Ne se vodi po toa kolku pisuva na kutijata. Samoto bebe si pokazuva kolku e gladno i koga mu se jade. I ja se vodev taka pa bebe vristese sekogas ne prestanuvase da place. I davam da jade sekogas koga ke pokaze deka e gladna. Moeto e 2 meseca i i davam 90ki preku den na 2 ili 3 saati A navecer si pie 120 i toa vo spienje gi pie a se budi na 3 3ipol saati
Jas pocnav sekoj vtor obrok da go davam po 120 i si gi pie. Moze postepeno da preminam na 120 zos ne izdrzuva preku den so 90 poveke od 2 ipol saati i vristi
Isto i mojata taka pravi Mislev do mlekoto da ne e nesto da ne ne ja zasituva zaso pisuva treba 3 ili 4 saati da gi drzi. A ona apetit ima hahaha I bebinja na drugarkite moi jadat poveke pati.taka da daj mu na bebe da jade i mir u kuka
Isto i jas,duri smeniv i mleko od hipp na aptamil,navodno aptamilot bilo najjako no sepak vristi za 2-2.5 saati no veke ne menjavam,mu odgovara aptamilov i ke terame
300denari e sea go namalia a inace e 330 I da ti kazam nema da zgresis ako zemes od nego. Koa dojdovme od bolnica pocnavme so aptamil ama bebe mn.grcevi imase i smenivme baby love i super e.
Мајки совет ми треба, дали би препорачале воведување Ад млеко на 3ипол месечно бебе.Супер си цица, првите 2месеци качуваше по 1000гр, третиот месец 600гр.Доктор вели добро е, но деновиве е нервозно и душа дава за чај по што одма се успокојува, па се мислам да не е гладно.Инаку цица кога сака и ден и ноќ.Имам страв да не ми го одбие мајчиното млеко. Помош!!!
Majki na gicanje sme i dohrana humana,hipo,baby loce prohano i pak ni e zelena kakata sakam da probam sega aptamil koj go koristi iakustva cena kako odi vo pakovanje?
Пробај со Novalac на почетокот додека немав доволно мајчино млеко педијатар ми го препорача ова и сме немале никаков проблем, редовно какаше секој ден...А додека лежев на болница 3 дена не беше какана бидејќи и давале друго млеко...Со ова и се регулира столицата.