Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Да, на погрешна тема сме но сепак тука сме да си дадеме поддршка, па затоа предложив да се преместат мислењата а со тоа и ти да добиеш подобар одговор зашто во темата Доење има членки со многу солидни познавања околу доењето.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angie94

Angie94 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    12
    Spored tebe aptamil e podobro od novalac?

3. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    225
    Јас купив божем најдобро аптамил против грчеви што е и се покајав што нс бебе му дадов два пати. Излезе ко да е за грчеви не против. Цела вечер не можев да го гледам како се грчи. Одвратно млеко

4. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Da i dodeka piese novalac kakite i bea zeleni zatoa sto ima mn zelezo vo nego.
    Dodeka bevme na novalac edvaj jadese 60ml i toa na 3 do4 saati ne go sakase. So aptamil si jade kako sto treba. I zolti kaki ima

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Во принцип кога се менува млеко од различна фирма, не веднаш го прифаќа стомачето, ете ти велиш си дала само 2 пати, значи може не е до самото млеко, требало ден-два да се привикне мешето.
    Инаку не постои млеко против грчеви, едноставно тоа е процес кој мора да помине кај сите бебиња кога цревата почнуваат да работат. Без разлика дали се на мајчино или на вештачко.

6. Венера@@@

Венера@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Мамички, дали кај нас има инстант ад млеко веднаш спремно за употреба (лименка, шишенце), за инстант случаи? :)

7. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    Планирам да купам едно мало пакување од адаптираново млеко за кога ќе се вратам од болница да имамм за секој случај едно дома. Исто и шише од chico ќе земам мало до 150 мл.и цуцла 0 +

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.616
    Немаш потреба да купуваш. Можеби ке ти дојде млеко додекс си во болница. Ако не ти надојде млеко, пред да ве пуштат маж ти ке купи.

На Butterfly1107 и 0ли им се допаѓа ова.
  9. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Da si kupis mleko malo pakovanje nema 400grama e najmalo.
    Nikogas ne se znae treba da si imas.
    I mene mi zborea nema da ti treba ke ti dojde mleko pa denta koga si dojdovme bebe urlase ceeel bozji den dodeka ja cekam mleko da mi dojde a ona gladna bila. I fino lepo bebka si jadese aptamilce i si zaspa.
    Bez mleko ne se ostavaj u nikoj slucaj ne znaes ti dali i koga ke ti dojde mleko. A i sekako u bolnica nikoj ne ti kazuva kako treba bebe da cica. I tamu ako place vika baraj si da mu dadat dohrana...

На lovely12 и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Нема потреба предвреме да земаш, ако треба, лесно е да се купи.
    Мене не ми надојде млеко во болница и мораше да купам ад, па на излегување од болница влегов во аптека и купив млеко какво што ми кажа педијатарот. Ништо страшно не беше што немав дома за секој случај. А може пред дома да си одиш мажот ти да купи ако не дојде млеко.

11. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Да ве прашам, ние сме два ипол месеци, преминавме само на АД.Да давам ли малку водичка?

12. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Јас давам вода уште од првата недела..

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    колку да давам? и јас сакам педијатарот не па не!

14. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Колку сака толку,моето повеќе од 20-30 мл не пие на ден.

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Девојки како го правите адаптираното млеко (аптамил комфорт користам за моето дете)?
    Ставам бааги топла вода, мешам, ставам колипрев (чекам најмалку 10 минути, да дејствуваат капките) го ладам млекото и давам. Ако не го промешувам и ако не е потопла водата во млекото, останува талог од кристали на дното на шишенцето. Дали грешам некаде или не? Треба да има кристали како талог или треба да се растопени. На колипрев пишува да не се чека да делува врз млекото веднаш се дава, педијатар вика треба да се почека.

16. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    И јас го користам истото млеко,и го правам со вода 40степена и веднаш го давам да пие не чекам.

На emekreme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Здраво мамички...ми треба совет..8 недели има бебка и досега е само на мајчино млеко..не цица ама му молзам и така го пие..е сега почна да бара да јади на 2 саати а јас немам толку млеко па почнав еднаш молзам еднаш давам ад...му давам хип комбиотик ама кака еднаш на 4 дена и сакав да му го сменам со аптамил 1 комфорт и незнам дали ќе го прифати и ми е страв да не има некои нуспојави од промената на млеко..Што мислите вие дали можи туку така да почнам со аптамил и колку време да давам па да видам дали му одговара ?

18. Bisera2020

Bisera2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    266
    Mozes da smenis odma. Ja pocnav so aptamil pa baby love ,novalac i sea aptamil pak sme. Odma gi prifati site ama od site imase maka. Sega za sega super e so aptamil. Si kaka redovno,se popravi sto mi e bitno i si go prifati i pie so slast hhh

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    истата ситуација.јас се одмолзував и дабав ад хип комбиотик и исто на 4 дена какаше!Сега сме веќе две недели само на ад, за жал скроз го изгубив млекото, и од кога е само на ад т.е хип кака секој ден.мислам дека не какаше редовно ради комбинација на мајчино и ад.ама тоае мое мислење.

20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Незнам колку е добар аптамил комфорт немам искуство со ад млекава давав хип дека на болница му даваја такво и додека ми дојди млеко зедов и јас...ама сега се си мислам од тоа млекото дека е и сакав да пробам со аптамил доста пофалено е си велам не е реклама само...
    @Fifi84 Се надевам јас нема да снемам млеко барем за преку ноќ да имам барем може да стои неколку саати да не морам да го нишкам и да спремам млеко..
    А како е најпрактично со тоа топлење на водата па ладење па....зафркнато ми изгледа