Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    И јас утре ќе прашам па ќе си пишеме

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Исто дозирај си како со единицата, јас не се водев по упатството и сега не се водам, бебето само ќе ти покаже. Еве сега на ова за над година, пишува еднаш по 90 мл, ама мене со 90 мл нема шанси да ми заспие, секоја вечер по 150 мл пие пред спиење, преку ден еднаш кравјо и толку.

3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Тоа колку пијат зависи од бебето, не се води по табела. Максимум 180мл испива моето. Само коа преминуваш од една на друга бројка, не давај директ само од новата, неколку дена мешај. Јас една недела давав во сооднос 1 : 2, па 1 : 1, па 2 : 1 на крај пред целосно да почнам со 2ка. И за други формули важи истото.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Анкси

Анкси Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки, премногу сум загрижена, денес кога подготвував млеко бебе пиштеше, јас сама и мислам наместо 1 ставив по грешка 2 дозерки на 30мл вода. По 15мин додадов 30мл вода да испие бебе. Еве го сега спие, нема ништо но ве молам за совет дали нешто треба да преземам, дали може да му се случи нешто. Ќе ве молам за совет премногу сум загрижена

5. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    леле не бери гајле..јас по препорака еднаш намерно разредено му правев, 5 лажици со 180мл вода. Ништо нема да му е.

6. Анкси

Анкси Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Проблемот е што јас ставив повеќе дозерки. Ми е страв дека многу јако, имаме проблеми со какањето, да не направам и дополнителен проблем. Се работи за бебе од 2,5 месеци и сме на доење плус дохрана

7. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    па сте пишале и дека сте додале после пак водичка. Од еднаш не е страшно. Не се паничете

8. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.033
    Мајки искуство со ова млеко? Досега бевме на доење, би го користела за одбивање. Фала Screenshot_20200729-193058.jpg

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    20200731_191310.jpg Ako saka nekoj Aptamil comfort i Aptamil 1 i Hipp combiotic neka pise.Ni edno ne mu odgovara na moeto bebe.

Последна измена: 31 јули 2020
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Женски на колку време и давате млеко (Ние сме само на Ад) на вашите бебиња од 2 месеца 3 ? Јас и денски да го оставам 4-5-6 саата да спие ке спие нема да бара да пие ?иначе и ноќе спие по 5-6 саата сврзани? Ние сме 2 месеца за некој ден.

11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    јас секогаш се водам според кутијата +-30мл. На таа возраст му давав на 2,5-3 саати. Преку ден ако се успиеше го будев, навечер сам станува и сега по еднаш. Преку ден подобро би било да си го терате редот на 3 часа макар и спиело, буди го

12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас мислам нема потреба да го буди. Зошто? Ако си напредува нормално, нема потреба. Јас моето едвај успевав да го направам да почека повеќе од 2 часа за млеко, некогаш и на саат ипол бараше.
    Ако бебето напредува како што треба нема потреба.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    да така е..ама ко што разбрав бебето е помало, преку ден сметам дека треба да си има некој ред..моево големко е, ама преку ден го будам сѐ уште, барем додека му е млекото главен оброк

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas ne ja budev zasto da ja budam bebeto ako si e gladno samo ke si stane ke zaplace i sega e taka samo sto sega sama si kazuva oti veke e 20 meseci i i kazuva am am koga e gladna sosila ne ja teram koga ne I se jade i fala bogu ok napreduva I krvnata slika I e odlicna

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    12.938
    Јас користам од ДМ 2 ама само за каши. Не постои течност која на мојата беба би го заменило моето млеко. Нема шанса АД или нешто друго освен мајчино млеко и вода да се напие. Ни голтка.
    Ова млеко прв пат го гледам. А што е разликата со baby love 2?
    Инаку мислам дека зависи од детето кое би го сакало. Пробај па ќе видиш и ќе кажиш
    Среќно со одбивањето.

На MilaSs12 и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mozda zenata ima potreba da go odbie na mene bas od takvi komentari mi bese mnogu tesko da ja odbijam kerkickata a morav da ja odbijam od zdrastveni pricini

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    12.938
    Јас само сакав да и укажам да проба АД пред да го одбие, бидејќи јас пробам 3-4 месеци и никако не прифаќа шише и никакво АД млеко.
    Инаку со @Mia Fuentes генерација сме па често си пишуваме и знае на што мислам. Се надевам дека сеуште може и мојата да прифати некое од млеката за да помислам на одбивање.
    Извинете ако бев погрешно сфатена.

На MilaSs12 и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  18. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.033
    Фала ви на двете, не го сфатив јас така, знам шо сакаше да кажи Пресреќна. Мојата е веќе годинка и уште цица ама мислам дека е доста, и за брзо почнувам на работа, па нема да ми е лесно со подоите.

Инаку го пробавме млекцето од сликата, пие еднаш на ден пред спиење. Убаво е, всушност е 3ка, се дава после 10 месеци. Кога воопшто нема да цица ќе и давам вакво, не сакам кравјо.
    Фала ви уште еднаш. @Presrekna @Meckicja

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Kravjo se dava posle godinkata a ad mene mi e skapo da go davam ne mi se davaat pari za nesto sto ne e tolku vredno I potrebno jas od godinkata davam bitolsko so 10 vitamin

20. Sani.Z

Sani.Z Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Мајки ве молам искуство со Babylove 2 ние сега сме на Аптамил 1 но се мислам дали да сменам или да си останеме на Аптамил многу е разлика во цене па не ми е јасно зошто толкава разлика
    Инаку прашувам бидејќи знае после пиење да ми исповрати во мала количина па да не и одговара веќе Аптамил