Ама еве денеска цел ден нема повратено од последно од 6 наутро кога поврати. Си го пие млекото до капка и уште барам со устето ама не му давам. Ама ајде ако не да пробам така. Од наредната недела треба по 150 мл вода и 5 лажици млеко ама не му давам додека не направи 2 месеци за да не му доага многу.
Да мила Кпаја како би рекле трпение спасение. За грчеви и давам инфакол капки а и следната недела поцнуваме со сок и каша бидејки таа не го допива храната секогаш и после рикање бидејки и се јаде..
Хипп органик е ако го дохрануваш,Хипп Комбиотик е ако е само на АД млеко,Хипп ХР е ако е алергично на кравјо.Мислам дека го прејадуваш.Не се води по упатството позади.Не е ни правило дека че јаде на 3 саати може и порано моето дете никад не го кревав да ждригне а еднаш се претупани и поврати и јас ко млада мајка у 3 саат ноческа ја однесов у Козле Пробај со помалце,ако треба че доправиш.Давај му и чајче и водичка.АД млеко е благо.
Моето бебе е 2 месеци и 1 недела пие хипп комбиотик 1 и од вчера почнав да му давам чајче бекутан сега прашањето ми е дали да му давам и водичка превриена или нема потреба.
Јас чајче давам хипп коморача најздрав ми е и без шеќери.А вода јас лично никад не превривам а давам ЛАДНА флаширана од 5л си купувам за млекце загревам во микро и терам
Му давам водичка и чајце измегу. Пие Хипп БИО КОМБИОТИК 1. А претходно пиеше Хипп ПРЕ. Епа по колку да му давам сега му дадов место 135 му дадов 120 мл. Ама како што кажав и претходно преку ден не поврака поретко само навечер ако не да намалам навечер да му давам по 100мл.
Не знам кои се тие на хипп јас овие ги знам Јас секогаш ставам да ми остане за да знам дека е најадена Не е мерило колку ќе изеде и не верувам дека лакомоста прави да повраќа.Ти сама најубаво ќе си видиш колку му е доста.Гледај и цуцето да не му прима воздух.И пази! Не мењавај често млека и тоа ствара пореметување на цревната флора и грчеви.
Не сум менувала само овие две ама од иста фирма се. Ке пробам со Аптамил Пре па ке видам а и ке го намалам сега ке му давам по 100 мл.
Zdravo do site me nema odamna vo forumov ali gledam mn bdste mi nrdostigale.Jas ja dojam malaa skor13meseci sega sakam da pocnam samo navecer da ja dojam a sega se mislam dali direktno da preminam na tetrapak ili pak prvo na ovie aptamil ili dr. Pa posle na tetrapak.kaxete mi vase mislenje i iskustvo.pozdrav do site i se izvin za fondot
Риба, Јас никогаш не и правам повеќе од пропишаната ( од лекар ) доза зошто и 120 мл. да и направам она би испила. инаку имаме 4 недели, па сакав да те прашам како тоа ти повраќа? Во млазови? Мене ми се случи само 2-3 пати да ми има повратено зошто многу се грчеше од мешето и од целиот напор поврати. Инаку уште сме на Пре Хип ама ќе мора да го менуваме зошто не ја најадува веќе и шмука рачињата. Гледав преска дека Хип имаат некое млеко Хип Ар за деца што повраќаат. Ако сакаш обиди се со тоа ама и јас би се согласила дека треба да внимаваш да не менуваш често.
Па мене тоа ме буни некогаш повраќа во млаз а некогаш само така му потекува од устата. Еве пак да напишам значи сабалево во 6 ми поврати 3 пати еднаш кога го ждригнав и послето додека си лежеше, потоа во 10 му дадов не поврати па во 2 му дадов пак не поврати во 6 му дадов поврати само малку му потече од устето и сега во 10 му дадов нема повратено. Иначе и со спиењето е катастрофа не знам зошто ама само испушта некои крци се напрега се грчи а не плачи да се грчеви и се мислам и од тоа може да ми повраќа. Си кака редовно 1 до 2 пати дневно. Му давам чајче или водичка. А за менење млеко не сум менувала само овие две до сега ама тоа нема толку важност мислам јас бидејки се од иста марка и составот е исти само во Хипп Комбиотик 1 мислам дека е по хранил така ми кажаа а и мојот не го заситуваше Хипп Пре.
Не се грижи. Мое мислење дека нема што да те загрижува, некогаш голта повеќе воздух и ете и при ждригнување знае со воздухот да ти поврати тоа што останало во устата или е вишок. Мислам дека за алмирање е кога постојано повраќа во млазови. А дозата на млекото мислам дека со тек на време сама ќе ја погодиш зошто очигледно не секогаш се исто гладни ама касно стигнува информацијата до мозочето да престанат да пијат. Инаку и кај мене е баш идентична слика, тоа се гасовите што не можат да ги испуштат. Дома како џубокс да имаме од звуците.
Da ti kazam oti so gasovi si nemame problem si prdime bez maka hahaha. He znam si velam da probam uste so Aptimil pre ili aptimil 1 pa da vidam ako e isto ke mu davam hipp.
Риба, можеш Хип АР да пробаш да му дадеш, се има како другите млека само е баш за ако бебето повраќа. Има згуснувач во него, ќе видиш при припремата погусто ќе се направи. Слични се млеката само Комбиотикот има пробиотици и пребиотици и полесно се вари, така велат...послично до мајчино. И АР има пробиотик мислам, и ќе ви помогни. Среќно!
Купив Аптамил 1 ке пробам па ке видам дали ке има подобрување, ако нема се вракам на Хипп ке му давам почесто ама по малку пример по 90 на 3 часа. Поздравче и ви благодарам многу ан советите и помошта.
За жал вчера морав да купам АД млеко зошто детево преписка а јас ни капка млеко. Купивме хумана...некое искуство од неа? Се мислев меѓу хумана и хип, ама слушајќи дека хио создавал грчеви, затоа и се одлучив за хумана. Ама ете денес цел ден пак си го дојам. Зошто така на периоди ми снемува едноставно незнам
На син ми му давав млеко ХИП и задоволна бев. Секое млеко не одговара за секое дете. Ако ХУмана му одоговара на твоето бебе, продолжи да му го даваш тоа млеко. И на мене на периоди ми снемуваше млеко и на крај скроз ми го снема.