Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Ама еве денеска цел ден нема повратено од последно од 6 наутро кога поврати. Си го пие млекото до капка и уште барам со устето ама не му давам. Ама ајде ако не да пробам така. Од наредната недела треба по 150 мл вода и 5 лажици млеко ама не му давам додека не направи 2 месеци за да не му доага многу.

2. dora-dora

dora-dora Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Да мила Кпаја како би рекле трпение спасение. За грчеви и давам инфакол капки а и следната недела поцнуваме со сок и каша бидејки таа не го допива храната секогаш и после рикање бидејки и се јаде..

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Хипп органик е ако го дохрануваш,Хипп Комбиотик е ако е само на АД млеко,Хипп ХР е ако е алергично на кравјо.Мислам дека го прејадуваш.Не се води по упатството позади.Не е ни правило дека че јаде на 3 саати може и порано моето дете никад не го кревав да ждригне а еднаш се претупани и поврати и јас ко млада мајка у 3 саат ноческа ја однесов у Козле :lol: :$ Пробај со помалце,ако треба че доправиш.Давај му и чајче и водичка.АД млеко е благо.

4. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    Моето бебе е 2 месеци и 1 недела пие хипп комбиотик 1 и од вчера почнав да му давам чајче бекутан сега прашањето ми е дали да му давам и водичка превриена или нема потреба.

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас чајче давам хипп коморача најздрав ми е и без шеќери.А вода јас лично никад не превривам а давам ЛАДНА флаширана од 5л си купувам за млекце загревам во микро и терам :)

На mona22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Му давам водичка и чајце измегу. Пие Хипп БИО КОМБИОТИК 1. А претходно пиеше Хипп ПРЕ. Епа по колку да му давам сега му дадов место 135 му дадов 120 мл. Ама како што кажав и претходно преку ден не поврака поретко само навечер ако не да намалам навечер да му давам по 100мл.

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не знам кои се тие на хипп јас овие ги знам :) Јас секогаш ставам да ми остане за да знам дека е најадена :) Не е мерило колку ќе изеде и не верувам дека лакомоста прави да повраќа.Ти сама најубаво ќе си видиш колку му е доста.Гледај и цуцето да не му прима воздух.И пази! Не мењавај често млека и тоа ствара пореметување на цревната флора и грчеви.

8. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Не сум менувала само овие две ама од иста фирма се. Ке пробам со Аптамил Пре па ке видам а и ке го намалам сега ке му давам по 100 мл.

9. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Zdravo do site me nema odamna vo forumov ali gledam mn bdste mi nrdostigale.Jas ja dojam malaa skor13meseci sega sakam da pocnam samo navecer da ja dojam a sega se mislam dali direktno da preminam na tetrapak ili pak prvo na ovie aptamil ili dr. Pa posle na tetrapak.kaxete mi vase mislenje i iskustvo.pozdrav do site i se izvin za fondot

10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Риба, Јас никогаш не и правам повеќе од пропишаната ( од лекар ) доза зошто и 120 мл. да и направам она би испила. :) инаку имаме 4 недели, па сакав да те прашам како тоа ти повраќа? Во млазови? Мене ми се случи само 2-3 пати да ми има повратено зошто многу се грчеше од мешето и од целиот напор поврати. Инаку уште сме на Пре Хип ама ќе мора да го менуваме зошто не ја најадува веќе и шмука рачињата. :)

Гледав преска дека Хип имаат некое млеко Хип Ар за деца што повраќаат. Ако сакаш обиди се со тоа ама и јас би се согласила дека треба да внимаваш да не менуваш често.

11. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Па мене тоа ме буни некогаш повраќа во млаз а некогаш само така му потекува од устата. Еве пак да напишам значи сабалево во 6 ми поврати 3 пати еднаш кога го ждригнав и послето додека си лежеше, потоа во 10 му дадов не поврати па во 2 му дадов пак не поврати во 6 му дадов поврати само малку му потече од устето и сега во 10 му дадов нема повратено. Иначе и со спиењето е катастрофа не знам зошто ама само испушта некои крци се напрега се грчи а не плачи да се грчеви и се мислам и од тоа може да ми повраќа. Си кака редовно 1 до 2 пати дневно. Му давам чајче или водичка. А за менење млеко не сум менувала само овие две до сега ама тоа нема толку важност мислам јас бидејки се од иста марка и составот е исти само во Хипп Комбиотик 1 мислам дека е по хранил така ми кажаа а и мојот не го заситуваше Хипп Пре.

12. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Не се грижи. Мое мислење дека нема што да те загрижува, некогаш голта повеќе воздух и ете и при ждригнување знае со воздухот да ти поврати тоа што останало во устата или е вишок. Мислам дека за алмирање е кога постојано повраќа во млазови. А дозата на млекото мислам дека со тек на време сама ќе ја погодиш зошто очигледно не секогаш се исто гладни ама касно стигнува информацијата до мозочето да престанат да пијат. :lol:
    Инаку и кај мене е баш идентична слика, тоа се гасовите што не можат да ги испуштат. Дома како џубокс да имаме од звуците.:)

13. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Da ti kazam oti so gasovi si nemame problem si prdime bez maka hahaha. He znam si velam da probam uste so Aptimil pre ili aptimil 1 pa da vidam ako e isto ke mu davam hipp.

14. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Ако веќе менуваш нема логика Пре да земаш, оди на Аптамил 1. Па чекаме да споделиш искуство.:)

15. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    A za kolku vreme ke zabelezam promena ako ima so edna kutija ili podolg period.

16. PadmeSky

PadmeSky Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Риба, можеш Хип АР да пробаш да му дадеш, се има како другите млека само е баш за ако бебето повраќа. Има згуснувач во него, ќе видиш при припремата погусто ќе се направи. Слични се млеката само Комбиотикот има пробиотици и пребиотици и полесно се вари, така велат...послично до мајчино. И АР има пробиотик мислам, и ќе ви помогни. :) Среќно!

17. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Купив Аптамил 1 ке пробам па ке видам дали ке има подобрување, ако нема се вракам на Хипп ке му давам почесто ама по малку пример по 90 на 3 часа. Поздравче и ви благодарам многу ан советите и помошта. :*

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    За жал вчера морав да купам АД млеко зошто детево преписка а јас ни капка млеко.
    Купивме хумана...некое искуство од неа? Се мислев меѓу хумана и хип, ама слушајќи дека хио создавал грчеви, затоа и се одлучив за хумана.

Ама ете денес цел ден пак си го дојам. Зошто така на периоди ми снемува едноставно незнам :|

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.466
    Допаѓања:
    37.696
    На син ми му давав млеко ХИП и задоволна бев. Секое млеко не одговара за секое дете. Ако ХУмана му одоговара на твоето бебе, продолжи да му го даваш тоа млеко.

И на мене на периоди ми снемуваше млеко и на крај скроз ми го снема.

20. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    И јас имам млеко до кај 17 и после 4 ноќе. И тоа не доволно.

Туку, Хип Комбиотик е подобро од Хип 1?