1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. ..MoNNy..!!

..MoNNy..!! Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29

Не само на АД сме. Инаку јас веќе еднаш му дадов да испие 80мл пред некоа ден ама не знаев дека не треба на толку мало бебе. Може за тоа вчера и денеска не сака да ми пие млеко како што треба, пие помалку.

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Дали ако не го потрошите за 3 недели Ад млекото го фрлате???

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.814
    Допаѓања:
    18.627
    Да. Јас имам само за каши ад и го фрлам. Со млеко нема играчки, посебно не за бебе.

На Chuchanov и crazylady им се допаѓа ова.
  4. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Дали е можно бебе да добие многу тешки грчеви поради премин од аптамил комфорт на аптамил обичен? До сега такви болки немал со викање и неможност да се смири. Ни го смени комфортот ради качување многу во килажа и по 4 дена нокеска детето ми се измачи и пак не наполни пелена едвај гасови ослободи. Ако е од млекото пак на комфорт ке го вратам

5. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Да, такво пие од родилиште, со такво продолживме

6. Flyfly90

Flyfly90 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    72
    Ние првите 3 месеци користевме Хип ХА , поминавме супер, бебе воопшто немаше грчеви

7. BrankicaTK

BrankicaTK Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, imam koristeno HA i imase podobruvanje so stolica vednas a voedno i atopicniot dermatitis se namali a eve sega skoro i da nemame problemi. Mnogu retko.

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Deanna T

Deanna T Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19

9. Deanna T

Deanna T Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    Не се сеκиρај се заситило од чајот а можеби и цρевцата му се полни ќе се исκаκа . аκо сепаκ не се исκаκа топломеρ со вρвот намачκан во павловиќева маст или κлизмичκа во газето. Моето бебе беше стаρо 1 ,5 месец два пати му дадов не се исκаκа и после со κлизма моρаше 7 дена не беше κаκано.

На ..MoNNy..!! му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Deanna T

Deanna T Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    19
    Сега почеκај да се исκаκа аκо не се исκаκа следниот ден паκ дај му , аκо и после тоа не се исκаκа со топломеρче вρвот намачκан во павловиќева κρема или κлизмичκа.
    Мојата ќеρκичκа имаше 1, 5 месец κога и дадов не се исκаκа па моρаше κлизмичκа,7 дена не беше исκаκана, многу се изнамачи, тоа дебело гомно извини на изρазот ниκогаш немаше само да излезе. Оттогаш немам пρоблем со κаκање. Аκо тρи дена не ми се исκаκа обавезно тој чај и го давам.
    Немој да менуваш млеκа може пρеплет на цρева да добие. Можеби сливата ќе му ги исчисти цρевцата. Извини што κасно одговаρам ќеρκичκата има понеκогаш уште гρчеви ноќе, а веќе влегува во петти месец. Поздρав.

На ..MoNNy..!! му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Majki od vcera pocnav so dohrana no i cica . Znam deka AD ne trrba da se dava porano od 3 casa. Jas prvo davam ds cica pa davam dohrana pie po 60 ml. Sakav da prasam dali dodeka pominat tie 3 h smeam da davam da cica ako pobara ,ili strikno moram da davam pred dohranata.

12. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Slobodno davaj mu da cica koga saka a za ad gledaj da ima 3 casa pominati, i nie sme na komibinirana hrana Ad i cica

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    7.442
    Даа, се дешаваше еднаш да го искористам за каша и да го џитнам, срце ме болеше. Сега си купувам инстант житарки со ад во нив и не отварам за џабе цело пакување..

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ok fala ti ,jas mislev dema ne smeam da davam da ne ja trupam so mleko samo. No ok cim smeam ,mi olesna

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. portokal*

portokal* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    23
    Колку мл адаптирано млеко во текот на 24 часа пијат вашите 2 месечни и 3 месечни бебиња и во колку оброци распределено?

16. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Женски може ли да ми кажете дали аптамил комфорт е послаб од аптамил 1.Ние сме на комфорт ама мислам дека му е слабо на бебето и затоа е цело време нервозно.инску сме скоро два месеца и сме само на Ад.како можам да преминам од аптамил комфорт на аптамил 1? Директно почнувам со 1 или? Некој со искуства?

17. Matano

Matano Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Majki na babylove 1 sme treba da premineme na 2ka ne mi e iasno upastvoto itabelata e mn bleda dali mozhe da mi ja slikne nekoj ili da mi kazhete dali isto ae posgotvuca i po kolku ml pijat vashitr deca

18. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Барајќи искуство со ар аптамил наидов на твојот пост знам дека е стар ама ме интересира да прашам ако се сеќаваш дали останавте на ар дали имаше добар ефект бидејќи го имам истиот проблем со бебе плаче после пиење аптамил 1.

19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ар мислам дека пиеше до кај 6 месеци. Ептен му беше погодено. Еве второво ми е 6 дена е на доење плус дохрана. И тоа се стега како да го боли меше. Воопшто не ми текна дека можеби е од Аптамил 1

На mamaorhidea и Chuchanov им се допаѓа ова.
  20. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Ти благодарам на брзиот одговор моево пие обичен аптамил ама приметувам дека се мачи,тешко му е по јадење вознрмирена е и плаче ќе консултирам и педијатар сепак сакав да слушнам и искуство.