Да, на погрешна тема сме но сепак тука сме да си дадеме поддршка, па затоа предложив да се преместат мислењата а со тоа и ти да добиеш подобар одговор зашто во темата Доење има членки со многу солидни познавања околу доењето.
Јас купив божем најдобро аптамил против грчеви што е и се покајав што нс бебе му дадов два пати. Излезе ко да е за грчеви не против. Цела вечер не можев да го гледам како се грчи. Одвратно млеко
Da i dodeka piese novalac kakite i bea zeleni zatoa sto ima mn zelezo vo nego. Dodeka bevme na novalac edvaj jadese 60ml i toa na 3 do4 saati ne go sakase. So aptamil si jade kako sto treba. I zolti kaki ima
Во принцип кога се менува млеко од различна фирма, не веднаш го прифаќа стомачето, ете ти велиш си дала само 2 пати, значи може не е до самото млеко, требало ден-два да се привикне мешето. Инаку не постои млеко против грчеви, едноставно тоа е процес кој мора да помине кај сите бебиња кога цревата почнуваат да работат. Без разлика дали се на мајчино или на вештачко.
Мамички, дали кај нас има инстант ад млеко веднаш спремно за употреба (лименка, шишенце), за инстант случаи?
Планирам да купам едно мало пакување од адаптираново млеко за кога ќе се вратам од болница да имамм за секој случај едно дома. Исто и шише од chico ќе земам мало до 150 мл.и цуцла 0 +
Немаш потреба да купуваш. Можеби ке ти дојде млеко додекс си во болница. Ако не ти надојде млеко, пред да ве пуштат маж ти ке купи.
Da si kupis mleko malo pakovanje nema 400grama e najmalo. Nikogas ne se znae treba da si imas. I mene mi zborea nema da ti treba ke ti dojde mleko pa denta koga si dojdovme bebe urlase ceeel bozji den dodeka ja cekam mleko da mi dojde a ona gladna bila. I fino lepo bebka si jadese aptamilce i si zaspa. Bez mleko ne se ostavaj u nikoj slucaj ne znaes ti dali i koga ke ti dojde mleko. A i sekako u bolnica nikoj ne ti kazuva kako treba bebe da cica. I tamu ako place vika baraj si da mu dadat dohrana...
Нема потреба предвреме да земаш, ако треба, лесно е да се купи. Мене не ми надојде млеко во болница и мораше да купам ад, па на излегување од болница влегов во аптека и купив млеко какво што ми кажа педијатарот. Ништо страшно не беше што немав дома за секој случај. А може пред дома да си одиш мажот ти да купи ако не дојде млеко.
Девојки како го правите адаптираното млеко (аптамил комфорт користам за моето дете)? Ставам бааги топла вода, мешам, ставам колипрев (чекам најмалку 10 минути, да дејствуваат капките) го ладам млекото и давам. Ако не го промешувам и ако не е потопла водата во млекото, останува талог од кристали на дното на шишенцето. Дали грешам некаде или не? Треба да има кристали како талог или треба да се растопени. На колипрев пишува да не се чека да делува врз млекото веднаш се дава, педијатар вика треба да се почека.
Здраво мамички...ми треба совет..8 недели има бебка и досега е само на мајчино млеко..не цица ама му молзам и така го пие..е сега почна да бара да јади на 2 саати а јас немам толку млеко па почнав еднаш молзам еднаш давам ад...му давам хип комбиотик ама кака еднаш на 4 дена и сакав да му го сменам со аптамил 1 комфорт и незнам дали ќе го прифати и ми е страв да не има некои нуспојави од промената на млеко..Што мислите вие дали можи туку така да почнам со аптамил и колку време да давам па да видам дали му одговара ?
Mozes da smenis odma. Ja pocnav so aptamil pa baby love ,novalac i sea aptamil pak sme. Odma gi prifati site ama od site imase maka. Sega za sega super e so aptamil. Si kaka redovno,se popravi sto mi e bitno i si go prifati i pie so slast hhh
истата ситуација.јас се одмолзував и дабав ад хип комбиотик и исто на 4 дена какаше!Сега сме веќе две недели само на ад, за жал скроз го изгубив млекото, и од кога е само на ад т.е хип кака секој ден.мислам дека не какаше редовно ради комбинација на мајчино и ад.ама тоае мое мислење.
Незнам колку е добар аптамил комфорт немам искуство со ад млекава давав хип дека на болница му даваја такво и додека ми дојди млеко зедов и јас...ама сега се си мислам од тоа млекото дека е и сакав да пробам со аптамил доста пофалено е си велам не е реклама само... @Fifi84 Се надевам јас нема да снемам млеко барем за преку ноќ да имам барем може да стои неколку саати да не морам да го нишкам и да спремам млеко.. А како е најпрактично со тоа топлење на водата па ладење па....зафркнато ми изгледа