јадење но тоа е нормално. Уште од болница ми рекоа да и давам на секој 3 саати. Денес за чудо ми надојде повеќе млеко успеав да измолзам 90мл заедно од двете гради, го испиј скроз и пак бараше да јаде после 10 минути па и дадов АД испиј уште 30 мл, можеби дека вештачкото повеќе ја држи сита па се смири после... Од болница исто рекоа на поголемите родени бебиња им треба повеќе храна затоа се лакоми.
Па на почеток првите 1-2 недели бевме само на мајчино, но цел ден висеше на гради. После почна да напредува убаво и не и беше доволно мајчиното млеко, па после подој обично попладне нудев АД по 30-60 мл и секогаш го пиеше до капка и бараше уште. После почнав кога ќе сетев дека немам доволно млеко еден оброк и го давав АД по 90 мл па ќе ми надојдеше млеко па си цицаше. Така наредните 2 месеци намалува АД, повеќе на града ја ставав, почнав многу течности, чај за доилки, овесни снегулки повеќе одмор. АД веќе на неколку дена еднаш давав па кога се среди лактацијата околу 2 месец до 6 месеци бевме само на доење. Биди упорна, но и да даваш АД не очајувај. Има деца само со АД што растат и ништо не им фали. Ова од искуство, бидејќи јас за секој мл даден АД боледував и се окривував, а сега гледам дека ништо страшно. Еве сега после кратко време од тогаш веќе се јаде. Сеуште се доиме веќе ближи 8 месеци. Секое добро. И да знаеш нервозата и колку повеќе сакаш да имаш млеко многу влијае врз самата продукција. П. С. Не напоменав дека до кај 6 месец се измолзував за да зачувам лактација редовно ноќе бидејќи само 1 стануваше за доење.