Кај мене син ми со Хипп израсна, па немавме никаков проблем. Сум му давала и Аптамил, Нан, Хумана и сите ми ги прифаќаше и фала богу се си е во најдобар ред. Се си е до детето и до организмот, кај секое не е така.
Купив и Аптимил му дадов и поврати по се изгледа не е од млекото изгледа многу му давам ама кога си сака што да правам плачи и потешко заспива. Сега решив да му давам од Хипп бидејки ѓи прочитав состојките се исти но во Аптимил се послаби за разлика од Хипп.
Прибај со хумана АР, познавам бебенце кое од повракање почна да пага на тежина, мајката мислеше дека го прејадува, со препорака појдоа на преглед во болница Плодност и направбија неколку испитувања, дијагноззата била рефлукс не знам баш убаво да објаснам капаче кај желудникот не било доволно зрело и не се затворало... беа на преглед кај др. Олгица и од неа им било препорачано Хумана АР, веке е 8 месец и сеуште го пие ова млекои најбитно супер напредува меѓутоа кога и да пробат да го сменат повраќањето се враќа.
Jas ne ziveam vo Makedonija I tuka nema humana tuka ima samo. BEBA APTIMIL HIPP.jas imam edna prijatelka ona proba so HIPP Ar no nejze ne I pomogna I eve se uste povraka no si naprednuva. I moevo koga beve na lekar doktorka kaza deka dobro naprednal 1.100 za 1 mesec I 4 dena.
епа чим си напредува детенцето уживај.. како штовелат старите кога ке бљуцни бебето е знак дека е убаво најадено.. во случај да почни да стагнира или да паѓа на тежина не дај боже... или ако ептен е страшно повраќање а не бљуцлање можиш со хип има од него антирефлукс формула. поздрав се надевам ке се среди
ќерками не правеше проблем ни за едно ни за друго..какво и да и направев го пијаше..од комбиотикот единствено проблем појави со столицата...најдобро и влијаеше органико..и еве уште сме на тоа..
Геелка дали и се регулира на малата столицата со Хип органико, јас денес се консултирав со докторката затоа што има запек син ми, и ми рече да пробам Хип комбиотик... па се мислам која од овие две ке му помогне
Пола саат до саат време после пиењето на млеко постојано ржи, се напиња, стега ... Имате идеја до што може да е зошто јас не сум паметна веќе. Ми одекнуваат звуците нејзини, настрана е плачењето од грчевите. Може да и е тешко за варење? Друга мака? Кај вас правеле вака? Колку често се какаат? Уште сме на Пре Хипзошто бил најлесен за варење демек.
RHS да и се регулира столицата супер и е сега..фала богу Nova и кај нас е така уште од прв ден ..кај нас проблемот е што ќерками јади повеќе од што треба...нема полни 2 месеци а јади 150мл на 3часа...и доколку и е многу исто како и твоето ржи едно 10-15 мин и потоа го поврака тоа што и е вишок..а и да не поврати со ржење ќе заспија..таков и е организмот..само без паники
Кој ти е педијатар? Нашите само не караат за храната, сега сме 75мл. на секои три часа, ноќе еден оброк и е по 90 демек да ја држи повеќе. Ние плус се доиме кога ќе сака и нема да се тепа со мене ама ми викаат многу јадела. Месец и седум дена сме. Фала што ме утеши, во грч бев цело време.
Не сум од ск и сигурно не го знајш нашиот педијатар.. јас прво се придржував до тоа како што пишува на кутијата...5-6 недели да јади 120мл ..но на мојава цуцка и беше малце тоа..и ми беше страв да и давам повеќе, но се консултирав со педијатар и ми НАПОМЕНА колку што бара толку да и даваш..не се ограничувај спрема упатството..
Колку време може да стои отверено млекото? Нели колку време може да се употребува откако ќе се отвори?
сноу на паковањето пишува 3 недели ама јас би ти препорачала(и мене ми препорача) педијатар дека повеќе од 14 дена да не го користам... а и впрочем ако сте постојано на АД нема да ти трае повеќе од 3 дена не па 2 3 недели ..
Ние преминавме на NAN, детево одма го прифати за разлика од хуманата. И си го пие. На ден сме со по 1 оброк АД, другото се сме си фала му на Бога, сеуште на доење.
да ви казам јас се изнамачив со адаптираното, никако во ниедна кашича не ми го сакаше, само прави фрли а не го пиеше затоа што цицавме и ете се решив на млеко за варење од кесички затоа што е со пократок рок и со помалку конзерванси па бар ги јаде и го решив проблемот за тие кашички.