Da ne ne e do mlekoto? Da ne jades nesto sto mu smeta na bebeto? Grav zelka grasak Da ne pies mn kafe ili gazirano? Nie sme na baby love i sum prezadovolna . A aptamil 1 e 1000den mislam
Zdravo mamicki Sakav da prasam za trvrda stolica kaj 7 nedelno bebe . Ko go pustija bebeto od.bolnica.mu davaa prenan i si go piese do pred edna nedela ama pedijatarot kaza deka treba da smenime aega vo Nan1 . Ama maloto dobi zapek i ne moze da se iskaka. Se mislam da mu smenam mleko ama neznam spored vase iskustvo koe e podobro i koe pravi.pomalku da ima zapek .. dali e dobar aptamilot. Fala
Ние сме на аптамил и нема проблем,пред тоа и хип му давав исто така добро го прифати,дури мислам со хип почесто какаше но се одлучив да не менувам веќе. Јас му давам и чајче обавезно по 100мл на ден. Пробај да даваш чајле и вода.
Мајки, колку често ви какаат бебињата? Моево преку еден ден и дента кога се мачи да се искака многу плаче и прди.. Бевме на Аптамил пронутра, сега сме на Аптамил комфорт. Има грчеви скоро секоја вечер. Му давам од пробиотик био гаја и сируп Nurse Harvey's.
Истото го поминав и јас со моите близначиња. На ОИНТ му даваа Пре Нан, извесен период и дома беа на Пре Нан додека не пораснаа за Нан 1. Исто имаа потешкотии со какањето. Не се празнеа секој ден и плачеа. Сменив со Хип Комбиотик, премногу повраќаа, а и двајцата не беа бебиња што повраќаат. Завршивме на Аптамил. Убаво си го прифатија и двајцата. Им се среди столицата. Еден совет, кога ќе смениш млеко, почекај минимум две недели за да донесеш одлука дали му одговара на бебето или пак не. Треба време да се навикне организмот. Не брзај да посегнеш по трето, четврто млеко. Трпение имај. Ќе се среди. Мислам дека сите бебенца ја минат оваа фаза со какањето. Кога ќе поминат и грчевите, дигестивниот систем ќе си се досреди. Така да, ќе помине.
Fala na pomosta. Pedijatarot mi rece da go smenam vo bebelan. Pa kw vidime sega . Go koristime pokje od edna nedela ama ne ae naviknuva. Kakanjeto mue tesko :/ Sega imam 3 limenki nan 1 dokolku nekooj koristi neka mi piisi vo porakaа, ako gi saka
Мајки едно прашање, по колку мл млеко во 24 часа пијат вашите бебуши кои што веќе јадат цврста храна? Дали кога нема да го дојадат комплетно оброкот после тоа им нудите млеко? Ви благодарам
Моите имаат еден оброк како каша (појадок) + четири пати млеко. Количината на испиено млекце варира од 150-180мл. Ретко 120. Овие оброци ни се во текот на 14 часа. 10 часа имаат континуиран сон, без прекин за млекце туку само за гушкање
Ти благодарам на одговорот мила. Ние имаме повеќе оброци, но помала количина на млеко и затоа сум збунета и незнам дали и е доволно тоа млеко. Но штом е мирна и спие цела ноќ веројатно и е доволно ретко пие повеќе од 120 мл
Добро утро. Денеска си одиме од болница и ќе чекаме визита од педијатар да прашам за адаптираното. Тука му дават Хип. Сакам да слушнам мислење и од вас какво млеко да земам, дали има разлика или сеедно е какво и да му давам? Фала
На болница на моето даваа хип и не беше какана 3 дена таму. Па педијатар ми препорача Новалак, супер се погоди, секој ден какаше и немавме проблем ни со грчеви. Го користев додека ми надојде млеко, сега сме на мајчино. Но ако би давала само АД не би го менувала тоа. Сепак секое дете е различно, можеби кај тебе Хип ќе го прифати добро.
Nie od pocetok sme na baby love veke 3meseca ama bebe veke edna nedela se kornese od placenje klocase mrdase celo vreme i kakase suvo mn se macese. So pedijatarot se konsultirav i mi kaza novalac da probam i da ti kazam bebe kako novo Kaka po 3 4 pati na den ne place se e nasmeana nema grcevi poveke pu pu pu Taka da probaj so novalac mislam nema da zgresis. Ja celo vreme bev za baby love deka i odgovara ama ona maka si imala