Јас му давав од ова на сликата Hipp HA (Хипоалергено) Combiotic и супер беше со какањето и без грчеви.
Baby love e 300denari ako prasuvas za toa gp ima vo dm samo a aptamil 924den Bevme nie na baby love ama bebe nemozese da kaka i smenivme aptamil i si e super sea po 3 pati na den kaka.
Женски секогаш ли ја зовривате водата на 40степена како што пишува на кутијата? Затоа што немам баш такво да ми покаже точно колку степена е водата за млекцето? Како проверувате?
Nikogas ne sum gledala toa. Na raka ke stavis i da e mlako. Taka ke mu dades da jade. Sig nema so voda zeska od 40stepena da mu dades da jade ke se ispogori deteto. A za polesno zovrij si voda da se oladi i stavi vo termos. I ke si imas voda celo vreme.
Млекото се прави кога водата е околу 40-50 степени, а на детето му се дава максимум 37 степени Е сега, ако немаш термометар ќе видиш од прилика.
Дававме babylove pre и супер беше се. Потоа почнаа тешкотии со какање. Немаме ДМ во нашиот град па давав хип органик комбиотик и порачавме да ни донесат ама сеа babylove 1 ни донеле по грешка. Некоја ако знае цени да ми каже на babylove млекцата бидејќи супер го прифати првото.. Исто ме интересира до кога се користи babylove pre, и дали сега може да дадам babylove 1 или да порачувам babylove pre пак?
Јас не ја затоплувам водата купувам Јана флаширана, ја чувам на собна температура. Така од самиот почеток и ок му е
Како што те читам ти немаш прематурче, што значи пре млека немој да користиш. И уште нешто многу важно не ги менувајте млеката на бебињата. Ако сте почнале и се погодило добро едно терајте со него.
Baby love pre e za predvremeno rodeni. I jas davav babylove isto imase problemi so kakanjeto go prasav pedijatarot zasto taka i mi kaza toa ne e adaptirano mleko kako sto se drugite. Sega sme na aptamil i bebe kaka 3 do 4 pati na den. A ako prodolzis so baby love zemi za novorodencinja a ne za predvremeno rodeni
Тетка ми работи во ДМ баш ми го покажа меилот од Германија, Пре и Бејби Лов 1 се исти освен што 1 е без лактоза. И моето бебе не е пред време родено па супер му е Пре. Кај нас баш од ова млеко се регулираа каките. Најверојатно зависи од детето како ќе го прифати. Јас сум презадоволна
Baby love pre ne za predvremeno rodeni deca po sostav e najblisku do majcinoto mleko i se osobeno preporacuva pri kombinirano hranenje doenje plus formula. Kaj aptailot ja prakas markata a baby love e daleku poeftino , a na razlicno novorodence razlicna formula mu odgovara , na primer za mene moze aptamilot da odgovara top ama za drug ne itn. I se preporacuva da ne se menuvaat mlekata ako ne postoi potreba.
Да не ве цитирам вака ќе напишам. Од babylove немаше проблем супер си какаше. Не сакав да го менувам ама немав по кој да порачам да ми донесат и земав хип комбиотик. потоа порачав пак од истото ама по грешка ми донесоа babylove 1 наместо пре. Сега пак ќе порачувам и не знам дали да порачам Пре или 1. Тоа ми е дилемата. Откако дадов хип почна запек да има..