На последната контрола матичниот ми рече да и давам два пати по 90 мл ад, Живкович ми рече нема потреба бебето ти е добро напредната јас дома имам за секој случај Аптамил 1 ама не сум и дала.
Како мислиш јако ? Ад млеката така се дозираат една дозерка е за 30мл две за 60мл...и така натаму... ако мислиш јако дека е како густо таков е аптамилот
Да, да таака мислев како густо. Нови сме пред два дена си дојдовме дома па очекувајте многу прашања може некој и глупави ама немам искуство прво бебче е
Супер штом нема потреба, немој да даваш. Јас давам бидејќи намалувам ад, од 4 оброци намалив на два, другото си цица.
Да е здраво и живо Уживај нормално е се и сешто да прашаш и мене ми е прво и јас сум цела со прашања Води се според упатството на кутијата при подготовка и не му се секирај..прво давај да цица па потоа ако плачи и сака уште дај ад..форсирај цицање џа да ти дојди побрзо млекото и да се воспостави лактација...
Фала ти мила.. Така правам првин на цицка ама малку му е пијам и чај за доилки валда ќе надојди појќе млекце
Ke ti nadojde mleko samo da go pies taka kako sto e vo upatstvoto navedeno sestra mi go imase toj problem so laktacija i piese caj spored upatstvoto da ne e cajot ni mnogu topol ni mnogu laden znavi normalna temperatura i na sestra mi i nadojde mleko od 4-5 solji caj ... Srejkno majka... Mene mi ostanaja uste 6 nedeli
Vi blgodaram zenski.. Sekoja informacija mi e dobredojdena.. So lesno tebe uste sitno broite paa ke si se guskate
3 meseci sme, imame smeneto nekolku mleka. Momentalno sme na novalac. Posle sekoe pienje, bebevo placi i mnogu tesko se smiruva. Od site mleka istoto go pravese posle pienje. Ne mi e jasno zosto... Imam probano da dadam i poveke kolocinski, isto i pomalce..no istoto go pravi sekogas...vristi, posebno navecer. Dali se grcevi vo prasanje ili crevcata ne se sredeni...neznam.. ako ima nekoj so slicno iskustvo, ve molam za sovet. Kazano i na pedijatar no ne dobiv nikakov odgovor
Дали се грчи, вцрвенува во лицето и плаче гласно без прекин? Ако да, грчеви се. Земи пробиотик и капки против грчеви.
Колку се каам за Еспумисанот. Почнав да му давам и ме предупредија дека ќе му направи запек ама го гледам 3 дена со ред супер си кака и продолжив. Сега не може да се поврати. Кака еднаш ама многу обилно и болно. Денеска е подобро какаше 3 пати, се надевам дека ќе се врати на старо и никогаш веќе не би дала Еспумисан. Си продолжив со Колипрев.
И моево така знае да си плаче после пиење. Го кревам да подригне, си плаче уште малку додека ждригне и после се смирува. Затоа прашав дали го држиш да подригне, да му олесни.
Од Еспумисам и ние какавме еднаш на ден и престанав да ги давам, купив Гас Бамби и давам навечер по 10 капки многу гасови има а од тоа и плаче.
Не знам дали има правило ама мојот какаше 4-5 пати и сега намали на еднаш дневно значи мора да е од еспумисанот. Тоа не значи дека со твоето нешто не е во ред. И тие се различни организми како ние возрасните.
Da , go krevam i prodolzuva so placenje. Inaku moevo od ko e rodeno na pocetokot kakase ednas na dva dena, a sega sekoj den po ednas, mu davam sirup Lass B od smokva, za polesno da kaka... Ama nikogas se nema pokakano dva pati vo eden den. Espumisan pocnav sega da davam, prvo davav sab simplex, pa nurse harvey, becutan, sega espumisan
Конечно да најдиме храна која му одговара на малиов... Од пробани Аптамил комфорт, хипп комбиотик сега со холле му се нормализира столицата денеска 2 пати е какан а од другиве Ад млека еднаш на 4-6 дена..