Последно ма 5 август 4680 4700 така беше, и евескоро една нед дома мериме иста килажа е не оди горе се си ја чува и јас мислам дека од што кака толку на секој подој и не останувашто д се фати
Не може од какањето да е некачувањето на тежина. А секој пат во исти услови е мерено? Иста вага, без пелена/алишта?
Здраво, сакав да се префрлам од хипп на аптамил, дека многу му е слабо железото(хемоглобин) па читав дека во аптамилот имало повеќе железо, како треба да е процесот? Наеднаш да му го пресечам хиппот и да продолжам со аптамил или еден ден едно шише па после 2 - 3 и така во рок од 5дена? Во вторник бебе ќе е 3 месеци.
Кога го снема млекото од Хип што му го давав и го превртев цело Скопје за да најдам и немаше, веднаш преминав на Аптамил.
Со грчеви секако моево немаше некои проблеми, а ни со Аптамилот немаше проблем. Кака на 4 дена, но повеќе е на мајчино. Запек немал досега, каката му е нормална. Пие Аптамил скоро 2 месеци.
K Каков вид на аптамил му даваш? Дека читав имат неколку незнам од кое да му дадам. Се консултирав со педијатарката ми рече чисто млеко. Не сфатив многу што сакаше да рече.
Му давам Аптамил 1, тоа е за до 6 месеци. Најновата формула им е тоа. Инаку, има и за предвремено родени бебиња, комфорт и уште некое.
Оли педијатарот вели дека е во ред и со адаптирано да кака на 4 дена? Нас баш затоа ни сменија млеко..
Да, нормално е ако каката е нормална. Плус малиов пие малку ад, два оброци по 90 или 105 мл, повеќе е на мајчино.
Здраво мајки, сакам да сменам користам хип комбиотик само навечер му давам 90мл онака сме на доење.. Почна да не го сака има нагон за повраќање.. Какво да земам холе или новалац?
Додека не пробаш нема да знаеш. Добри се и двете. Иако јас не би давала 90 мл. Што ти менуваат? Цел ден цица, еден оброк ад ништо не менува.
Кога многу плаче морам да му дадам да се смире. А прочитав некаде дека новалац не се дава ако е на комбинирано. И какво да земам има повеќе новалац ац, новалац 1...Бебе е 3 месеци.
Бебињата не плачат само од глад. Близина, грчеви, скок, се може да е. Еднаш дневно ад, на 8 10 цицања, па и повеќе не менува ништо во поглед на заситување. Ад се вари поспоро и ти спие 3 часа ама имаш млеко и ова доаѓа како утеха за тебе дека тие 90 менуваат нешто.
Zdravo ve molam za sovet Bevme pred 10 dena na pregled se dogovorivme da smenime mleko. Do sega pievme aptamil premature, a potoa pocnavme so aptamil comfot. Cel den imaa pojacani grcevi, ne spijat, ne prekinato placat i stolicata na maskiot blizbak bese zelena. Dali e mozno da vlijae promenata na mlekoto, pedijatar vika da. Mi preporaca da gi mesam na pocetok nekolku dena, taka i napraiv soodnos 3 lazici od staroto i 2 od novoto ( po 80 ml pijat na 3 saati ) grcevite kako da se podnamalija no stolicata ostana mnogu temno maslinesto zelena eve veke 8mi den kaj dvajcata. Od vcera pocnav soodnos obraten 3 lazici od novoto i 2 od staroto mleko, i odma reakcija pokazaa dvajcata grcenje so vcrvenuvanje, placenje, gasovi i sl.. inaku stavam i colief i espumisan 3x25. Se dvoumam dali da smenam mleko... sto mislite? I pisav i na pedijatarkata no me interesiraat i vasi mislenja.. dali bi imalo podobruvanje ako smenam ili site mleka se nuzno zlo inaku pocnaa i da ne go dopivaat po 20, 30 ml ostavaat mnogu se nerviram.
Пρвите два месеци κоρистев Аптамил пρонутρа, но втоρиот месец бебето плачеше многу и имаше јаκи гρчеви. Од тρети месец κоρистам Хип κомбиотиκ и многу сум задоволна бебето до κапκа го пие. Инаκу сме 5 ,5 месеци пие 150 мл на 4 саати. Пρед неκој ден κупив Хип ноќна κаша бебето κога јадеше плачеше а навечеρ доби јаκи гρчеви и пρестанав да давам. Инаκу за моето бебе му одговаρа Хип κомбиотиκ.