Мајки ние сме и на доење и на хумана 1, за две недели полниме 6 месеци кога преминавте на хумана 2 со полни 6 или може и порано ако има потреба?
дали некоја храни со Бебелан, поточно новата амбалажа, а воедно и формула. Откако ја сменија малиов има зелена кака и многу му мириса лошо. Друго ништо освен зелена кака нема, весел е, качува килажа, ама педијатаркава ми рече не е во ред, а зошто не ми објасни само ми рече да го смениме млекцето. Веднаш пишав и на официјалниот фб профил за Бебелан, таму ми рекоа можно било да е инфект.
Дечкото мој е скоро 9 месеци. Имаме три оброка преку ден, но сакам полека да почнам да го одвикнувам од доење за да не ми биде потоа потешко кога ќе почнам на работа. Кое млеко би го препорачале за таа возраст и кое бројче , не сум баш упатена во тоа. Само ако може да биде некое со попристапна цена.
после 6 месеци се користи број 2 од сите ад формули. Со цена се горе доле сите исти ако земеш и грамажа предвид. Единсвено поевтино е Baby love од ДМ, а е супер млекце, и Хумана чинам има нешто поприфатлива цена
Ништо не ти значи дали некој е задоволен или не. Се зависи бебето како ќе реагира на него. Ако едно бебе одлично прифати една формула, кај друго може е воопшто неприфатлива.
Хумана џуниор користам за ќерка ми која е веќе 3 и пол години. 479 денари 600 грама, најефтино. Мислам дека се дава од 10 месеци. До 2 години и купував аптамил, ама и ова добро го прифати. Друго се во канта.
Леле ни пораснаа бебушиве. 9 некако голема ми изгледа, а бебе мало. Јас сите ад ги пробав за во случај кога нема млеко да дадам еднаш на 2-3 дена ништо не поминуваше. Затоа пред 8-миот месец воведов вечера. И во каши не ми го сакаше. Кога се откажав , мм ми зеде Бејби лав ад од ДМ И конечно во каши го прифати. Не знам дали воопшто би ти прифатило бебе ад после 9 месеци цицање. Пробај. Само 2-ка да земеш. Ние ќе тераме со цицање. Поздрав генерацио!
Го пробав и јас млекото и синко го прифати. Ориз, гриз, не е фасциниран ама го јаде. Фала ти многу. Колку време може да стои отворено?
3-4 недели. За млекото ми е некако страв, но инстант кашите кои имаат рок 3-4 недели по отварање , ставам третина во тегла а остатокот го ваакумирам со машина за ваакум. За да не се расипе. За млеково не сум сигурна после прво отварање дсли може да вакумирам.
јас давам бебелан исто и кај нас има зелена кака,а синко весел се е во ред др ама и јас треба да се консултирам со педијатар, дали го сменивте млекото и кое го земавте
сега го земавме Baby love од ДМ, малиов како да не видел млеко го пие, да е жив и здрав. Му се врати бојата, жолтичка и сега си кака два пати на ден, а со Бенелан на два дена еднаш какаше. Инаку пред тоа и Аптамил и Аптамил комфорт му дававме, он си пиеше ама никако ме му одговарааа на столицата
Devojki bebe 19et dena. Kolku AD e normalno da pie? Mu davam 90ml na 3,5-4h od pred nekoj den i za nedela dena kacil 500 grama sto smetam deka e mnohu. Pedijatarot rece mnogu e ama izgleda deteto si e po jadenjeto. Ako e gladen, mnogu place, ako e najaden odbiva sise znaci ne pie vekje ako e sit. Dali pravilno postapuvam ili kade gresam. Prvata nedela kaci 250 grama vtorata 500gr. Za grcevi pie 5x1 bio gaja, 3x15 espumisan i sega ni prepisaa plus colief 5x6kapki vo mlekoto
Majki smenivme mlekoto poradi smenet sostav na mlekoto Bebilan imavme zelena stolica po preporaka na pedijatar zemavme Hipp2 e sega prvite 2 dena nemase nisto 3 den primetuvam isfrleno bebco e sega imame i egzema neznam dali e mozno da e do mlekoto
I mojata bese vaka izdigana cela pa ni rekoa deka e potparena od mnogu zesko . E mackav so crvena voda i i pomina za 1 den
Ova e toa se koristi za potpareno mojata bese cela na mese vo vrat ednas ja namackav drugata den nemase nisto.