Да и мене ми е тоа целта. И затоа повеќе го ставам на мене да цица за да може да ми се зголеми количината на млеко.
Na novata formula na bebelan ste ili.... nie sme na novata ama imame mnogu tecna stolica kako e kaj vas...
Мајки дали е нормално и дали ви се случило да ви поврати бебето послем давање на ад ? Мене на два пати ми повраќа од кога ќе го испие послем 15-20 минути
majki denes bevme na pedijatar I imame kaceno mnogu malku I dr se somneva na intolerancija na laktoza utre ke pravime test... dali ima nekoj iskustvo so ovoj problem
Баш имам пишано на оваа тема иако ние сме на доење веќе 5 месец фаќаме и уште повраќа и да не е прејадено. Ако го храниш на 3 саати не би требало да е прејадено, нормално е да блуцка. Ако повраќа во млаз, прати дали крева на килажа. Ако крева не е страшно, во првите месеци често повраќаат бебињата, вентилот помеѓу хронопроводот и желудникот кој е задолжен да не го враќа млекцето назад не е доволно развиен, кај некој бебиња треба од 6-12 месеци да се стабилизира, кај некои си е се најнормално. Наводно се стабилизира кога ќе се почне со цврста храна ама еве кај нас не. Не е ништо стршно, нормално е, само треба нон стоп да се менува постелнина и облека хах Инсче гастроезофагеален рефлукс се вика.
Мајки искуство некоја со Хип Ар ние сме веке 4дена не повракаме воопшто само мноогу често какаме значи од вчера буквално на секое млеко дури навечер и во сон обилно и како пенасто
21 den sme. Pie ad Baby love..no eve vcera voopsto ne se pokaka, a i deneska seuste ne e kakan...dali e mozno da e do mlekoto? A celo vreme se stega i ima gasovi...inaku kakase samo po ednas dnevno
Јас давав мајчино од шише и ги стерилизирав после секоја употреба. Сега кога спремам ад за каши, исто.