Не само на АД сме. Инаку јас веќе еднаш му дадов да испие 80мл пред некоа ден ама не знаев дека не треба на толку мало бебе. Може за тоа вчера и денеска не сака да ми пие млеко како што треба, пие помалку.
Дали е можно бебе да добие многу тешки грчеви поради премин од аптамил комфорт на аптамил обичен? До сега такви болки немал со викање и неможност да се смири. Ни го смени комфортот ради качување многу во килажа и по 4 дена нокеска детето ми се измачи и пак не наполни пелена едвај гасови ослободи. Ако е од млекото пак на комфорт ке го вратам
Zdravo, imam koristeno HA i imase podobruvanje so stolica vednas a voedno i atopicniot dermatitis se namali a eve sega skoro i da nemame problemi. Mnogu retko.
Не се сеκиρај се заситило од чајот а можеби и цρевцата му се полни ќе се исκаκа . аκо сепаκ не се исκаκа топломеρ со вρвот намачκан во павловиќева маст или κлизмичκа во газето. Моето бебе беше стаρо 1 ,5 месец два пати му дадов не се исκаκа и после со κлизма моρаше 7 дена не беше κаκано.
Сега почеκај да се исκаκа аκо не се исκаκа следниот ден паκ дај му , аκо и после тоа не се исκаκа со топломеρче вρвот намачκан во павловиќева κρема или κлизмичκа. Мојата ќеρκичκа имаше 1, 5 месец κога и дадов не се исκаκа па моρаше κлизмичκа,7 дена не беше исκаκана, многу се изнамачи, тоа дебело гомно извини на изρазот ниκогаш немаше само да излезе. Оттогаш немам пρоблем со κаκање. Аκо тρи дена не ми се исκаκа обавезно тој чај и го давам. Немој да менуваш млеκа може пρеплет на цρева да добие. Можеби сливата ќе му ги исчисти цρевцата. Извини што κасно одговаρам ќеρκичκата има понеκогаш уште гρчеви ноќе, а веќе влегува во петти месец. Поздρав.
Majki od vcera pocnav so dohrana no i cica . Znam deka AD ne trrba da se dava porano od 3 casa. Jas prvo davam ds cica pa davam dohrana pie po 60 ml. Sakav da prasam dali dodeka pominat tie 3 h smeam da davam da cica ako pobara ,ili strikno moram da davam pred dohranata.
Slobodno davaj mu da cica koga saka a za ad gledaj da ima 3 casa pominati, i nie sme na komibinirana hrana Ad i cica
Даа, се дешаваше еднаш да го искористам за каша и да го џитнам, срце ме болеше. Сега си купувам инстант житарки со ад во нив и не отварам за џабе цело пакување..
Ok fala ti ,jas mislev dema ne smeam da davam da ne ja trupam so mleko samo. No ok cim smeam ,mi olesna
Колку мл адаптирано млеко во текот на 24 часа пијат вашите 2 месечни и 3 месечни бебиња и во колку оброци распределено?
Женски може ли да ми кажете дали аптамил комфорт е послаб од аптамил 1.Ние сме на комфорт ама мислам дека му е слабо на бебето и затоа е цело време нервозно.инску сме скоро два месеца и сме само на Ад.како можам да преминам од аптамил комфорт на аптамил 1? Директно почнувам со 1 или? Некој со искуства?
Majki na babylove 1 sme treba da premineme na 2ka ne mi e iasno upastvoto itabelata e mn bleda dali mozhe da mi ja slikne nekoj ili da mi kazhete dali isto ae posgotvuca i po kolku ml pijat vashitr deca
Барајќи искуство со ар аптамил наидов на твојот пост знам дека е стар ама ме интересира да прашам ако се сеќаваш дали останавте на ар дали имаше добар ефект бидејќи го имам истиот проблем со бебе плаче после пиење аптамил 1.
Ар мислам дека пиеше до кај 6 месеци. Ептен му беше погодено. Еве второво ми е 6 дена е на доење плус дохрана. И тоа се стега како да го боли меше. Воопшто не ми текна дека можеби е од Аптамил 1
Ти благодарам на брзиот одговор моево пие обичен аптамил ама приметувам дека се мачи,тешко му е по јадење вознрмирена е и плаче ќе консултирам и педијатар сепак сакав да слушнам и искуство.