Исто дозирај си како со единицата, јас не се водев по упатството и сега не се водам, бебето само ќе ти покаже. Еве сега на ова за над година, пишува еднаш по 90 мл, ама мене со 90 мл нема шанси да ми заспие, секоја вечер по 150 мл пие пред спиење, преку ден еднаш кравјо и толку.
Тоа колку пијат зависи од бебето, не се води по табела. Максимум 180мл испива моето. Само коа преминуваш од една на друга бројка, не давај директ само од новата, неколку дена мешај. Јас една недела давав во сооднос 1 : 2, па 1 : 1, па 2 : 1 на крај пред целосно да почнам со 2ка. И за други формули важи истото.
Здраво мајки, премногу сум загрижена, денес кога подготвував млеко бебе пиштеше, јас сама и мислам наместо 1 ставив по грешка 2 дозерки на 30мл вода. По 15мин додадов 30мл вода да испие бебе. Еве го сега спие, нема ништо но ве молам за совет дали нешто треба да преземам, дали може да му се случи нешто. Ќе ве молам за совет премногу сум загрижена
леле не бери гајле..јас по препорака еднаш намерно разредено му правев, 5 лажици со 180мл вода. Ништо нема да му е.
Проблемот е што јас ставив повеќе дозерки. Ми е страв дека многу јако, имаме проблеми со какањето, да не направам и дополнителен проблем. Се работи за бебе од 2,5 месеци и сме на доење плус дохрана
Ako saka nekoj Aptamil comfort i Aptamil 1 i Hipp combiotic neka pise.Ni edno ne mu odgovara na moeto bebe.
Женски на колку време и давате млеко (Ние сме само на Ад) на вашите бебиња од 2 месеца 3 ? Јас и денски да го оставам 4-5-6 саата да спие ке спие нема да бара да пие ?иначе и ноќе спие по 5-6 саата сврзани? Ние сме 2 месеца за некој ден.
јас секогаш се водам според кутијата +-30мл. На таа возраст му давав на 2,5-3 саати. Преку ден ако се успиеше го будев, навечер сам станува и сега по еднаш. Преку ден подобро би било да си го терате редот на 3 часа макар и спиело, буди го
Јас мислам нема потреба да го буди. Зошто? Ако си напредува нормално, нема потреба. Јас моето едвај успевав да го направам да почека повеќе од 2 часа за млеко, некогаш и на саат ипол бараше. Ако бебето напредува како што треба нема потреба.
да така е..ама ко што разбрав бебето е помало, преку ден сметам дека треба да си има некој ред..моево големко е, ама преку ден го будам сѐ уште, барем додека му е млекото главен оброк
Jas ne ja budev zasto da ja budam bebeto ako si e gladno samo ke si stane ke zaplace i sega e taka samo sto sega sama si kazuva oti veke e 20 meseci i i kazuva am am koga e gladna sosila ne ja teram koga ne I se jade i fala bogu ok napreduva I krvnata slika I e odlicna
Јас користам од ДМ 2 ама само за каши. Не постои течност која на мојата беба би го заменило моето млеко. Нема шанса АД или нешто друго освен мајчино млеко и вода да се напие. Ни голтка. Ова млеко прв пат го гледам. А што е разликата со baby love 2? Инаку мислам дека зависи од детето кое би го сакало. Пробај па ќе видиш и ќе кажиш Среќно со одбивањето.
Mozda zenata ima potreba da go odbie na mene bas od takvi komentari mi bese mnogu tesko da ja odbijam kerkickata a morav da ja odbijam od zdrastveni pricini
Јас само сакав да и укажам да проба АД пред да го одбие, бидејќи јас пробам 3-4 месеци и никако не прифаќа шише и никакво АД млеко. Инаку со @Mia Fuentes генерација сме па често си пишуваме и знае на што мислам. Се надевам дека сеуште може и мојата да прифати некое од млеката за да помислам на одбивање. Извинете ако бев погрешно сфатена.
Фала ви на двете, не го сфатив јас така, знам шо сакаше да кажи Пресреќна. Мојата е веќе годинка и уште цица ама мислам дека е доста, и за брзо почнувам на работа, па нема да ми е лесно со подоите. Инаку го пробавме млекцето од сликата, пие еднаш на ден пред спиење. Убаво е, всушност е 3ка, се дава после 10 месеци. Кога воопшто нема да цица ќе и давам вакво, не сакам кравјо. Фала ви уште еднаш. @Presrekna @Meckicja
Kravjo se dava posle godinkata a ad mene mi e skapo da go davam ne mi se davaat pari za nesto sto ne e tolku vredno I potrebno jas od godinkata davam bitolsko so 10 vitamin
Мајки ве молам искуство со Babylove 2 ние сега сме на Аптамил 1 но се мислам дали да сменам или да си останеме на Аптамил многу е разлика во цене па не ми е јасно зошто толкава разлика Инаку прашувам бидејќи знае после пиење да ми исповрати во мала количина па да не и одговара веќе Аптамил