Мајки бебто е старо месец и две недели ...по колку мл адаптирано млеко давате...давам 90 мл ама си мислам да не му е малку оти по цел ден плачи...
Исто е и моето, давам по 90мл, ама кога мислам дека е повеќе гладно или ако спие во времето кога треба да му дадам млеко и поминат околу 4-5 сати од последно давање му правам по 120мл. Пробав и на 3 сати по 120мл ама повраќа. А за грчеви од раѓање користам Колиев по 3 капки во млеко, и не сме имале големи проблеми со грчеви, скоро секоја втора пелена му е полна. Хипп комбиотик користам.
Можеби е само период, незнам што да ти кажам, не сум имала досега такви проблеми со плачење. Пробај еднаш дајму 120мл. ако ти поврати значи не плаче од гладно, ако се смири немој повторно наеднаш да му даваш 120мл. Давај му со прескокнување еднас 120 двапати 90, додека му се навикне стомачето.
Како ги оставаш да постојат??? А на колку време може да се дава или може и секоја ден??? И да не е пожелно на мало бебе шеќер.
Па саат време ставам малце кoлку да испие oстаната вoда сo сливи си стoи. Па мoжеш секoj ден пoубавo тoа негo сoкчиња. Oва за бебе пoсле 6 месеци (oд тoгаш пoчнав да давам jас).
Истиот проблем го имаме и ние, едвај 90-100 пие со многу молење. 3ипол месеци сме... незнам дали е период,дали од жешкото. Пие исто Хип комбиотик од раѓање .
Еве од вчера фала богу пак почна да јаде.Дали ја мачело нешто, дали некој период не знам, али еве сеа јаде.
Дали некој има користено Аптамил хипоалергено..ме советува педијатар да го сменам Аптамил 1 со ХА ... се сомнева дека му смета бидејќи има мака со стомачето со грчеви се вознемирува и многу плаче. Ме интересира искуства со ХА формула дали олеснува на бебе.
ние против грчеви и запек користевме Аптамил Комфорт..и му помагаше, а ХА ни препорачаа кога се испофрли нешто околу вратчето
Дали го користевте ХА или само имавте препорака...ме интересира искуство бидејќи несакам напразно да менувам.
За колку време трошите отприлика ад млеко вие што сте на комбинирана исхрана и дали го фрлате ако не го потрошите за 3 недели??? Конкретно за Хип combiotic прашувам...
Napravi mu poveke. Ako mu e mnogu nema da go dojade. I ke znaes taka. I ne gledaj tocno 3saati. Bebe place ako e gladno.